Friday, November 23, 2018

Στον Δρόμο που κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου...

Στον Δρόμο που κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου...

Πλαστογραφία!
Δημοκρατία, δικαιοσύνη, ιδεολογίες, ανθρωπιά, αξιοπρέπεια… Θύματα πολλαπλών παραποιήσεων στο νοσηρό περιβάλλον του δημόσιου βίου
editorial
Πλαστογράφοι μετ’ επαίνων…

Η περίπτωση της καθαρίστριας που έδωσε ψεύτικα στοιχεία για να μπορέσει να εργαστεί στο Δημόσιο έχει ήδη λάβει την δημοσιότητα που έπρεπε και έχει προβληματίσει την κοινή γνώμη για το πώς λειτουργούν ορισμένοι θεσμοί αλλά και το πόσο ισχύει το ρητό «όπου φτωχός και η μοίρα του».
Την ίδια στιγμή κυκλοφορούν ανάμεσά μας, προβάλλονται, επαινούνται, επιβραβεύονται –εντός και εκτός της χώρας– άνθρωποι που χρησιμοποιούν πλαστογραφίες και ψεύτικα στοιχεία και κάνουν μεγάλη ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες, σε ολόκληρες περιοχές, σε πόλεις και χωριά, σε παραγωγικές μονάδες, στην ασφάλεια και στην κοινωνική πρόνοια, στα συνταξιοδοτικά ταμεία, στην χώρα ολόκληρη.
Διαβάστε όλο το editorial
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Θάλασσες:
Ώρα Μηδέν

Άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης των παγκόσμιων ωκεάνιων συστημάτων
του Στέφαν Ένγκελ




ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για μια προοδευτική στάση στη συγκυρία
του Ρούντι Ρινάλντι

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προς μια «ρεάλ πολιτίκ» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο;

ΔΙΕΘΝΗ
«Κίτρινος πυρετός» στη Γαλλία


ΟΨΕΙΣ
Ο Γιώργος Σκούρτης βγήκε βόλτα στην πόλη


ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΔΕΩΝ
Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ο σοβιετικός φάκελος του Αλέξη Πάρνη
Σύγχρονοι «Άθλιοι»
Ο Βίκτωρ Ουγκώ, κορυφαίος μυθιστοριογράφος και εκπρόσωπος του ρομαντισμού, στο σπουδαίο του έργο «Οι Άθλιοι» (Les Misérables, 1862) περιγράφει τη μιζέρια και την υποκρισία της αστικής κοινωνίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο πεινασμένος Γιάννης Αγιάννης σπάει τη βιτρίνα ενός αρτοπωλείου για να ταΐσει την οικογένειά του. Η ποινή για την πράξη του αυτή ήταν πέντε χρόνια φυλάκιση… Το ερώτημα «τι θα έγραφε ήμερα ο Ουγκώ» μοιάζει παρωχημένο, αλλά έρχεται στον νου.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...