Tuesday, November 03, 2009

ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΑΣ) ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Ανακοίνωση Νο 36 Αθήνα 03/11/09

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
Μεγάλα κ΄υψηλά τριγύρω μου έχτισαν τείχη.

Και κάθομαι κι απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
Ά, όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην το προσέξω.

Αλλά δεν ένιωσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως μ΄έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

ΤΕΙΧΗ, Κ.Καβάφης

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ : H ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Η Διοίκηση εδώ και τρία χρόνια μεθοδικά αποσαθρώνει τον Οργανισμό Προσωπικού και έχει επιδεινώσει δραματικά τις εργασιακές μας σχέσεις. Κάθε σχέδιο, κάθε σύστημα καινούργιο που υλοποιεί μας πάει πιο πίσω από τα κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.

Η κρίση της Τράπεζας είναι βέβαιο ότι φέρνει ασφυκτικές πιέσεις στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν φέρουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, και χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την συμπίεση των εργασιακών μας σχέσεων. Είναι εξίσου όμως βέβαιο ότι αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, όπως συμβαίνει με άλλες ιδιωτικές κερδοφόρες τράπεζες, όπως η Eurobank. Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που ζουν τον εργασιακό καιάδα αυτών των τραπεζών – αρκετοί απ΄αυτούς συνάδελφοί μας σήμερα στην Εμπορική.

Αυθαίρετες απολύσεις, ατομικές συμβάσεις, μη ένταξη νέων στον οργανισμό, μείωση προσωπικού, δυσβάστακτη επιβάρυνση των ασφαλιστικών μας ταμείων, κλείσιμο καταστημάτων, αναγκαστικές μεταθέσεις σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων, απειλές, ατομική στοχοθεσία και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Η ΕΑΣ στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την απεργιακή κινητοποίηση της 6 Νοέμβρη, θεωρώντας ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας, να ενημερώσουν στα δεδομένα χρονικά περιθώρια όσο το δυνατό περισσότερους συναδέλφους στους χώρους εργασίας και στις συγκεντρώσεις στην επαρχία.

Θεωρούμε ότι η απεργία θα πρέπει να ενταχτεί σε μια συνολική προσπάθεια αντίστασης και απόκρουσης των σχεδίων της Διοίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η πρόταση που ψηφίσαμε, η οποία εκτός της απεργίας και των περιοδειών περιελάμβανε συνέλευση στο Κεντρικό Κατάστημα, στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Κεντρικό με παράλληλη παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση. Επίσης προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις απολύσεις, συνέντευξη τύπου και συμβολικές καταλήψεις χώρων, αυτόματη κήρυξη απεργίας σε επόμενη απόλυση.

Ήδη η απεργία των εργαζομένων στη Δ/νση Επιθεώρησης σημείωσε συντριπτική επιτυχία με ποσοστό συμμετοχής 76% επί του συνόλου, ενώ η συμμετοχή των επιθεωρητών ήταν 98%. Είναι χαρακτηριστική η φράση στο ψήφισμα της συνέλευσής τους: «με την ελπίδα για μια τράπεζα της οποίας οι έμπειροι συνάδελφοι, δε θα επιδιώκουν την ταχύτερη δυνατή έξοδό τους από την τράπεζα μετρώντας τις μέρες για τη συνταξιοδότησή τους, ενώ οι νεότεροι θα βλέπουν φως και όχι σκιές και σκοτάδι στο εργασιακό τους μέλλον σε αυτήν».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι στις προσπάθειες διαχωρισμού των εργαζομένων, απέναντι στα «υψηλά τείχη» που οικοδομούνται γύρω μας, η ελπίδα συνεχίζει να βρίσκεται στη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αγωνιστικότητα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ
ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...