Monday, July 27, 2009

TSAKTHAN DAILY 28 July 2009

TSAKTHAN DAILY 28 July 2009

Όπως έλεγε μια ψυχή:
Την μια μονότονη μερα! άλλη μονότονη απαράλλαχτη ακολουθεί!
Θα γίνουν τα ιδία πράγματα! Θα ξαναγίνουν πάλι!
Οι όμοιες στιγμές μας βρίσκουνε και μας αφήνουν!
Είναι τα χτεσινά! τα βαρετά εκείνα..
Και καταντά το αύριο πια! σαν αύριο να μη μοιάζει!
Μήνας περνά! και μπαίνει άλλος μηνάς!
Αυτά που έρχονται κανείς εύκολα τα εικάζει...!!

(Κ.Π. Καβάφης, Μονοτονία)

Κι όμως, πού και πού ραγίζει η μονότονη ακολουθία των πραγμάτων και των καταστάσεων. Σας το αφήνω να το δείτε by yourselves…

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com

Υ.Γ.
Δεν ξεχνώ ότι απόψε ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΥΒΑ στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/07/2009_290404
Τσίπρας: Συνειδητές επιλογές τα προβλήματα των πολιτών

Σήμερα «γυρίστηκε ένα ακόμη επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας 'επιστροφή' στην καθημερινότητα του πολίτη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΚΕΠ Ηλιούπολης.
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε, μιλώντας σε υποαμειβόμενους και εξοντωμένους υπαλλήλους, να συγχαρεί τον εαυτό του για την απόδοση αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης. Ωστόσο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο πρωθυπουργός «παρέλειψε, να αναφερθεί στην κατάντια της κοινωνικής ασφάλισης, στα άδεια ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων έχουν εξαϋλωθεί εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης, εξαιτίας της επιλογής της να γίνουν βορά στον τζόγο των χρηματιστηρίων, εξαιτίας της επιλογής της να μη χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή, εξαιτίας της επιλογής της στην ελαστική απασχόληση».
Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν να κάνουν με συνειδητές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και ότι αυτά δεν λύνονται με ένα ακόμη επεισόδιο ενός επικοινωνιακού σήριαλ που στόχο έχει να κοιμίσει τον κόσμο, ταΐζοντας τον με τα απομεινάρια της δημόσιας εικόνας του πρωθυπουργού, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε:
«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνεχίζουν να πλέκουν το εγκώμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που παίζουν ένα πολιτικό κρυφτούλι πίσω από τον θεσμό. Δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι τα όσα σκληρά λόγια και αιχμές ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχθές αφορούσαν τον δικό τους βίο και πολιτεία, τον βίο και την πολιτεία των δικών τους κυβερνήσεων».
«Το σίγουρο είναι πως αν οι δημοσκοπήσεις ήταν διαφορετικές, τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ισχυρίζονται σήμερα θα υιοθετούσαν και τα δύο κόμματα. Όπως, άλλωστε, συνέβη στο παρελθόν, όπου γίναμε μάρτυρες του ίδιου έργου, με ακριβώς αντεστραμμένους ρόλους», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει η λεηλασία του ΙΚΑ από τις κυβερνήσεις»
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/07/2009_290338
Στο τμήμα συντάξεων του ΙΚΑ παραβρέθηκαν ο Π. Λαφαζάνης και ο Δ. Στρατούλης.
Περιοδεία στο τμήμα συντάξεων του ΙΚΑ πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, συνοδευόμενοι από την Κατερίνα Μαλακού, μέλος της Ε.Ε. της ομοσπονδίας εργαζομένων του ΙΚΑ. Μετά το πέρας της περιοδείας δήλωσαν τα εξής:
«Το ΙΚΑ οδηγείται στην οικονομική κατάρρευση και την καταστροφή, λόγω των πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και λόγω των συνεπειών του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου 3655/1998 και κυρίως της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.
Η αύξηση της ανεργίας και της μαύρης - ανασφάλιστης εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και το πάγωμα ή και οι μειώσεις στους μισθούς και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που εφαρμόζουν πλέον με τη στήριξη της κυβέρνησης πολλές επιχειρήσεις, έχουν οδηγήσει το 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας μας να είναι σήμερα άνεργοι ή ελαστικά απασχολούμενοι ή ανασφάλιστοι και συνεπώς το ΙΚΑ να έχει μεγάλες απώλειές εσόδων του και να εκπέμπει κυριολεκτικά sos.
Αν δεν παρθούν έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης του ΙΚΑ τώρα, μετά από 6 μήνες δεν θα μπορεί να καταβάλλει στους ασφαλισμένους ούτε συντάξεις ούτε παροχές υγείας.
Το πρώτο άμεσο μέτρο, που χρειάζεται σήμερα για την οικονομική στήριξη του ΙΚΑ είναι η έκτακτη κρατική επιχορήγησή του κατ' εκτίμηση με 2 δισ. ευρώ και όχι ο επαχθής δανεισμός του που θα το οδηγήσει γρηγορότερα σε οικονομική καταστροφή.
Θα πρέπει, επίσης, άμεσα να σταματήσει η λεηλασία του ΙΚΑ από τις κυβερνήσεις, τις τράπεζες, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις ιδιωτικοποιημένες ή υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
Επιπρόσθετα, στο ΙΚΑ, για να αυξηθούν δραστικά οι συντάξεις και κυρίως οι κατώτερες και για να αναβαθμιστούν οι παροχές του κλάδου υγείας του, θα πρέπει να στηριχτεί αφενός στην επαναθέσπιση της τριμερούς χρηματοδότησής του και αφετέρου σε νέους πόρους, άξονες που έχουμε περιγράψει στο αναλυτικό μας πρόγραμμα για την αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
Χρειάζεται, επίσης, να εφαρμοστεί μία άλλη προοδευτική πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και εξόδου από αυτή, που θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη και τις δημόσιες επενδύσεις, στην πλήρη, σταθερή, ασφαλή, ποιοτική και ασφαλισμένη απασχόληση, στις σταθερές εργασιακές σχέσεις και στην ενδυνάμωση των δημοσίων ελεγκτικών μηχανισμών.
Τα προβλήματα του ΙΚΑ δε θα λυθούν με το λειτουργικό διαχωρισμό του κλάδου ασφάλισης από τον κλάδο υγείας που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός. Θα μπορούσαν να λυθούν εφόσον αντιμετωπιστούν οι πραγματικές αιτίες τους, που αναφέρθηκαν παραπάνω καθώς και η δραματική έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού (4.200 κενές οργανικές θέσεις), με αξιοκρατικές προσλήψεις μονίμων, για να σταματήσει το αίσχος το ίδιο το ΙΚΑ να απασχολεί σήμερα 1500 ανασφάλιστους νέες και νέους με προγράμματα stage».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΤΟ ΒΗΜΑ
Οι Ανανεωτικοί του ΣΥΝ ζητούν αλλαγή πορείας, αλλιώς...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ | Τρίτη 28 Ιουλίου 2009
Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι ρόλοι μεταξύ Αλ.Αλαβάνου και Αλ.Τσίπρα εν όψει των εθνικών εκλογών. Ηδη το «Αριστερό Ρεύμα», η πλειοψηφούσα τάση του ΣΥΝ, επιδιώκει να βρεθεί λύση ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ποιος θα τεθεί επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις επόμενες εκλογές και ποιος θα είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον θα είναι βουλευτές και οι δύο. Την ίδια ώρα η «Ανανεωτική Πτέρυγα» εκφράζεται αντιπαραθετικά προς την ηγεσία του ΣΥΝ αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας σε αλλαγή πολιτικής πλεύσης και αφήνοντας σε διαφορετική περίπτωση ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και εκείνο της αποχώρησης ή διάσπασης.

Η προσπάθεια να έχει βρεθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης εντός του ΣΥΝ ως τον Σεπτέμβριο έχει τεθεί στην ημερησία διάταξη των συσκέψεων που γίνονται καθημερινά στην Κουμουνδούρου, με πιο χαρακτηριστική τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Τσίπρας με το κορυφαίο στέλεχος της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φ. Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης κατ΄ επανάληψιν το τελευταίο διάστημα επισημαίνει πως «αν δεν αλλάξει ρότα ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε η δεύτερη ξέρα θα είναι οι εθνικές εκλογές». Για μία ακόμη φορά πάντως δηλώσεις ενός στελέχους της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» προκάλεσαν αίσθηση. Ο κ. Δ. Χατζησωκράτης χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στα «Νέα» το «πιο σύντομο ανέκδοτο» την Ενωμένη Αριστερά, αμφισβήτησε κατά πόσον μπορεί να γεφυρωθούν οι διαφορές του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσδιόρισε τις επιθέσεις που δέχεται η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωτοφανείς και για τις οποίες τόνισε ότι «έχουν ξεπεράσει κάθε όριο». Εν τω μεταξύ με απουσίες- λόγω θέρους- έγινε χθες το βράδυ σύσκεψη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου συζητήθηκε η πορεία προς την οργανωτική συνδιάσκεψη του Οκτωβρίου.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αγεφύρωτο το χάσμα ΣΥΝ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=13363228
28.07.09
Aγεφύρωτο δείχνει να είναι το χάσμα στο εσωτερικό του Συνασπισμού και του ΣYPIZA, καθώς συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ της Aνανεωτικής Πτέρυγας και της ηγετικής ομάδας του κόμματος.
Xθες ο πρόεδρος του ΣYN, Aλ. Tσίπρας, είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση, διάρκειας περίπου ενενήντα λεπτών, με τον βουλευτή του κόμματος και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣYPIZA Φ. Kουβέλη και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του Συνασπισμού, ενώ δεν αποκλείεται να τέθηκε ακροθιγώς και το θέμα της «διαρχίας», καθώς ο Aλ. Aλαβάνος έχει διαμηνύσει στην Kουμουνδούρου ότι επιθυμεί να παραμείνει πρόεδρος της Kοινοβουλευτικής Oμάδας.
«Ανέκδοτο»
Tαυτόχρονα, το στέλεχος της Aνανεωτικής πλευράς Δημ. Xατζησωκράτης, σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε ως το «πιο σύντομο ανέκδοτο» την ενωμένη αριστερά και αμφισβήτησε ευθέως την προοπτική να γεφυρωθούν οι εσωκομματικές διαφορές, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣYPIZA «βρίσκεται σε βαθιά κρίση με ανοιχτά όλα τα προβλήματα πολιτικής γραμμής και ηγεσίας».
O κ. Xατζησωκράτης σημείωσε, επίσης, πως είναι πρωτοφανείς οι επιθέσεις που δέχεται η Aνανεωτική Πτέρυγα, τονίζοντας ότι «έχουν ξεπεράσει κάθε όριο», καθώς «πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό του ΣYN».

ΕΘΝΟΣ
«Οχι» στο τελεσίγραφο Αλέκου
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=4914814#
Το Αριστερό Ρεύμα προτείνει ο Αλ. Αλαβάνος να τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας και πρόεδρος της ΚΟ να αναλάβει ο Αλ. Τσίπρας ή να μην είναι επικεφαλής και να διατηρήσει την έδρα του
27/7/2009
Η οριστική απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μία τετραετία περιπλέκει ακόμη περισσότερο το σκηνικό στο εσωτερικό του ΣΥΝ.
Το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί φαίνεται πως δύσκολα μπορεί να γεφυρωθεί, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πλέον έχει κοπεί και το νήμα που τον συνέδεε με την πλειοψηφούσα τάση του κόμματος, το κραταιό «Αριστερό Ρεύμα».
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου και πιο συγκεκριμένα στα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» είναι η θέση να μη δεχτούν το «τελεσίγραφο» του Αλέκου Αλαβάνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα σε δύο διαδοχικές συσκέψεις του «Αριστερού Ρεύματος» συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως πώς θα απαντήσουν στην πρόθεση του Αλέκου Αλαβάνου να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση της προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Τα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» συζήτησαν δύο εκδοχές για να λυθεί άμεσα το ζήτημα Αλαβάνου - Τσίπρα, με σημείο αναφοράς την ομαλή διαδοχή καθώς και τον προσδιορισμό του χρονικά.
Η πρώτη εκδοχή είναι να τεθεί επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας ο κ. Αλαβάνος και αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας.
Η δεύτερη εκδοχή είναι ο κ. Αλαβάνος να μην είναι ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας -τον ρόλο αυτό θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας - και ως εκ τούτου να διατηρήσει μόνο τη βουλευτική έδρα.
Πάντως, ανεξάρτητα από τη λύση που θα προκριθεί, η εκ νέου υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου για τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκαλεί παρενέργειες και στο εσωτερικό της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ο λόγος προφανής.
Ο κ. Αλαβάνος δεν θα ρισκάρει να είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Ηρακλείου -στις προηγούμενες εκλογές παραλίγο να βρεθεί εκτός Βουλής- και όπως όλα δείχνουν, θα προτιμήσει τη σίγουρη έδρα στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.
Σημειώνεται ότι στη Β Αθήνας θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος ο Δημήτρης Παπαδημούλης μαζί με τον Φώτη Κουβέλη και εάν τελικά αλλάξει απόφαση και θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Σημειώνεται ότι με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Αυγή» το μέλος της ΚΠΕ Νίκος Βούτσης άσκησε κριτική στον κ. Αλαβάνο -χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά-, λέγοντας ότι «βιώνουμε μια παρατεταμένη άσκηση ηγετικής προσωπικής στρατηγικής» και ότι «αγνοήθηκε η συζήτηση επί της πολιτικής και αντ αυτής προκρίθηκε η προσωπική αντιπαράθεση, η αποδόμηση της ηγεσίας του ΣΥΝ, μια εσωκομματική οπτική που καταργεί τη συντροφικότητα».
Σημειώνεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Κουβέλης, απάντησε στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ανανεωτικής Πτέρυγας, μιλώντας στη Free Sunday, λέγοντας ότι «εάν δεν αλλάξουμε, δεύτερη ξέρα θα είναι οι βουλευτικές εκλογές» και ότι «είναι εξαιρετικά πρόχειρο να μιλήσει κανείς για διάσπαση».
Πάντως, χθες το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» τροφοδότησε αυτά τα σενάρια, είπε στην «Αυγή» ότι «κανείς μας δεν θα επιχειρήσει κάποιο άλμα χωρίς να εξαντλήσει και το τελευταίο χιλιοστό συνεννόησης στο εσωτερικό του ΣΥΝ και εάν είμαστε μπροστά σε τείχος αδιαπέραστο, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες υπέρβασης των αδιεξόδων», ενώ από την πλευρά του ο Γ. Μπαλάφας -ανήκει και αυτός στην Ανανεωτική Πτέρυγα- δήλωσε ότι θεωρεί πως «δεν υπάρχουν πρόσωπα ή συλλογικότητες εντός του ΣΥΝ που θα προχωρούσαν σε μια κατεύθυνση διάσπασης ή αποχώρησης».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ


ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/general.asp?catid=11378&subid=20110&pubid=4922820
«Τι συζητάμε με τους Τούρκους;»
Ποιο είναι το περιεχόμενο των 42 γύρων συζητήσεων που παραμένει «άγνωστο και μυστηριώδες» εδώ και χρόνια, την ώρα που πάγια ελληνική θέση τα τελευταία χρόνια είναι ότι το μόνο διμερές θέμα είναι η υφαλοκρηπίδα, ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ
27/7/2009
Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς για το περιεχόμενο των 42 γύρων ελληνοτουρκικών συνομιλιών που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική πληροφόρηση κατέθεσε στη Βουλή ο Παν.Λαφαζάνης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άγνωστο και μυστηριώδες περιεχόμενο των πλέον ατελείωτων και αδιαφανών συζητήσεων», με αφορμή την ενημέρωση μέσω του Τύπου για την λήξη και του 42ου γύρου ελληνοτουρκικών συζητήσεων.
«Οι ελληνοτουρκικές αυτές συνομιλίες έχουν εξελιχτεί σε κάτι παραπάνω από ένα μαραθώνιο διάλογο, ενώ περιβάλλονται από ένα εντελώς περίεργο εθνικό μυστήριο» σημειώνει, προσθέτοντας ότι όπως εκτιμά «μόνο ένας ελάχιστος έμπιστος κύκλος ανθρώπων από την εκάστοτε κυβέρνηση γνωρίζει την ακριβή κάθε φορά ατζέντα των συζητήσεων και το περιεχόμενο των αμοιβαία προβαλλόμενων θέσεων».
Για το λόγο αυτό ζητά από την κυβέρνηση να ενημερώσει αναλυτικά για τα θέματα που έχουν συζητηθεί σε αυτό το μαραθώνιο, αλλά και να διευκρινίσει εάν έχει αλλάξει η πάγια ελληνική θέση ότι μόνη ελληνοτουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
«Μόνο, λοιπόν, αυτό το θέμα συζητείται σε 42 γύρους ελληνοτουρκικών συνομιλιών ή η ελληνική πλευρά, παρά τις αντίθετες δημόσιες διαβεβαιώσεις της, συζητεί εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα θέματα που εγείρει η Άγκυρα και θεωρεί ως ελληνοτουρκικά προς διευθέτηση προβλήματα;» αναρωτιέται ο βουλευτής.
Μεταξύ των θεμάτων που ο κ.Λαφαζάνης ρωτά εάν μπήκαν στο τραπέζι, είναι το εύρος των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, το εύρος του εναέριου χώρου της χώρας μας, το ζήτημα των «γκρίζων» ζωνών, ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη κ.ά, την ώρα που η Αγκυρα διατηρεί μάλιστα εις βάρος της χώρας μας το casus belli.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...