Sunday, March 15, 2020

Tελευταία ενημερωση για τα κρουσματα του ιού.

Tελευταία ενημερωση για τα κρουσματα του ιού.
Στα 331 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, 103 είναι τα νέα κρούσματα. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 49 κρούσματα, ενώ υπήρξαν και 54 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από προηγούμενα 24ωρα και έγιναν γνωστά σήμερα. Εξ’ αυτών 8 άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη και με βαρύ ιατρικό ιστορικό, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία αναφοράς ανά την επικράτεια και λαμβάνουν αντιική θεραπεία.
Επιπλέον, 51 ασθενείς με κορονοϊό Covid-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, το 57% είναι άνδρες και με μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.
Δέκα άνθρωποι έχουν λάβει εξιτήριο και περίπου 4.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί έως και σήμερα , για την παρουσία κορονοϊού, ενώ τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα.
Από τους ασθενείς συνολικά 44 άνθρωποι , έιναι κρούσματα εγχώριας μετάδοσης, δεν ταξίδεψαν σε χώρα, όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν.
Αναφορικά με τα θύματα του κορονοϊού, και τα 4 έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το ιστορικό της υγείας τους δηλαδή ήταν επιβαρυμένο. Άρα περιλαμβάνονταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές μας επιχειρούν να υψώσουν τείχος προστασίας με τη βοήθεια και την ατομική ευθύνη όλων ημών όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
Το τελευταίο και νεότερο ηλικιακά θύμα του κορονοιού, είναι ο 53χρονος που εργαζόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς.
Κλείνοντας ο κος Τσιόδρας τόνισε ότι, παραμένουν οι ισχυρές συστάσεις για περιορισμό του συγχρωτισμού και των μετακινήσεων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, γι αυτό όπως χαρακτηριστικά είπε '' ελπίζουμε στην αυριανή συνεδρίαση της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να πάρει τις σωστές αποφάσεις''.
Τέλος υπάρχει ισχυρή σύσταση για επιτήρηση της υγείας και κατα το δυνατόν περιορισμό των επαφών, για 14 ημέρες, όποιου επιστρέφει από το εξωτερικό, ιδιαιτέρως από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...