Friday, June 01, 2018

«Ονόματα του κομμουνισμού»: Παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, την Τρίτη 5/6 στις 19:00

«Ονόματα του κομμουνισμού»

Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, ομότιμου καθηγητή Φιλοσοφίας των Επιστημών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ και μέλους του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ με τίτλο «Ονόματα του κομμουνισμού». Στο βιβλίο συγκεντρώνονται παλαιότερα κείμενα του συγγραφέα που αφορούν ζητήματα πολιτικής θεωρίας και φιλοσοφίας της επιστήμης.

«Τα κείµενα που συγκεντρώνονται εδώ θέλουν να είναι κείµενα θεωρητικά και συνάµα πολιτικά. Συστήνουν µια στόχευση η οποία επιδιώκει να αναδείξει και να υπογραµµίσει τη σταθερότητα της κοµµουνιστικής προοπτικής, τα στοιχεία της που αντέχουν στον χρόνο και την καθιστούν πολιτικά µαχητή ακόµη και σε συνθήκες εξαιρετικά δυσµενείς, όπως αυτές που ζούµε σήµερα. Αιτούµενο είναι η εδραίωση µιας εννοιολογικής πειθαρχίας, στηριγµένης τόσο επιστηµονικά όσο και φιλοσοφικά, που να µπορεί να υπερβαίνει συγκυρίες και να αφοµοιώνει διευρύνσεις, τροποποιήσεις ή εννοιολογικές αλλαγές, χωρίς να χάνει τη σταθερότητά της».

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00
στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...