Monday, December 06, 2010

Νίκη των εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας.

Η πιο μαζική και η πιο δραματική συνέλευση (Σάββατο, 4/12/2010) των τελευταίων 25 χρονών απέρριψε το ξεπούλημα του Οργανισμού Προσωπικού λέγοντας “όχι στον ψευτοδιαλογο – άμεση ενταξη των νεων συναδελφων στον Οργανισμό. Να σημειωθεί οτι η απόφαση πάρθηκε κόντρα στην ψυχολογική βία που άσκουσε η πλειοψηφία του δ.σ του συλλόγου (ΔΗΣΥΕ/ΠΑΣΚΕ & επίσημη ΔΑΚΕ).



Η πρώτη ψηφοφορία για τη διαδικασία της λήψης της απόφασης έδειξε ότι το δίδυμο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) θα λαχταρούσε από την εξέγερση των εργαζομένων. Η κοινή πρόταση των παρατάξεων ΕΑΣ-ΕΣΑΚ-ΔΑΚΕ (Νέα Άποψη) και Οδός Ευπόλιδος (σύνολο μελών ΔΣ 5 έναντι 10 των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) για μυστική ψηφοφορία με κάλπη πήρε 242 ψήφους ενώ η πρόταση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για ψηφοφορία με ανάταση των χεριών 283.



Το δεύτερο σημάδι του τι θα πάθαινε το δίδυμο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ήταν το γεγονός ότι για πρώτη φόρα στην αίθουσα της συνέλευσης «δεν έπεφτε καρφίτσα» σε ολόκληρη τη διάρκεια της δραματικής συνέλευσης που διήρκεσε πάνω από 6 ώρες. Μίλησαν συνάδελφοι εκτός παρατάξεων και νέοι συνάδελφοι.



Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότεροι συνάδελφοι αγανακτούσαν με την αλαζονική εμφάνιση των ηγετών της ΠΑΣΚΕ που στις ομιλίες προκαλούσαν με τις προσβολές τους και την τραμπουκική συμπεριφορά τους. Ώσπου ήρθε η μεγάλη στιγμή της ψηφοφορίας όπου έγινε το “αναπάντεχο” (για την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ). 364 ψήφοι υπέρ της πρότασης των ΕΑΣ-ΕΣΑΚ-ΔΑΚΕ (Νέα Άποψη) και Οδός Ευπόλιδος και 339 για την πρόταση ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.



Οι εργαζομενοι στην Εμπορική Τράπεζα κέρδισαν την πρώτη μάχη. Αποφάσισαν ότι δεν θα μπουν στη διαδικασία “διαλόγου” που θα νομιμοποιούσε την εργοδοσία να περάσει τη λογική του μνημονίου με τη συναίνεση τους. Αποφάσισαν να απαιτήσουν την πλήρη εφαρμογή του οργανισμού: ένταξη των νέων συναδέλφων τώρα, όπως προβλέπεται από τον οργανισμό προσωπικού που είναι νόμος του κράτους από το 1977 και μεγάλη νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος.



Θανάσης Τσακίρης


Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα

http://easpemporiki.wordpress.com/

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...