Tuesday, December 22, 2020

Με ευρυγώνιο φακό» Η νέα περιοδική έκδοση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς για τις διεθνείς τάσεις

 Με ευρυγώνιο φακό»


Η νέα περιοδική έκδοση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς για τις διεθνείς τάσεις


 



 


Μια νέα, εξαμηνιαία, περιοδική έκδοση για τις διεθνείς τάσεις, με τίτλο “Με ευρυγώνιο φακό” εγκαινιάζεται από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, στο πλαίσιο της θεματικής Ευρώπη & Κόσμος, σε επιμέλεια του Ανδρέα Μαράτου, υποψ. δρ. Φιλοσοφίας, επιστημονικού συνεργάτη και μέλους του ΙΝΠ, με τη συνεργασία του Νεκτάριου Μπουγδάνη, υποψ. δρ. Πολιτικής Επιστήμης και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΠ.


 


Σκοπός της έκδοσης είναι να παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό πλευρές των διεθνών εξελίξεων και τάσεων, σε διάλογο, αλλά όχι σε εξάρτηση από την τρέχουσα κάθε φορά επικαιρότητα. Όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης, «αξιοποιώντας συμβολές και αναλύσεις μιας ευρείας ομάδας συνεργατών, σταθερών και μη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με διαφορετικές προσεγγίσεις και αφετηρίες (επιστημονικές, αλλά και πολιτικές), επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε αυτό που λέει ο τίτλος της έκδοσης: έναν ευρυγώνιο φακό, για να προσεγγίσουμε τον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο στον οποίο ζούμε».


 


Το τεύχος #1 (Δεκέμβριος 2020) περιλαμβάνει εκτενές αφιέρωμα στις Η.Π.Α., με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές αλλά και τις πρωτοφανείς για τα δεδομένα της κινητοποιήσεις που γνώρισε η χώρα τους προηγούμενους μήνες, με κείμενα των  Αθηνάς Αθανασίου, Keeanga-Yamahtta Taylor, Χρύσανθου Δημ. Τάσση, Νεκτάριου Μπουγδάνη, Άρη Σπουρδαλάκης και Rosalind C. Morris, ενώ στο φάκελο «Νοτιοανατολική Μεσόγειος» φιλοξενούνται αναλύσεις των Pinar Cakiroglu, Σίας Αναγνωστοπούλου και Νίκου Χριστοφή για την Τουρκία, καθώς και του Κυριάκου Λοΐζου για την Κύπρο. Τέλος, στη στήλη «World Review» φιλοξενείται ανάλυση του Λευτέρη Στουκογεώργου.


 


Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε την έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://poulantzas.gr/yliko/me-evrygonio-fako-periodiki-ekdosi-gia-tis-diethneis-taseis-tefchos-1-dekemvrios-2020/


 


 


 


 


 


No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...