Wednesday, July 22, 2009

tsakthan daily 23/07/2009

Ο καπιταλισμός σκοτώνει και η Αριστερά κάνει το παγώνι (έχει άσχημη φωνή αλλά τουλάχιστον είναι όμορφο πουλί). Γιατί τι άλλο πουλί θα μπορούσε να είναι η Αριστερά που θεωρεί ότι «δικαιικός πολιτισμός στην Αριστερά» είναι να παραμένει κάποιος αυτοδικαίως, μονίμως και δια βίου γραφειοκράτης; Γιατί τι άλλο πουλί θα μπορούσε να είναι η Αριστερά που ανεξαρτήτως συγκυρίας, ιστορίας και λειτουργίας το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το σιδερένιο κλουβί του κόμματος και δηλώνει με στόμφο παγωνιού πως «αν στις ερχόμενες εκλογές κατεβούμε με τον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ φοβάμαι πως θα μείνουμε εκτός Βουλής»; Καλά, λοιπόν, αναρωτιέται ο Μ. Καστρινάκης: «Γιατί οι λειτουργίες του κόμματος μοιάζουν τόσο πολύ με αυτές του Ελληνικού Δημοσίου;» (όλα αυτά η σημερινή ψαριά από την Αυγή). Αλλά καλύτερα θα ήταν να το παρομοιάσουμε με τον Ρίτσαρντ Γουίτνμαρκ στο έργο του Ζυλ Ντασέν «Η νύχτα και η πόλη» που είδαμε προχτές το βράδυ στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, εκεί όπου τα όνειρά μας συναντάνε τα αστέρια και όχι τα μίζερα κομματικά βυζαντινά σενάρια. Και το ερώτημα είναι: με τα φτερά του παγωνιού ή με τα μάτια της γάτας;


Στη Σέριφο ήσουν πουλί
Θαλασσινός Παντελής

Μουσική/Στίχοι: Θαλασσινός Παντελής/Δασκαλόπουλος Άκος
Πέντε βαρκάκια στη σειρά το πιο μικρό θα πάρω
να πάρω γύρα τα νησιά Μύκονο, Τήνο, Πάρο
Να ψάξω σε ακρογιαλιές σ' Αλόννησο και Σκιάθο
σε πανηγύρια και γιορτές για σένανε να μάθω
Στη Σέριφο ήσουν πουλί
στη Ρόδο ήσουν παγώνι
στη Σαντορίνη άσπρο σκαλί
στην Άνδρο ανεμώνη
Μέσα σ' αλαργινά νερά δελφίνια σ' αρμενίζουν
κι όλες τις χάντρες τ' ουρανού γοργόνες σε στολίζουν
Το μάθανε στην Αμοργό, στην Ύδρα, στο Μαντράκι
πως κάποια μέρα θα χαθώ για σένα βρε μικράκι
Στη Σέριφο ήσουν πουλί
στη Ρόδο ήσουν παγώνι
στη Σαντορίνη άσπρο σκαλί
Στην Άνδρο ανεμώνη


ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αγνωστα παρέμεναν μέχρι αργά χθες το βράδυ τα αίτια διαρροής αμμωνίας σε εργοστάσιο επεξεργασίας ζύμης στην Κοζάνη, που στοίχισε τη ζωή σε μία 35χρονη εργαζόμενη και οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό ενός ηλεκτρολόγου, ενώ απείλησε τις ζωές αρκετών άλλων υπαλλήλων. Στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης μεταφέρθηκαν συνολικά 26 άτομα, από τα οποία 16 εξακολουθούν να νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, μικροεγκαύματα και ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα. Ο ηλεκτρολόγος, υπάλληλος της βιομηχανίας, που υπέστη σοβαρότερα εγκαύματα, νοσηλεύεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του ίδιου νοσοκομείου.
Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε ώρα λειτουργίας της μονάδας παραγωγής, στον ισόγειο χώρο της βιομηχανίας προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης (παραδοσιακές τυρόπιτες, σφολιάτες κ. ά.), που βρίσκεται στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Κοζάνης - Αργίλου. Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές, η διαρροή προήλθε από βαλβίδα εκτόνωσης ασφαλείας, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ίδιο χώρο εκείνη τη στιγμή ο ηλεκτρολόγος ρύθμιζε τα συστήματα για την ψύξη των μεγάλων αποθηκευτικών ψυκτικών θαλάμων που διαθέτει το εργοστάσιο. Η βιομηχανική μονάδα λειτουργεί με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής και ασφαλείας και απασχολεί 120 εργαζομένους. Την ώρα του δυστυχήματος υπολογίζεται ότι στον χώρο βρίσκονταν περίπου 40 εργαζόμενοι.
Πρώτη κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δύο πυροσβέστες εξοπλισμένοι με αναπνευστικές συσκευές και στολές χημικής προστασίας εισήλθαν στον χώρο του εργοστασίου και έκλεισαν τους διακόπτες λειτουργίας του συστήματος αμμωνίας. Στη συνέχεια απεγκλώβισαν τους δύο εργαζομένους που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της διαρροής. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν διαπιστώθηκε ο θάνατος της άτυχης υπαλλήλου, κατοίκου Αγίας Παρασκευής Κοζάνης. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με Ι. Χ. συναδέλφων τους και στελεχών της βιομηχανίας.

Κουβέλης: «Ανακυκλωμένα» τα κυβερνητικά μέτρα για τη ρύπανση
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/07/2009_289824
Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, δήλωσε τα ακόλουθα:
Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Μάιο 2008 ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε εξαγγείλει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Μετά από σιωπή και απραξία ενός χρόνου η κυβέρνηση θυμήθηκε σήμερα και πάλι ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα, το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα».
Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε να αναγγείλει ξανά «ανακυκλωμένα» τα μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τις οδικές μεταφορές στα αστικά κέντρα, ξεχνώντας μάλλον ότι πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε τα σχέδιά της για νέους αυτοκινητόδρομους στην Αττική, στη συνέχεια (και όχι πριν το σχεδιασμό των έργων, όπως θα έπρεπε) παρουσίασε την πρόταση για νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο με έμφαση στις οδικές μεταφορές, υποβαθμίζοντας τις πράσινες μεταφορές και ξεχνώντας την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ πρόσφατα έδινε κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Τα υπενθύμισε άραγε κανείς αυτά στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, η μήπως η κυβέρνηση Καραμανλή θεωρεί την ασυνέπεια και την ασυνεννοησία μεταξύ υπουργείων κανονική πλέον κυβερνητική πρακτική;
Η επιβολή περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας δεν έχει στην πραγματικότητα στόχο την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αποτελεί απλά το δεύτερο εισπρακτικό μέτρο μετά από αυτό των ημιυπαίθριων με πρόσχημα το περιβάλλον, και μάλιστα σε βάρος των πιο αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών, σε μια νέα προσπάθεια να εξασφαλίσει χρήματα για τη μαύρη τρύπα των δημοσίων εσόδων.
Από την άλλη, προωθώντας αποσπασματικά την απόσυρση των παλαιών οχημάτων και την ανανέωση του στόλου επιβαρύνεται η ελληνική οικονομία και το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών της χώρας, αφού όλα τα οχήματα είναι εισαγόμενα.
Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είχε το χρόνο να εφαρμόσει πολιτικές για τη μείωση των ΙΧ και την προώθηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και σταθερής τροχιάς, που βρίσκονται σε συνεχή υποχώρηση. Θα εξηγούσε με ποιούς ελεγκτικούς μηχανισμούς θα αξιολογήσει την πραγματική περιβαλλοντική επιβάρυνση των κινητήρων. Θα λάμβανε μέτρα για την παρακολούθηση της ποιότητας των καυσίμων. Και φυσικά θα έδινε προτεραιότητα στην προστασία και ανάδειξη των χώρων πρασίνου μέσα και γύρω από τις πόλεις, που αποτελούν τη φυσική άμυνα απέναντι στη ρύπανση, αντί να προωθεί με κάθε ευκαιρία την εμπορευματοποίηση τους.
Φαίνεται όμως πως το ΥΠΕΧΩΔΕ αντί να ασχοληθεί σοβαρά με το περιβάλλον αποφάσισε απλώς να το δανείσει στην εισπρακτική προσπάθεια της κυβέρνησης Καραμανλή. Όμως αυτή η πολιτική Δρ. Τζέκυλ και Μιστερ Χαιντ του ΥΠΕΧΩΔΕ και της κυβέρνησης δεν πείθει πια κανέναν. Προδίδει μόνο τον πανικό και την απώλεια ελέγχου της κυβέρνησης. Οι ρύποι δεν μειώνονται με δηλώσεις και επικοινωνιακές φανφάρες, αλλά απαιτείται δράση, βούληση και προπαντός υπευθυνότητα και συνέπεια.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΤΑ ΝΕΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
[ 20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ] Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε γιατί δεν έδωσε συγκεκριμένο στίγμα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009


Παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στις ευρωεκλογές γιατί δεν έδωσε συγκεκριμένο στίγμα. Πιστεύει πως αυτό θα πρέπει να είναι ριζοσπαστικό και αριστερό. Ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ είναι πεπεισμένος πώς ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει το κενό της Αριστεράς στην ελληνική πραγματικότητα και γι΄ αυτό πρέπει όλες οι συνιστώσες να συνεργαστούν χωρίς να υπονομεύει η μία την άλλη, αφού δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια συνεργασίας με «μεγάλες δυνάμεις».

Η εξήγησή σας για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε συγκεκριμένο στίγμα, δεν πρόβαλε το αριστερό, ριζοσπαστικό του πρόσωπο.

Υποστηρίξατε ότι η ήττα οφείλεται σε ΣΥΝ και Ανανεωτές. Η δική σας υποψήφια δεν φέρει μερίδιο ευθύνης;

Η Ελένη Σωτηρίου πρόβαλε την αριστερή, λαϊκή, ριζοσπαστική πλευρά. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν χειρότερο χωρίς αυτήν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα της ευρωκάλπης;

Το πήρε. Αλλά εάν κατανοήθηκε από όλους θα κριθεί από την ερμηνεία των αιτιών και από τα βήματα που θα γίνουν για να πορευτεί διαφορετικά.

Πώς θα ανεβάσει τα ποσοστά του στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Παρεμβαίνοντας πιο αριστερά, ριζοσπαστικά και ενωτικά.

Οι αντιφατικές δυνάμεις, λέτε, είναι ατού του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μετεκλογικά παρακολουθούμε έναν διαρκή καβγά μεταξύ τους;
Οι διαφορετικές δυνάμεις που ενώνονται σε κοινά αποδεκτό πολιτικό πλαίσιο είναι πλεονέκτημα. Η αντιφατικότητα και η αμφισημία είναι μειονέκτημα.

«Δεν έπρεπε ο ΣΥΝ να συνεργαστεί με μικρότερες δυνάμεις», είπε ο Λ. Κύρκος. Μήπως επιβεβαιώθηκε;

Πάντα ήθελε η Αριστερά να συνεργάζεται με «μεγάλες δυνάμεις», όπως Ένωση Κέντρου, ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι Ν.Δ. Το αν δικαιώθηκε το έδειξε η Ιστορία.

Ακούμε πάντα προσεκτικά τον Λεωνίδα και αποφεύγουμε να γίνει η Αριστερά ουραγός της αστικής πολιτικής, δηλαδή συνεχίζουμε να αυθαδιάζουμε...

Είναι αναστρέψιμο το κακό κλίμα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανάγκη να καλυφθεί το κενό Αριστεράς. Παρ΄ όλο που τον πολεμούν συστηματικά, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα. Αλλά με τομές και ρήξεις.

Θα μετεξελιχθεί σε κόμμα;
Δεν είναι το ζητούμενο. Χρειάζεται δομή και λειτουργία που εξασφαλίζει την ουσιαστική συμμετοχή.

«Κάτι πιο χαλαρό από κόμμα» είπατε. Γιατί είναι λύση;

Ανάμεσα στον πολίτη και το κόμμα δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες μορφές πιο χαλαρές που να εκφράζουν την ενότητα στη δράση, τη συμμετοχή;

Η ανάληψη της ηγεσίας από τον Α. Τσίπρα ενέπνευσε μεγάλες
προσδοκίες. Επιβεβαιώθηκαν;
Μια ηγεσία δεν κατοχυρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς δοκιμασίες. Το ζήτημα δεν είναι απλώς προσώπων, αλλά πολιτικής κατεύθυνσης και μαζικής γραμμής.

Η ανάκληση της παραίτησης του Α. Αλαβάνου ήταν πλήγμα στο πολιτικό του κύρος;

Η «ασυνέπειά» του στενοχώρησε πολύ, ιδιαίτερα όσους θέλουν έναν ξεδοντιασμένο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός χάρηκε που είναι παρών.

Η κόντρα Τσίπρα- Αλαβάνου τι συνέπειες θα έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τα ζητήματα είναι πολιτικά. Να επιλεγούν οι διαδικασίες και ανοιχτά να γίνουν συνθέσεις, κριτικές, αυτοκριτικές, διορθώσεις.

Χρειαζόμαστε συλλογική ηγεσία. Νιώθετε πιο κοντά στον Αλαβάνο ή στον Τσίπρα;

Η ΚΟΕ είναι με το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Τοποθετείται με γνώμονα τι προωθεί την ενδυνάμωσή του.

«Να βάλουμε στόχο την παγκοσμιοποίηση», υποστηρίζει η ΚΟΕ. Μπορεί να γίνει στη σύγχρονη πραγματικότητα;

Έφερε κρίση, φτώχεια, ανεργία, πόλεμο, καταπάτηση δικαιωμάτων, άκρατη εκμετάλλευση. Είναι λογικό να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτήν την «παγκοσμιοποίηση». Πώς φαντάζεστε τη θέση της Ελλάδας εκτός Ε.Ε.;

Επιτρέπεται ή απαγορεύεται μια τέτοια σκέψη; Νομιμοποιείται η Αριστερά να προβάλλει μια διαφορετική θέση της Ελλάδας, μέσα ή έξω από ενώσεις; Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται εκτός Ε.Ε. χωρίς να έχουν καταστραφεί. Μια ανεξάρτητη πορεία που δεν παραγνωρίζει την ευρωπαϊκή διάσταση θα ωφελούσε περισσότερο.

Γιατί η Αριστερά δεν κατάφερε να κινητοποιήσει τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους εν μέσω κρίσης;

Γιατί δεν πρόβαλλε σαν εναλλακτική δύναμη ενάντια στην καπιταλιστική κρίση.

Μπορείτε να συγκατοικήσετε στο ίδιο κόμμα με στελέχη όπως ο Φ. Κουβέλης ή ο Δ. Παπαδημούλης;

Μπορούμε να συγκατοικήσουμε με όποιον αποδέχεται και δεν υπονομεύει το πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ η στάση του στα επεισόδια του Δεκεμβρίου;

Του κόστισε ότι δεν την υπερασπίστηκε με συνέπεια. Δεν απάντησε όσο και όπως έπρεπε στην ενορχηστρωμένη επίθεση ΜΜΕ και πολιτικού κόσμου, που αντί για τους χιλιάδες μαθητές στους δρόμους έβλεπαν σπασμένες βιτρίνες.

Συμφωνείτε ότι η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΝ βασίζεται στο ότι έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση απ΄ ό,τι αθροιστικά όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πρωτοκαθεδρίες κερδίζονται με πολλούς τρόπους και όχι απλώς αριθμητικά. Σε ένα συμμαχικό σχήμα χρειάζεται ισοτιμία και σεβασμός, όχι καπέλωμα. Η συνιστώσα των ανένταχτων δεν αθροίζεται και η φωνή όλων των άλλων δεν έχει εκφραστεί.

Βλέπετε περιθώρια συνεργασίας με άλλα κόμματα;

Κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον δικομματισμό και όσους τον υπηρετούν.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4528047&ct=1


NAYTEMΠΟΡΙΚΗ
Διακομματική για θέματα ασφάλειας
Αποχώρησε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1693682
Αποχώρησαν από τις συσκέψεις της διακομματικής επιτροπής για θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, διαχωρίζοντας τη θέση τους.
Οπως τόνισαν οι κ.κ. Γιώργος Ντόλιος και Θοδωρής Δρίτσας αντίστοιχα, δεν μπορούν να συνεχίσουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις, όταν η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους πριν ακόμα συζητηθούν στις συσκέψεις της αρμόδιας επιτροπής, και πρόσθεσαν ότι «ο μόνος δημόσιος διάλογος, δεσμευτικός και υπεύθυνος, είναι ο διάλογος σε Ειδική Επιτροπή της Βουλής, τη σύσταση της οποίας αρνείται η κυβέρνηση».
Η δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας θα ήταν το κύριο θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της νέας και τέταρτης κατά σειρά συζήτησης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν μπόρεσε να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρησιμότητα του Συμβουλίου. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Ντόλιος, από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για «ένα όργανο με βαρύγδουπο τίτλο, αλλά έτσι όπως περιγράφηκε και στο έγγραφο που μας εστάλη και, από τη συζήτηση στην επιτροπή, νομίζω ότι είναι ένα πολύ χαλαρό, έως πλαδαρό όργανο».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αμέσως μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «κάνω μία έκκληση να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους τα κόμματα, να συνεχίσουμε αυτό το διάλογο, που σε κάθε περίπτωση είναι πάρα πολύ χρήσιμος. Εάν εμμείνουν στη θέση τους, την ευθύνη την έχουν πλέον αυτά. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, μία προσπάθεια πολύ δυνατή, για να επιτύχουμε τους στόχους μας, που είναι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός: δηλαδή περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη τάξη, περισσότερη νομιμότητα».
Επιπλέον, ο κ. Μαρκογιαννάκης πρόσθεσε ότι, μέσα στα υπό συζήτηση θέματα στις επόμενες συσκέψεις, θα ήταν μεταξύ άλλων η παρέμβαση στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Αστυνομικών, με στόχο η ΕΔΕ, όταν αφορούσε πράξη αστυνομικής βίας, να διενεργείται υπό την εποπτεία Εισαγγελικού Λειτουργού και να προεδρεύει στα Συμβούλια τα Πειθαρχικά, Δικαστικός - Εισαγγελικός Λειτουργός.
Η ατζέντα της ημέρας
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 05:56
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1693739


* Στις 9 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί στη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων στη Βάρη για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας και να απονείμει τα ξίφη στους νέους ανθυπολοχαγούς τάξεως 2009.

* Στις 11 π.μ. ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα παραστεί στην απονομή του βραβείου για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στον Valéry Giscard d'Estaing από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Το βραβείο θα απονείμει ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Βαληνάκη με τον Γάλλο υφυπουργό, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Pierre Lellouche. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν η λαθρομετανάστευση, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Συνθήκη της Λισσαβώνας και η Ένωση για τη Μεσόγειο.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνάντηση του πολιτικού εκπροσώπου του κόμματος για θέματα ΠΕΧΩΔΕ, Σπύρου Κουβέλη με τους φορείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ, ΕΣΗΑΠΕ, EREF, ΣΕΦ και ΠΑΣΥΦ). Στη 1 μ.μ. ο κ. Κουβέλης θα κάνει δηλώσεις.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου συνέντευξη της Mathilde για την απαγωγή του παιδιού της.

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας συνάντηση της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα με τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για τη νέα γρίπη.

* Στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος, συμβολική ένστολη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟΑΣΥ) με αφορμή τη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια από τρομοκράτες.

* Στις 7 μ.μ. ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια έκθεσης με θέμα: «Τέχνη και Δημοκρατία. Τριανταπέντε σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί» που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Ζάππειο Μέγαρο.

* Στο Ρέθυμνο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του που άρχισε χθες στην Κρήτη. Ο κ. Μαρκόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε τα Χανιά θα συναντηθεί με φορείς της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού.

* Συνάντηση με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Pierre Lellouche θα έχει σήμερα η αντιπρόεδρος της Βουλής, Έλσα Παπαδημητρίου. Στη συνάντηση θα παραστούν οι βουλευτές Κρινιώ Κανελλοπούλου (Ν.Δ. Ηλείας), Πάνος Παναγιωτόπουλος (Ν.Δ. Β' Αθήνας) και Παναγιώτης Μπεγλίτης (ΠΑΣΟΚ Κορινθίας).

* Σήμερα η σύσκεψη των διευθυνόντων στις 12 Εισαγγελίες Εφετών της χώρας για τη διαφθορά στο σωφρονιστικό σύστημα.
Επισκόπηση ελληνικού Τύπου
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 07:52
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1693751


Τα μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ για την απόσυρση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, ο νέος ιός της γρίπης, καθώς και τα ελληνοτουρκικά, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φθηνότερα αυτοκίνητα με κίνητρο την απόσυρση των παλαιών. Όφελος μέχρι 3.200 για ΙΧ και έως 13.000 ευρώ για φορτηγά".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Απόσυρση ΙΧ με κίνητρα. Η Κυβερνητική Επιτροπή προωθεί την αναθέρμανση της οικονομίας και την εξασφάλιση καλύτερου περιβάλλοντος με αντιρρυπαντικά οχήματα".

* Η ΑΥΓΗ: "Ταμείο πρόνοιας δημ. υπαλλήλων: Υποθηκεύουν περιουσία για να πληρώσουν το εφάπαξ".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η γρίπη χτύπησε και το ΠΑΣΟΚ! Για λαϊκισμό κατηγορεί ο Αβραμόπουλος το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Απόσυρση ή έξωση των "βρώμικων" ΙΧ από το κέντρο. Τριετές πρόγραμμα αντικατάστασης των προ του 1999 αυτοκινήτων".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Απόσυρση ή χαράτσι. Μέτρα για το περιβάλλον".

* ΕΘΝΟΣ: "Χαράτσι στα ΙΧ - δόλωμα η απόσυρση. Νέο πρόγραμμα με εισπρακτικούς και "πράσινους" στόχους".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Έπεσαν με τα μούτρα στον άσωτο... ιό. Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση με επίκεντρο τη γρίπη, διασταυρώνουν τα ξίφη τους".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πράσινα" χαράτσια στα ΙΧ γεμίζουν τα ταμεία. Θα πληρώνουμε μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δακτύλιος στην τσέπη μας. Σουφλιάς: Στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος τονώνει την αγορά ΙΧ".

* ΕΣΤΙΑ: "Αναμόρφωσις της φορολογίας. Τα τεκμήρια δεν επιλύουν το πρόβλημα".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εκρηκτική αύξηση ελλειμμάτων, χρέους. Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προβλέπει διετή ύφεση για την ελληνική οικονομία".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Πράσινος" δακτύλιος... στις τσέπες των καταναλωτών. Μέτρα για τη μείωση των ρύπων".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Απόσυρση - παγίδα και νέα χαράτσια στα ΙΧ. Εγκλωβίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες τα νέα μέτρα".

* Η ΝΙΚΗ: "Αποσύρει ΙΧ και αποσύρεται. Το τελευταίο χαρτί του πρωθυπουργού πριν χάσει τις εκλογές".

* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Όλο και πιο κάτω στου βαρελιού τον πάτο. 35 χρόνια από τη μεταπολίτευση και την εισβολή στην Κύπρο".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συντονισμός δράσης για δημόσια Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια. Σύσκεψη συνδικάτων - ΕΒΕ - Μαζικών φορέων".

* Metro: "Πράσινο πακέτο από Σουφλιά. Σε πρώτο πλάνο κίνητρα απόσυρσης παλαιών ΙΧ και περιβαλλοντικά τέλη".

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Απόσυρση και αύξηση τελών. Νέο χαράτσι με άλλοθι το περιβάλλον".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Δεν πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Χρωστούν 400.000.000 εuρώ στα νοσοκομεία".

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Έρχεται απόσυρση αυτοκινήτων. Σε δυο μήνες θα... αλλάξουμε ΙΧ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επισκόπηση οικονομικού Τύπου
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 07:47
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1693750


Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι ακόλουθοι:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Νέα ένεση 2,3 δισ. ευρώ στην αγορά αυτοκινήτου. Απόσυρση 730.000 οχημάτων τέσσερα χρόνια με επιδότηση έως και 3.200 ευρώ".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζουν όλα στην αγορά ΙΧ. Απόσυρση, "πράσινα" τέλη, νέος δακτύλιος".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Άγριο χαράτσι στα παλαιά ΙΧ, πράσινος δακτύλιος και απόσυρση. Όλες οι λεπτομέρειες των αποφάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ξεκινούν οι δανειολήπτες με εγγύηση 70% του Δημοσίου. Η απόφαση που υπεγράφη αφορά όλες τις επιχειρήσεις".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


ΕΘΝΟΣ
Πονηρός ο Πίπο!
Ερευνήτρια ανακάλυψε ότι υπέκυπτε στο κλαψιάρικο νιαούρισμα του γάτου της και ανάλυσε το γουργούρισμα των γατών. Βρήκε ότι πολλές άλλες γάτες έχουν την ίδια "πονηρή" συμπεριφορά!
22/7/2009 9:24:39 πμ
Οι γάτες έχουν βρει έναν τρόπο να κάνουν τους κυρίους τους ό,τι θέλουν, προσθέτοντας ένα κλαψιάρικο νιαούρισμα στο γουργούρισμά τους, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.
"Όταν ακούς αυτό το νιαούρισμα δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Το βρίσκεις ενοχλητικό, αλλά δεν ξέρεις τι το προκαλεί", τόνισε η Κάρεν Μακόμπ ειδική σε θέματα επικοινωνίας των θηλαστικών.
"Στην αρχή θεωρούμε πως το νιαούρισμα αυτό είναι χαριτωμένο, αλλά τελικά μας εξαντλεί και για να το σταματήσουμε κάνουμε αυτό που θέλει η γάτα", πρόσθεσε η ίδια και επισημαίνει ότι ανακάλυψε αυτό το νιαούρισμα από τον γάτο της τον Πίπο και σύντομα βρήκε πολλές άλλες γάτες να έχουν την ίδια πονηρή συμπεριφορά, την οποία χρησιμοποιούν όταν θέλουν να τραβήξουν την προσοχή, όπως ακριβώς τα μωρά.
Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ ανάλυσαν το γουργούρισμα των γατών και ανακάλυψαν ότι οι ενήλικες γάτες μπορούν να αλλάξουν το νιαούρισμά τους προσθέτοντας μια παραπονιάρικη κραυγή όπως τα γατάκια για να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες τους να τις ταΐσουν.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&pubid=4822889#

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...