Wednesday, January 22, 2020

ΗΠΑ: ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


   
Eκτός από τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 κι άλλες εκλογές. Οι υποψήφιοι διεκδικούν  όλες τις 435 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και 35 από τις 100 έδρες στη Γερουσία Επίσης θα γίνουν εκλογές για εκλογή 13 κυβερνητών Πολιτείων και κυβερνήσεων και  νομοθετικών σωμάτων εδαφικών κτήσεων. Οι εδαφικές κτήσεις είναι οι εξής: American Samoa, Guam, Northern Mariana Islands, Puerto Rico και U.S. Virgin Islands. Επιπλέον θα γίνουν πολλές τοπικές δημοτικές εκλογές όπως, Baltimore, Maryland: Honolulu, Hawaii.Milwaukee, Wisconsin: .Portland, Oregon:.Sacramento, California: San Diego, California: San Juan, Puerto Rico:.
Οι εκλογές της Γερουσίας αφορούν 33 έδρες της κατηγορίας 2 της Γερουσίας. Οι νικητές θα εκλεγούν για εξαετή θητεία από τις 3 Ιανουαρίου 2021 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2027. Επιπλέον, θα διεξαχθούν και δύο ειδικές εκλογές: μία ειδική εκλογή στην Arizona για να καλυφθεί η κενή έδρα που δημιουργήθηκε με τον θάνατο του John McCain το 2018 και μια στη Georgia μετά την παραίτηση του Johnny Isakson στα τέλη του 2019.

Το 2014, στις τελευταίες τακτικές εκλογές για τις έδρες της κατηγορίας 2 της Γερουσίας, οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν  9 έδρες από τους Δημοκρατικούς και κέρδισαν πλειοψηφία στη Γερουσία. Οι Ρεπουμπλικανοί υπερασπίστηκαν αυτήν την πλειοψηφία το 2016 και το 2018 και κατείχαν 53 έδρες Γερουσίας μετά τις εκλογές του 2018. Οι Δημοκρατικοί κατέλαβαν 45 έδρες μετά τις εκλογές του 2018, ενώ οι ανεξάρτητoi  είχαν δύο έδρες.

Συμπεριλαμβανομένων των ειδικών εκλογών στην Arizona και στη Georgia, οι Ρεπουμπλικανοί θα υπερασπιστούν 23 έδρες το 2020, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα θα υπερασπιστεί 12 έδρες. Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να πάρουν τρεις ή τέσσερις έδρες για να κερδίσουν πλειοψηφία στη Γερουσία, ανάλογα με το ποιο κόμμα κερδίζει τον έλεγχο της αντιπροεδρίας.

Αρκετές από τις αναμετρήσεις αναμένεται να είναι άκρως έντονες, συμπεριλαμβανομένων των εδρών των Δημοκρατικών στην Alabama και στο Michigan καθώς και των εδρών των Δημοκρατικών σε Colorado, Arizona, North Carolina, και Maine.



Θανάσης Τσακίρης

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...