Saturday, May 04, 2019

Pass–world.gr 04/05/2019

Το Pass–world.gr είναι μια διαδικτυακή πρωτοβουλία που επιθυμεί να αναδείξει θέματα, αναλύσεις, φωνές και κοινωνικά κινήματα από όλο τον κόσμο.
Παρουσιάζουμε κείμενα που έχουν γραφτεί σε διαφορετικές γλώσσες και φωτίζουν γωνίες θέασης όσων συμβαίνουν στον κόσμο, αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορική διάσταση θεμάτων της επικαιρότητας.
Η προσπάθειά μας βασίζεται τόσο σε πρωτότυπο υλικό, όσο και σε μεταφράσεις. Η συμμετοχή όποιου/ας επιθυμεί στην προσπάθειά μας, με κείμενα ή άλλες προτάσεις, είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη.
Ισημερινός: Πρώτη νίκη των ιθαγενών κατά των πετρελαϊκών εταιριών
Η Ακροδεξιά της Βρετανίας και οι Ευρωεκλογές
Ινδονησία: Μια από τις πιο περίπλοκες εκλογικές αναμετρήσεις στην παγκόσμια ιστορία
Νέος περιβαλλοντικός ακτιβισμός: Οι Extinction Rebellion συναντούν τις μαθητικές απεργίες για το κλίμα

«Από αυτή τη στιγμή, η απελπισία τελειώνει και αρχίζει η τακτική». Αυτή η φράση συνοδεύει το νέο στένσιλ που εμφανίστηκε, το βράδυ της Πέμπτης 25 Απριλίου, σε έναν τοίχο δίπλα στη Marble Arch του Λονδίνου, το οποίο πολλοί αποδίδουν στον Banksy. Ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει αν πρόκειται πράγματι για δική του δημιουργία, όμως σε κάθε περίπτωση το γκράφιτι έχει τον χαρακτήρα υποστήριξης του περιβαλλοντικού ακτιβισμού που ξεδιπλώθηκε επί δέκα ημέρες στους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...