Thursday, October 11, 2018

ΡΥΘΜΟΣ ART THEATER Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 "Ένας άνθρωπος παντός καιρού"

ΡΥΘΜΟΣ ART THEATER Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018
Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΤΟΝ «ΡΥΘΜΟ ART THEATER»
(Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη - Τηλ.: 210 9750060 - www.rythmosstage.gr)
Ο Δημήτρης Καλαντίδης, ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου, έχει την επιμέλεια των προβολών και οργανώνει τις συζητήσεις που ακολουθούν τις ταινίες με εξαιρετικούς καλεσμένους.


Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018



Ένας άνθρωπος παντός καιρού



ΕΛΛΑΔΑ, 2004 - Διάρκεια 81' - Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος



Μια ταινία-αφιέρωμα στον αείμνηστο Θανάση Βέγγο, τον πολυαγαπημένο μας «καλό μας άνθρωπο», από τον Γιάννη Σολδάτο. Μέσα από υλικό αρχείου, σπάνιες μαρτυρίες του ίδιου του Θανάση Βέγγου, φίλων, συγγενών, συνεργατών, κινηματογραφιστών, παρακολουθούμε την πορεία του λαϊκού ανθρώπου, του εξόριστου αγωνιστή της Μακρονήσου, του ηθοποιού, του παραγωγού, του σκηνοθέτη, την καθιέρωσή του στη συνείδηση του Έλληνα, ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα της σύγχρονης νεοελληνικής Ιστορίας που γνωρίζει την πάγκοινη αποδοχή, αναγνώριση, εκτίμηση και συμπάθεια. Ο γιος του, Βασίλης Βέγγος, σε μια σπάνια εμφάνιση, καταθέτει τις δικές του εμπειρίες από την άγνωστη, και επιμελώς κρυμμένη από τον ίδιο τον Θανάση Βέγγο καθημερινότητά του. Δεκάδες κινηματογραφιστές , σχολιάζουν ο καθένας με τον τρόπο του, το πώς βλέπουν τον Θανάση Βέγγο.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...