Saturday, July 11, 2020

Σε μία προσπάθεια να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό στη δράση μας, Στέκια, Συνελεύσεις και Δομές Αλληλεγγύης της Αθήνας διοργανώνουμε ένα διήμερο δράσης Κυριακή 12/7: Συλλογική κουζίνα και μουσική στη Πλατεία Πρωτομαγιάς! Μετά τις 7μμ! Δευτέρα 13/7: Παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων!


Σε μία προσπάθεια να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό στη δράση μας, Στέκια, Συνελεύσεις και Δομές Αλληλεγγύης της Αθήνας διοργανώνουμε ένα διήμερο δράσης
Κυριακή 12/7: Συλλογική κουζίνα και μουσική στη Πλατεία Πρωτομαγιάς! Μετά τις 7μμ!
Δευτέρα 13/7: Παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων!
Λίγα Λόγια:
Δεν θα πληρώσουμε εμείς!
Την περίοδο της πανδημίας και μετά από αυτήν, χιλιάδες συνάνθρωποι μας βρεθήκαν στα όρια τους σε σχέση με την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Όταν τόσος κόσμος ζει εγκαταλελειμμένος από τους κρατικούς φορείς, περιθωριοποιημένος, για όλους και όλες μας, η προφανής απάντηση ήταν η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ μας. Αναγνωρίζοντας ότι όλοι και όλες μας μπορούμε να βρεθούμε σε θέση ανάγκης, επιλέγουμε την αλληλεγγύη ως μόνη επιλογή, ώστε να διαχειριστούμε τις κρίσεις που βιώνουμε συλλογικά, κάνοντας τα προσωπικά αδιέξοδα υπόθεση όλων μας και αντιστεκόμενοι στη λογική του ατομικού δρόμου.
Οι συλλογικότητες μας προσπάθησαν μέσα στις μέρες της καραντίνας αλλά και πριν από αυτήν να φτιάξουν ένα δίχτυ προστασίας απέναντι στην ανέχεια και την εξαθλίωση, προσφέροντας τρόφιμα, μερίδες φαγητού, είδη πρώτης ανάγκης και άλλα. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, θέλοντας το ρεύμα της αλληλεγγύης να γιγαντωθεί, να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο κόσμο, περισσότερες συλλογικότητες, περισσότερες γειτονιές. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να καταδεικνύουμε τους υπεύθυνους και να διεκδικούμε περισσότερα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε συλλογικά για ένα καλύτερο αύριο κόντρα σε όλους αυτούς που θέλουν να μας τα στερήσουν.
Δεν θα την πληρώσουμε πάλι εμείς - Δήμος και κράτος να αναλάβουν τις ευθύνες τους
 Κανείς χωρίς τροφή. Άμεσο άνοιγμα κοινωνικών παντοπωλείων.
 Κανείς χωρίς στέγη. Κοινωνική Κατοικία. Πάγωμα πλειστηριασμών και εξώσεων.
 Στήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας και των δημοτικών ιατρείων
Συνελεύσεις, στέκια και δομές αλληλεγγύης από τις γειτονιές Αθήνας

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...