Monday, May 31, 2010

Ψήφισμα του Συνεδρίου Μνήμης Στέλιου Αλεξανδρόπουλου για την δολοφονική επιδρομή του κράτους του Ισραήλ εναντίον του "Στόλου της Ελευθερίας"

Εμείς οι συμμετέχοντες σύνεδροι και παρατηρητές του Συνεδρίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης ,που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σ. Στέλιου Αλεξανδρόπουλου, εκφράζουμε τη θλίψη και την έντονη κατακραυγή μας για τις μαζική δολοφονία 19 αγωνιστών/τριών του κινήματος Free Gaza και τον τραυματισμό 60 ακόμη επιβαινόντων στα πλοία του κινήματος στα διεθνή ύδατα. Εκφράζουμε την αποτροπιασμό μας για την πειρατική δολοφονική επιδρομή εναντίον μιας πολυεθνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον ηρωικό και καταταλαιπωρημένο λαό της Λωρίδας της Γάζας που στενάζει υπό την στρατιωτική κατοχή του Ισραηλινού κράτους. Το κράτος του Ισραήλ παραβίασε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου αλλά και ανθρώπινης ηθικής και πρέπει να καταδικαστεί αμείλικτα από τη διεθνή κοινότητα και από όλους τους λαούς του κόσμου.
Να κηρυχθεί παγκόσμιος συναγερμός ώστε να υπάρξει κινητοποίηση με διαδηλώσεις, πορείες και αποκλεισμούς των πρεσβειών του τρομοκρατικού κράτους του Ισραήλ. Να επιβληθεί εμπάρκο στο Ισραήλ και να μποϊκοταριστούν τα Ισραηλινά προϊόντα και να μην δεχτεί κανείς υπηρεσίες και δανεισμό από το εμπορικό και τραπεζικό σύστημα του κράτους αυτού. Πρέπει να γίνει φανερό ότι οι «πολιτικές ασφαλείας» χτίζονται πάνω στα πτώματα αθώων.
Παράλληλα τονίζουμε τη σημασία της αλληλεγγύης σε όλους τους νέους Ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης που αρνούνται να σηκώσουν όπλο εναντίον των Παλαιστινίων αδελφών τους. Επίσης καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ισραήλ να εκφράσει τον αποτροπιασμό της και να προτείνει λύσεις των προβλημάτων των δύο λαών αντί να ασχολείται με έρευνα για παραγωγή οπλικών συστημάτων . Καλούμε επίσης τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της χώρας αυτής να ενώσουν τη φωνή τους με τους Παλαιστίνιους συναδέλφους για την από κοινού εργασία για μια ελεύθερη, δίκαια και δημοκρατική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.
Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να θέσει όλους ενώπιον των ευθυνών τους σε Ε.Ε., Ο.Η.Ε και σε όλα τα παγκόσμια φόρα και διεθνούς οργανισμούς. Καλούμε όλους τους πολίτες σε επαγρύπνηση για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...