Thursday, January 02, 2020

ΗΠΑ: ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ


ΗΠΑ: ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ



Οι προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών για το 2020 έχουν προγραμματιστεί  να διεξαχθούν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Θα είναι οι 59ες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν προεδρικούς εκλέκτορες οι οποίοι με τη σειρά τους στις 14 Δεκεμβρίου 2020 είτε θα εκλέξουν νέο πρόεδρο και αντιπρόεδρο είτε θα επανεκλέξουν τους  κατόχους των αξιωμάτων αυτών.  Ο κύκλος των προκριματικών προεδρικών εκλογών και των συνελεύσεων προεδρικών εκλογών διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020. Αυτή η διαδικασία είναι μια έμμεση εκλογή. Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν ψηφοδέλτια και επιλέγουν μια ομάδα αντιπροσώπων στο συνέδριο  που με τη σειρά τους εκλέγουν τον υποψήφιο του κόμματός του (και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του).

Ο Donald Trump, ο 45ος εν ενεργεία πρόεδρος, ξεκίνησε εκστρατεία επανεκλογής στο θώκο με τη διαδικασία  των προκριματικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Αρκετές οργανώσεις του κόμματος σε επίπεδο πολιτείας έχουν ακυρώσει τις προκριματικές τους   σε ένδειξη υποστήριξης για την υποψηφιότητα του Trump.
29 υποψήφιοι ξεκίνησαν εκστρατείες για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος των Δημοκρατικών. Αυτές έγιναν το μεγαλύτερο πεδίο μάχης υποψηφίων για οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα στην περίοδο μετά τη μεταρρύθμιση της αμερικανικής εκλογικής πολιτικής.[1]
 Ο νικητής των προεδρικών εκλογών του 2020 πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις  20 Ιανουαρίου 2021.

Θανάσης Τσακίρης


[1] Η επιτροπή McGovern-Fraser, γνωστή ως Επιτροπή για τη Δομή των Κόμματος και την Επιλογή των  Εκπροσώπων, δημιουργήθηκε από τη Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή (DNC) ως απάντηση στην εξέγερση κατά τo Εθνικό Δημοκρατικό Συνέδριο το 1968. Αποτελείτο από 28 μέλη, τα οποία επέλεξε ο πρόεδρος της DNC, Γερουσιαστής Φρεντ Ρ. Χάρις, το 1969 για να αλλάξει τους κανόνες του Δημοκρατικού Κόμματος σχετικά με την επιλογή των εκπροσώπων του Συνεδρίου.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...