Monday, September 12, 2022

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)  

                                                                 του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, 2020, έγχρωμη, 77΄) 

 

Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 
 

Όταν ο σύζυγός της φεύγει για επαγγελματικό ταξίδι, η Γκαμ-χι συναντά, κατά τη διάρκεια ενός εικοσιτετράωρου τρεις φίλες της που ζουν σε διαφορετικά σημεία της Σεούλ. Η πρώτη είναι η Γέονγκ-σουν, μία μεσήλικη γυναίκα που μόλις έχει χωρίσει με τον φίλο της μετά από πέντε χρόνια και δείχνει πραγματικά κουρασμένη. Η δεύτερη είναι η Σου-γιονγκ, η οποία είναι δασκάλα πιλάτες, ελεύθερη και συχνάζει σε ένα τοπικό μπαρ, στέκι καλλιτεχνών, κυρίως γιατί ενδιαφέρεται για έναν θαμώνα. Η τρίτη είναι η νέα και όμορφη Γου-τζιν, η οποία είναι παντρεμένη με έναν επιτυχημένο αλλά εγωκεντρικό συγγραφέα με τον οποίο η Γκαμ-χι έβγαινε παλαιότερα. Μια ζεστή προσέγγιση του γυναικείου ψυχισμού, μινιμαλιστική σκηνοθεσία.






        À LA CARTE των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα  (ΕΛΛΑΔΑ, 2021, έγχρωμη, 12΄) 

Ο Υπουργός Υγείας καλείται σε μια ραδιοφωνική εκπομπή για να καλύψει ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται. Στον αέρα, αυτός και ο δημοσιογράφος, περπατούν σε τεντωμένο σχοινί, εξαιτίας των αποκαλυπτικών αντιδράσεων των ακροατών και την πίεση από τις φαρμακευτικές εταιρείες και την κυβέρνηση. 

 


No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...