Monday, February 03, 2014

Συμμετοχική χρηματοδότηση κινηματογραφικής ταινίας

Ως γνωστόν, η οικονομική κρίση έχει διεισδύσει σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας, κάνοντας έτσι μεγάλο μέρος των τεχνών να αντιμετωπίζει προβλήματα. Μία από τις τέχνες που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά (αλλά ευτυχώς όχι καλλιτεχνικά) προβλήματα είναι ο κινηματογράφος. Δεδομένου ότι μία κινηματογραφική ταινία χρειάζεται αρκετά χρήματα για να δημιουργηθεί, και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι λεφτά δεν υπάρχουν πια, καταλαβαίνουμε το γιατί οι δημιουργοί έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης.

Ένα τέτοιο κινηματογραφικό project είναι και το e-Social. Η ομάδα παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας μικρού μήκους αποτελείται από απόφοιτους και τελειόφοιτους του τμήματος Κινηματογράφου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της συγκεκριμένης ταινίας θα καλυφθεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης.

Ο πρώτος τρόπος αφορά την καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης (το λεγόμενο crowdfunding), στην οποία όλος ο κόσμος μπορεί να συνεισφέρει ένα μικρό ποσό και έτσι να γίνει μέρος της ίδιας της ταινίας. Το link του crowdfunding είναι: https://vimeo.com/82333493)

Επίσης, η ομάδα παραγωγής οργανώνει ένα πάρτι από το οποίο τα έσοδα των ποτών θα πάνε στην ίδια την ταινία. Το πάρτι θα είναι στις 15 Φεβρουαρίου, στις 21:30, στο Παπαρούνα Bar (Λαδάδικα) και η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους. Για περισσότερες λεπτομέρειες, υπάρχει και event στο facebook https://www.facebook.com/events/263364057161482/.


* Για περισσότερες πληροφορίες για το e-Social, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας στο facebook https://www.facebook.com/esocialfilm 

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...