Friday, October 05, 2018

Buena Vista Social Club-Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018-ΣΤΟΝ «ΡΥΘΜΟ ART THEATER»

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Buena Vista Social Club

H.Π.Α/ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 1999 - Διάρκεια: 105΄- Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Στο ντοκιμαντέρ αυτό ο Βιμ Βέντερς μας ταξιδεύει ως τα los barrios, τις ισπανόφωνες συνοικίες της Κούβας, για να βρει και να ενώσει τους Super Abuelos! Δεν πρόκειται για κάποιο νεανικό συγκρότημα αλλά το ακριβώς αντίθετο. Πρόκειται για καλλιτέχνες της λάτιν τζαζ, πολύ μεγάλους πια σε ηλικία και σίγουρα υπεύθυνους για το ότι κρατήθηκε ως τώρα ζωντανή η μουσική παράδοση των ρυθμών sones και των boleros της πατρίδας τους. Ανάμεσα σε αυτούς τους ξεχασμένους μουσικούς θρύλους είναι ο 80χρονος πιανίστας Ρούμπεν Γκονζάλες, η Ομάρα Πορτουόντο (χαρακτηρίστηκε ως η «Έντιθ Πιαφ της Κούβας»), ο υπέροχος Μπαραμπαρίτο Τόρες και ο 70χρονος Ιμπραήμ Φερέρ, που η μελωδική, αισθαντική φωνή του μεταφέρει στο αυτί του ακροατή όλη την ομορφιά και το χρώμα της Κούβας.





Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΤΟΝ «ΡΥΘΜΟ ART THEATER»

(Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη - Τηλ.: 210 9750060 - www.rythmosstage.gr)


Τις Πέμπτες του Οκτώβρη 4, 11, 18 και 25 στις 8 το βράδυ, με την ευγενική χορηγία της NEW STAR, ο Ρυθμός Art Theater θα προβάλλει σημαντικές ταινίες του Ελληνικού και Παγκόσμιου Κινηματογράφου.


Ο Δημήτρης Καλαντίδης, ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου, έχει την επιμέλεια των προβολών και οργανώνει τις συζητήσεις που ακολουθούν τις ταινίες με εξαιρετικούς καλεσμένους. 

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...