Wednesday, May 18, 2011

Tsakthan Daily - 18 Μαΐου 2011 - Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Tsakthan Daily



18 Μαΐου 2011


Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Γουίλιαμ Σαίξπηρ: Άμλετ 4η σκηνή 1η πράξη



Δάντης αντί Δανίας



Ο Α. Τσίπρας έκανε ένα φάουλ χτες. Στη συνέντευξη τύπου σχολίασε πως αντί για Δανία του Νότου, όπως είχε υποσχεθεί ο Γ. Παπανδρέου, γίναμε η Μποτσουάνα του Βορρά. Δηλαδή αποκτήσαμε κόμμα με τίτλο «Κίνημα Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Στάλιν για την Μποτσουάνα (MELS)»; Έχουμε προσδόκιμο όριο ζωής τα 62 χρόνια (γυναίκες); Ή μήπως έχουμε διαμάντια και δεν το ξέραμε; Καλό θα ήταν να προσέχουμε τις υπερβολές, ειδικά όσον αφορά ορισμένα στατιστικά δεδομένα αλλά και τους συνειρμούς που μπορεί να γίνουν. Άλλο είναι να μιλάμε για «κινεζοποίηση» των εργασιακών σχέσεων με την έννοια της απαξίωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και άλλο για Μποτσουάνα που είναι ένα από τα κράτη που προέκυψαν από την βρετανική αποικιοκρατία. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με όρους «εικόνων» θα λέγαμε ότι ο ΓΑΠ όταν υποσχόταν πως θα γίνουμε «Δανία του Νότου» εννοούσε «Κόλαση του Δάντη» με την έννοια της «δυστοπίας»! Βλ. http://www.nytimes.com/2011/05/16/business/global/16drachma.html?ref=greece



Το παραπάνω άρθρο που συνοπτικά παρουσιάζεται στη σημερινή Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι ο αριθμός των άστεγων έχει αυξηθεί κατά 25% σε ένα μόνο χρόνο. Όποιος βγαίνει πριν τις 8 το πρωί από την έξοδο του μετρό επί της Κοραή στη στάση του Πανεπιστημίου θα δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση. Θα αντιληφθεί ότι από τη Σταδίου και κάτω η κατάσταση είναι τραγική και η «εικόνα» απίστευτη για όσους δεν εργάζονται στο κέντρο. Όσον αφορά τα δωρεάν συσσίτια, οι σιτιζόμενοι ξεπερνούν τον αριθμό των 3.000 έναντι 100 προ δεκαετίας. Ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει σε 47 από 60 έτη. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η «ΜΚΟ Κλίμακα» αναφέρει πως καθημερινά δέχεται 30 κλήσεις στην ειδική τηλεφωνική της γραμμή από ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν και αυτός ο αριθμός είναι διπλάσιος σε σχέση με το 2009. Όλα αυτά τα κοινωνικά προβλήματα επιδεινώνονται με την οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου και θα εντείνεται όσο περνούν τα χρόνια χωρίς την ανατροπή της. Όμως, δεν είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στη Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο της νεοφιλελεύθερης φάσης του, με ηττημένο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Καιρός για αλλαγή από τα κάτω της κατάστασης αυτής.



Η κόρη μου η σοσιαλήστρια

Αντιγράφω από το http://www.kentrinews.gr/?p=12888

«Η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, και προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε πως δεν χάλασε κι ο κόσμος «αν κόψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις». Μάλλον ήθελε να πετσοκόψουμε κι άλλο μισθούς και συντάξεις, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους… σοσιαλιστές που μας κυβερνούν!Συγκεκριμένα η… σοσιαλίστρια βουλευτίνα είπε: «Δεν είναι το πρόβλημα, να κόψουμε λίγο τους μισθούς, να κόψουμε λίγο τις συντάξεις και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε τα ελλείμματα τα οποία δημιουργούν ατυπικότητες στον κόσμο, ατυπικότητες στην αγορά, ατυπικότητα στην κοινωνία»!

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, συμπλήρωσε δε πως «το θέμα μας είναι ότι αυτή τη στιγμή, πραγματικά και γι’ αυτό η συναίνεση είναι σημαντική, πρέπει να κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να φέρουμε τα πάνω κάτω στη δομή του κράτους, στη δομή του δημόσιου τομέα. Γιατί τελικά εκεί είναι το πρόβλημά μας».

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Η κ. Παναρίτη τα είπε όλα!



ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ



http://tsakiris.snn.gr/

http://tsakthan.blogspot.com/

http://tsakthan.wordpress.com/

http://antiracistes.wordpress.com/

http://homoecologicus.wordpress.com/

http://leftypedia.wordpress.com/

http://greekunions.wordpress.com/

http://femininmasculin.wordpress.com/

http://ilioupoli.wordpress.com/

http://homopolitics.wordpress.com/

http://politicalperson.wordpress.com/

http://cantpaydontpay.wordpress.com/

http://pringkipessa.wordpress.com/

http://adotoe.wordpress.com/

http://easpemporiki.wordpress.com/

http://www.easp.gr/



Η κόλαση του Δάντη



Το αργά είναι νωρίς για σένα

http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Poems&act=details&poem_id=127593



Tου ποιητή οργίασε η πένα μια βραδιά

κάτω από φώτα παράξενα της μέθης

βουτώντας στον ματιών τα γαλανά νερά

αλήθεια απ το ψέμα πες μου πόσο απέχεις



Σε ντύσαν θάλασσες που ξέχασες νωρίς

αφήνοντας στο σώμα σου μονάχα την αλμύρα

και μέσα σε ένα όνειρο αιώνιας βροχής

σημάδια που σου χάραξε μια αγάπη στείρα



Σε μαυσωλείο δεμένη ακόμα σε κρατάει

του έρωτα η άνοιξη που έκλεψε ο χειμώνας

και δίπλα σου ο χρόνος που σε κυνηγάει

στα βάθη του μυαλού σου έγινε θαμώνας



Καθώς η νύχτα θα φίλα στα χείλη τον αγέρα

και η φωτιά στο χνούδι σου σα σπίρτο θα ανάβει

θα αναρωτιέμαι βλέποντας να έρχεται η μέρα

αν είσαι η αιτία που γράφτηκε η κόλαση του Δάντη





ΣΙΝΕΜΑ ΓΙ’ ΑΠΟΨΕ



DVD και πάλι. Για λόγους …Παναρίτη.



Η κορυφή του Δάντη

1997

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Ντόναλντσον

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λίντα Χάμιλτον



Ένας ηφαιστειολόγος φτάνει στην περιοχή που ονομάζεται «Κορυφή του Δάντη» λόγω ενός επί μακρόν κοιμώμενου ηφαιστείου. Η περιοχή εθεωρείτο ως η δεύτερη κατά σειρά καλύτερη για να ζει κανείς στις ΗΠΑ. Όμως, σύμφωνα με την έρευνά του, ο Δάντης είναι έτοιμος να εκραγεί. Στην αρχή λίγοι τον πιστεύουν, αλλά ο Δάντης τους ετοιμάζει την έκπληξη.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...