Tuesday, December 15, 2009

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 14-18/12/2009


Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ και άλλων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας μας που ελέγχονται από τη συμμαχία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και φιλο-εργοδοτικών παρατάξεων αρνήθηκαν φέτος να κηρύξουν απεργία διαμαρτυρίας για τον αντεργατικό και αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό του 2010 που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Παπανδρέου την οποία σιγοντάρει η νεοεκλεγείσα ηγεσία Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία. Δίνουν έτσι το ελεύθερο στην κυβέρνηση και στους εργοδότες να περάσουν στην νέα επίθεσή τους εναντίον των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, εναντίον των εργασιακών σχέσεων των επισφαλώς απασχολούμενων και εναντίον των ανέργων. Με τις ανακοινώσεις τους διασπείρουν ένα μεγάλο ψέμα, δηλαδή ότι την απεργία την κάνει μόνο το ελεγχόμενο από το ΚΚΕ “ΠΑΜΕ”. Για να δείτε τη διάσταση του ψέματος σας παραθέτουμε ελάχιστες μόνο από τις ανακοινώσεις συμμετοχής σε αυτή την απεργία που εξέδωσαν δεκάδες σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και για άλλες απεργιακές μάχες που δίνουν σωματεία του ιδιωτικού τομέα για τις απολύσεις, τις συνθήκες εργασίας και τις συλλογικές συμβάσεις.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ


tsakthan







Καμιά απόλυση στον Όμιλο Φιλιππόπουλου
Οι 18 εργαζόμενοι στο Grazia δεν περισσεύουν

Η λήξη ενός επιχειρηματικού συμβολαίου αφήνει στον αέρα 18 εργαζόμενους. Είναι οι συντελεστές του περιοδικού Grazia, το οποίο σταματά την έκδοσή του μετά τη λήξη της συνεργασίας των Αττικών Εκδόσεων με την Ελευθεροτυπία.
Ο ιδιοκτήτης του περιοδικού και πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού τύπου Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, αφού χρησιμοποίησε στα επιχειρηματικά του σχέδια τους εργαζόμενους, ετοιμάζεται να τους πετάξει στο δρόμο μετά τη λήξη της εργολαβίας. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει και διαφημίζει το νέο του επιχειρηματικό προϊόν - την οικονομική εφημερίδα Κεφάλαιο.
Είναι το μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων του Τύπου, που ανοιγοκλείνουν περιοδικά, εφημερίδες και σταθμούς, θεωρώντας τους εργαζόμενους αναλώσιμους και πιόνια στις επιχειρηματικές συμφωνίες τους. Με την ανοχή του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών, απολύουν καθημερινά, την ίδια στιγμή που απολαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις και διαφημίσεις εκατομμυρίων.
Η επιχείρηση του προέδρου των εκδοτών μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε κέρδη 9μήνου 545 χιλιάδες ευρώ (εν μέσω κρίσης), ενώ στις λογιστικές της καταστάσεις καταγράφει 35 θέσεις εργασίας λιγότερες σε ένα χρόνο, δηλαδή 3 απολύσεις το μήνα.
Η πρόκληση δεν πρέπει να περάσει. Καμιά απόλυση δεν πρέπει να γίνει δεκτή. Οι εργαζόμενοι του Grazia μπορούν να απορροφηθούν στα τόσα περιοδικά του ομίλου.
Καλούμε την ΕΣΠΗΤ, την ΠΟΕΣΥ, τις άλλες ενώσεις του Τύπου να καταδικάσουν άμεσα τις απολύσεις, οικοδομώντας ένα τείχος αλληλεγγύης στους συναδέλφους τουGrazia.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/12, ώρα 4 μ.μ. έξω από τα γραφεία της εταιρείας (Κηφισίας 40).

Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει – Καμιά απόλυση δεν είναι νόμιμη


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
(ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6938-204777, 6974-439203, 6977-652768
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 13/12/2009
17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Δεν πρόλαβαν να περάσουν οι πολυθρύλητες 100 πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης και ήδη όλοι μας- εργαζόμενοι και άνεργοι, μαθητές και φοιτητές, μετανάστες- αντιμετωπίζουμε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι προεκλογικές μάσκες έχουν προ πολλού πέσει και είναι ξεκάθαρο με τον πιο επιθετικό τρόπο ότι και το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ρίξει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Στο όνομα αυτής της κρίσης οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα με τη λιτότητα και το πάγωμα των μισθών, με τις απολύσεις και την ανεργία, με την ανασφάλεια και την ελαστική εργασία.

Ήδη κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο μηνών της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είδαμε να προωθείται η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, να αυξάνονται κατακόρυφα οι απολύσεις, να εκτοξεύεται ο δείκτης της ανεργίας, να πετιούνται στο δρόμο οι εργαζόμενοι των STAGE και οι ελαστικά εργαζόμενοι. Είδαμε ταυτόχρονα να επιβάλλεται στρατός κατοχής σε περιοχές της Αθήνας, αλλά και να εφαρμόζεται το νέο δόγμα της κυβέρνησης απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις: το δόγμα της «μηδενικής ανοχής», αλλά και της «πρόληψης», που στόχος του είναι η τρομοκράτηση του λαού και η βίαιη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του στη διαμαρτυρία, τη διαδήλωση, τον αγώνα.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν αποτελούν μεμονωμένα στιγμιότυπα της νέας διακυβέρνησης, αλλά, αντίθετα, καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία πάντα με τη ΝΔ), του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και η έναρξη του «διαλόγου» για το Ασφαλιστικό σηματοδοτούν την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες της κρίσης, αλλά και κάτω από τη μόνιμη απειλή του ελλείμματος, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει να επωμιστούμε εμείς όλα τα βάρη. Γι’ αυτό ακριβώς και προωθείται ολοένα και πιο άγρια και ασφυκτική λιτότητα με ουσιαστικό πάγωμα των μισθών. Τη λιτότητα, βέβαια, συνοδεύουν οι εντεινόμενες ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και η δραματική μείωση του δημόσιου τομέα. Αυτή προφανώς είναι η αναδιανομή που υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά: μια αναδιανομή εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν την κρίση προς όφελος των επιχειρήσεων, ώστε να διατηρηθούν ή και να αυξηθούν τα κέρδη τους. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι προοιωνιζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι οποίες έρχονται για να συμπληρώσουν τους προηγούμενους νόμους τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Η παράταση, λοιπόν, του χρόνου εργασίας, η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης στις γυναίκες έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις εργασιακές μας συνθήκες. Φυσικά, δε θα έμενε στο απυρόβλητο και ο χώρος της παιδείας, καθώς έχουν ήδη διαφανεί οι προθέσεις της Υπουργού για αναγνώριση των ΚΕΣ, αλλά και επί της ουσίας κατάργηση του ασύλου. Η κυβέρνηση μάλιστα, για να υλοποιήσει την επίθεσή της, φαίνεται ότι δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και την πιο βίαιη και ακραία καταστολή: 1.000 προσαγωγές μέσα σε δύο μέρες κατά τις κινητοποιήσεις για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επιθέσεις με μηχανές της ομάδας Δ σε διαδηλωτές, παρακρατικές επιθέσεις τύπου Κούνεβα σε συνδικαλιστές.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο των φροντιστηρίων βιώνουμε συνεχώς τους μισθούς πείνας, την εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση, την ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ακόμα και για τα αυτονόητα (ωρομίσθιο, δώρα και επιδόματα, αργίες κτλ.), την εργοδοτική τρομοκρατία, την υποχρεωτική ανεργία το καλοκαίρι.. Οι συνθήκες φαντάζουν ακόμα πιο δυσχερείς, αν αναλογιστούμε ότι χρειαζόμαστε περίπου 50 χρόνια εργασίας για να κατοχυρώσουμε συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Απέναντι σ’ αυτό το εφιαλτικό τοπίο η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ φαίνεται ότι έχει επιλέξει στρατόπεδο.. Επέλεξε να συμμετέχει στον «κοινωνικό διάλογο» με την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, παρά να προκηρύξει πανεργατική απεργία. Επέλεξε να νομιμοποιήσει την επερχόμενη αντεργατική λαίλαπα, παρά να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα για τη συνολική ανατροπή της.

Οι εργαζόμενοι, όμως, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Το απέδειξαν πέρυσι το Δεκέμβρη, όταν έσπασαν το κλίμα τρόμου και διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας κατά την απεργία της 10ης Δεκέμβρη, την ίδια στιγμή που η ΓΣΕΕ έσπευδε να ακυρώσει την πορεία για το φόβο επεισοδίων. Το απέδειξαν και με τη δράση της «Πρωτοβουλίας των 90 πρωτοβάθμιων σωματείων για την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την αλληλεγγύη στην Κ.Κούνεβα», ενώ η ΓΣΕΕ κατήγγειλε τα πρωτοβάθμια σωματεία που δίνουν τη μάχη για την κατάργηση του δουλεμπορίου ως «σωματεία- σφραγίδες».

Η απάντησή μας θα είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας. Θα παλέψουμε μαζί με κάθε σωματείο και μαζί με κάθε εργαζόμενο και άνεργο, για να ανατρέψουμε τα εφιαλτικά σχέδια της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι μόνο όταν αγωνιζόμαστε μπορούμε να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας. Αυτό έχουν αποδείξει μέχρι τώρα οι αγώνες που μπόρεσαν ακόμα και μέσα σε αυτό το μαύρο τοπίο να ακυρώσουν αντεργατικά μέτρα και να ανακαλέσουν απολύσεις, έστω και προσωρινά.

Στην απεργία της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου θα βγούμε στο δρόμο για να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους εργαζομένους για να ανατρέψουμε τον προϋπολογισμό της λιτότητας και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωση. Στις 17 Δεκέμβρη θα παλέψουμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, αλλά και για την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στις 17 Δεκέμβρη θα συντονίσουμε τη δράση μας με τα πρωτοβάθμια σωματεία για να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας.


ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Προσυγκέντρωση ΣΕΦΚ 11.00 π.μ. Μουσείο μαζί με άλλα σωματεία και μετά πηγαίνουμε στη συγκέντρωση στα Προπύλαια για να συναντηθούμε με τα σωματεία της εκπαίδευσης και του δημοσίου και να κάνουμε πορεία στη Βουλή.



Δελτίο τύπου του συντονισμού Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. - ΕΛΜΕ Αττικής και Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
(10 Δεκέμβρη 2009)

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009, σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε. - ΕΛΜΕ Αττικής και Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν (με αποφάσεις ΔΣ ή ΓΣ) οι Σύλλογοι Π.Ε. Α΄ Αθήνας, «Αθηνά», Αριστοτέλης, Ν. Σμύρνης, Πειραιά «η Πρόοδος», Αιγάλεω, «Νίκος Πλουμπίδης» (Κερατσινίου – Περάματος), Κ. Σωτηρίου και «Δ. Γληνός» (παρατηρητές) και οι ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Α΄ Δυτ. Αττικής, Άνω Λιοσίων – Ζεφειρίου – Φυλής, Ε΄ Ανατ. Αττικής (παρατηρητές), Α΄ Δυτ. Αθήνας (παρατηρητές). Συμμετείχαν επίσης, το Συντονιστικό Ωρομισθίων (παρατηρητές), ο Σύλλογος Έμμισθων Ιατρών Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων Αθήνας – Πειραιά, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» (παρατηρητές) και το Σωματείο εργαζομένων στην INTRACOM (παρατηρητές).

Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων συσκέψεων Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ της 19ης Νοέμβρη και της 3ης Δεκέμβρη, όπου κατατέθηκαν ως προτάσεις, εκτιμήσεις για την περίοδο και αγωνιστικές πρωτοβουλίες.Οι προτάσεις αυτές όπως καταγράφηκαν και στα αντίστοιχα δελτία τύπου, αποτελούν πλέον αποφάσεις πολλών Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ είτε με διαδικασίες Γ.Σ. είτε με διαδικασίες ΔΣ.

Από τη συζήτηση που έγινε προέκυψαν τα παρακάτω :

1. Η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της 7ης Δεκέμβρη, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, καταγράφηκε ως μια μαζική αποφασιστική απάντηση του κινήματος ενάντια στην πολιτική της αστυνομοκρατίας και της κρατικής καταστολής. Καταγγέλλουμε τα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης, την εισβολή σε πολιτικά – πολιτιστικά στέκια, τις συλλήψεις μέσα σε χώρους ασύλου, τις εκατοντάδες προσαγωγές, τον ανηλεή ξυλοδαρμό μαθητών και το χτύπημα των διαδηλώσεων με το πρωτοφανές μέτρο της εισβολής μοτοσικλετιστών μέσα στο κύριο σώμα της κινητοποίησης και τη συνεχή χρήση δακρυγόνων. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, να υπερασπίσουμε με τη μαζική συλλογική αγωνιστική μας δράση, το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη συλλογική δράση και αντίσταση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, το πανεπιστημιακό άσυλο.

2. Οι εκτιμήσεις για την οικονομική και κοινωνική συγκυρία και την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που είχαν εκφραστεί στις δυο προηγούμενες συσκέψεις αλλά και στις συλλογικές διαδικασίες των Συλλόγων Π.Ε., των ΕΛΜΕ και των σωματείων, επιβεβαιώνονται σήμερα με το χειρότερο τρόπο. Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στα πλαίσια της συνόδου κορυφής ηγετών της Ε.Ε. και οι εξαγγελίες για τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας, σημαίνουν πολυετή άγρια λιτότητα, άγρια φορολόγηση, πλήρη απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων, υποβάθμιση της δωρεάν περίθαλψης, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία. Την ίδια στιγμή, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο θέτοντας ζήτημα ακόμη και για το 13ο και 14ο μισθό !

3. Θεωρούμε ότι σε μια τέτοια συγκυρία, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, το κίνημα να συντονίζεται πανεκπαιδευτικά και πανεργατικά και να επιδιώξει να σπάσει το κλίμα παράλυσης και αποδοχήςστους εργαζόμενους των μέτρων που απεργάζονται σε βάρος τους. Να ανατρέψει τα μέτρα και το κλίμα που εξαγγέλλουν οι καθημερινές ανακοινώσεις ΕΕ, διεθνών οργανισμών, κυβερνητικών παραγόντων και εκπροσώπων των οικονομικά ισχυρών.


Σε αυτά τα πλαίσια προτείνεται :

Να επιδιώξουμε να δώσουμε πανεργατικό και πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα στην κοινή συγκέντρωση στις 17 Δεκέμβρη, στις 12μ.μ.. στα Προπύλαια, όλων των Σωματείων και Ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση. Ήδη, 14 Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τις 17 Δεκέμβρη.

Να απευθύνουμε κάλεσμα για κοινή πανεργατική πορεία όλων των απεργών.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα πρότειναν να υπάρξει προσυγκέντρωση των σωματείων την ίδια ημέρα, στις 11 π.μ. στο Μουσείο.

Οι Σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ, να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό σε συνεργασία με το Συντονιστικό Ωρομισθίων και την ΠΕΑΕ, στη διοργάνωση μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στις εξαγγελίες Διαμαντοπούλου.

Οι Σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ, να οργανώσουν ανοιχτή σύσκεψη για το ασφαλιστικό, την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 7μμ, στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Απευθυνόμαστε σε σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να συμμετέχουν στη σύσκεψη ώστε από κοινού να οργανώσουμε την πάλη για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο μας συμμετέχει στη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 17 –12 ενάντια στο προϋπολογισμό λιτότητας
με 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε.

ΠΕΜΠΤΗ 17 -12- 2009 από τις 11 π.μ.- 3μ.μ.

- Συντονίζουμε τον αγώνα μας με δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
- Καταδικάζουμε την απραξία και το συμβιβασμό των συνδικαλιστικών ηγεσιών Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 11.30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η νέα αντεργατική πολιτική δεν πρέπει να περάσει.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 11.30 μ.μ.
Στο ΜΟΥΣΕΙΟ

ΤΟ Δ.Σ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟY ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση των διεκδικήσεων μας για αύξηση μισθών και συντάξεων καθώς και για την αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημίων. Τα επίπεδα της χρηματοδότησης της Παιδείας στο ΑΕΠ παραμένουν καθηλωμένα κάτω απο 3,5% ενώ κινδυνεύουν άμεσα ακόμα και επιδόματα. Αρνούμαστε να πληρώσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι την κρίση που επέβαλε στην κοινωνία η απληστία για υπερκέρδη της κυρίαρχης εγχώριας και παγκοσμιοποιημένης νεοφιλελεύθερης ελίτ.
Διεκδικούμε, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του προϋπολογισμού:
- Χρηματοδότηση για τα πανεπιστήμια με βάση τις ανάγκες τους και όχι με όρο την υποταγή τους στην κυβερνητική πολιτική μέσα από τις τετραετείς συμβάσεις.
- Αύξηση για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και για την έρευνα στο 1.5% του ΑΕΠ από δημόσιους πόρους.
- Χρηματοδότηση της βασικής έρευνας σε όλα τα επιστημονικά πεδία -και όχι μόνο στα ελκυστικά για τους χρηματοδότες και τις επιχειρήσεις, που αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Για τους πανεπιστημιακούς δασκάλους:
- Αξιοπρεπείς αποδοχές με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό (διδακτικό, ερευνητικό, βιβλιοθήκης, 25ετίας μετά την επέκταση του σε όλες τις βαθμίδες) και αύξηση 20% του βασικού μισθού.
- Συντάξεις στο 80% του τελικού μισθού, επιστροφή στα ταμεία όλων των πόρων που έχουν κλαπεί, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
- Πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των πανεπιστημιακών.
- Κατάργηση του καθεστώτος του εποχικού διδάσκοντα (ΠΔ407/80) και προκήρυξη οργανικών θέσεων ΔΕΠ σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πανεπιστημίων.
Διεκδικούμε:
- Τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/2005 που επιβάλλει την ισοπεδωτική ισοτίμηση των πανεπιστημιακών σπουδών, κατεδαφίζει το δημόσιο πανεπιστημιακό σύστημα, καθιερώνει τα ιδιωτικά "πανεπιστήμια"
και καταργεί τα συλλογικά επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
- Τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που ιδιωτικοποιεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και εκχωρεί την ανώτατη εκπαίδευση στους κερδοσκόπους.
- Την κατάργηση του νέου νόμου-"πλαίσιο".
Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική κατάκτηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ιδιαίτερα για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διεκδικούμε:
- Αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του πανεπιστημίου Αιγαίου και καταβολή πρόσθετων παροχών στους διδάσκοντες (επίδομα ειδικών συνθηκών, επιδότηση κατοικίας).
- Άμεση αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής και φοιτητικής μέριμνας.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους διοικητικούς του Πανεπιστημίου Αιγαίου
- Στελέχωση του πανεπιστημίου Αιγαίου με μόνιμο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που θα γίνουν στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μαζί με τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, την δημόσια και δωρεάν ανώτατη παιδεία.
Καλούμε την ΠΟΣΔΕΠ να κηρύξει 24ωρη απεργία στις 17 Δεκεμβρίου για να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους τα δίκαια αιτήματά μας.
Το ΚΣ Συλλόγου ΔΕΠ
Πανεπιστημίου Αιγαίου
15 Δεκεμβρίου 2009


ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ…
ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ!

Σαρωτικές αλλαγές μαγειρεύονται στο ασφαλιστικό σύστημα, πριν κλείσει καλά - καλά τις περιβόητες 100 μέρες στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Όμως κάθε εξουσιαστικός μηχανισμός, κάθε προστάτης και λακές του κεφαλαίου, είτε είναι πράσινος είτε είναι μπλε, χρησιμοποιεί δύο βασικά συστατικά σ΄ αυτό το μαγείρεμα: παραμύθιασμα και καταστολή.
Με πρόσχημα από την μία ότι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην κρίση, στην διεθνή και εγχώρια πτώση τζίρων και το ότι η διαχείριση των χρημάτων των ταμείων δεν έγινε σωστά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ανακαλύπτουν ως φάρμακο την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού ενώ ταυτόχρονα σιγοντάρουν τα αφεντικά για ομαδικές απολύσεις(το λέμε και ΄΄εθελούσιες εξόδους΄΄), διαθεσιμότητες και άδειες άνευ αποδοχών όπως συμβαίνει συνεχώς το τελευταίο καιρό στην ΒΙ.ΠΕ (τρεις απολυμένοι στα ΄΄ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ΄΄, περιορισμός βάρδιας στην ‘’SPIDER’’). Επειδή όμως τα πεσμένα κέρδη αντισταθμίζονται, αλλά δεν μετατρέπονται πάλι εύκολα σε υπερκέρδη, το Κράτος πασχίζει να τα εξασφαλίσει προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αχόρταγοι εργοδοτικοί φορείς οι οποίοι πιέζουν για την πλήρη αποδέσμευση της αγοράς από εξωτερικούς ελεγκτικούςπαράγοντες (οι μίζες εξάλλου, σε επιθεωρήσεις εργασίας, ΙΚΑ κλπ είναι…υπολογίσιμο κόστος). Η αδίστακτη επιχειρηματικότητα των αφεντικών και τη ιδεολογική στήριξή της από το κράτος, μορφοποιούνται στο δόγμα: ΄΄Να παράγεις πολύ, να παίρνεις λίγα για το καλό της χώρας΄΄.

Ποιος φταίει όμως για την κατάσταση στα ταμεία;

1.Τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος σχεδόν άτοκα και τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν τρύπες του προϋπολογισμού ενώ συγχρόνως επιδοτούν από αυτά βιομηχάνους κι εμπόρους για χάρη της ανάπτυξης.
2. Οι ανασφάλιστη εργασία (1000000 εργαζόμενοι) επιφέρει κέρδη στις τσέπες των αφεντικών αλλά η μη καταβολή των εισφορών των εργοδοτών ατροφεί τα ταμεία.
3. Το Κράτος τα τελευταία 4 χρόνια, έχει προχωρήσει τρεις φορές σε χαριστικές ρυθμίσεις για τα αφεντικά που χρωστούσαν (συνολικά 4 δίς ευρώ) μειώνοντας τα ποσά κατά 80%.
4. 7/10 νέες θέσεις εργασίας είναι επισφαλείς που συνεπάγεται μειωμένες εισφορές στα ταμεία.
Οι ελαστικές και οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση, η ενοικίαση εργαζομένων, η ατομική διαπραγμάτευση των όρων δουλειάς, η απαίτηση κάθε αφεντικού για προσαρμοστικότητα στις παράλογες προσταγές τις καπιταλιστικής αγοράς, τείνουν σίγουρα να παγιώσουν την άγρια εκμετάλλευση και το σύγχρονο δουλεμπόριο. Επιπλέον, όποτε οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους σπάνε την εργοδοτική τρομοκρατία και βγαίνουν στους δρόμους , συναντούν την δολοφονική καταστολή των ένοπλων συμμοριών του Κράτους. Όλα αυτά όμως δεν είναι αποτέλεσμα ούτε του ελλείμματος ούτε της οικονομικής κρίσης αλλά υπαρκτό γέννημα της καπιταλιστικής επέλασης, ενδογενή στοιχεία αυτού του βίαιου συστήματος.
Το Κράτος και τα αφεντικά ξέρουν καλά να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους και να μονιμοποιούν τα μοντέλα εκμετάλλευσης, όσο όμως δεν συνάπτονται συναδελφικές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και δεν αναπτύσσεται ουσιαστική συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς. Η ανάγκη για από τα κάτω οργάνωση των εργαζομένων είναι επιτακτικότερη από ποτέ. Το ίδιο και η δημιουργία εστιών αυτοοργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Κάθε απόπειρα κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας θα συναντήσει την συλλογική απάντηση όλων μας και θα πέσει στο κενό. Αυτοί απλώνουν το χέρι. Εμείς θα τους το κόψουμε!


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10.30π.μ. Εργατικό Κέντρο


Η ΚΡΙΣΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑΡΑ
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΓΣΕΕ/ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ


Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Ιωαννίνων)
E-mail: ese_ioanninon@yahoo.gr


ΑΘΗΝΑ 12/12/09
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λυσάνδρου 7 – Πλ. Αττικής
Τ.Κ 10446 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ/ΝΟ – FAX 2110113757
e- mail mailtosettea@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην A.C.S Αγίας Παρασκευής


Στην A.C.S Αγίας Παρασκευής στις 03/12/09 μέσα σε ένα βράδυ μεταβιβάσθηκε η εταιρεία σε άλλον πράκτορα, ο παλιός πράκτορας αποχώρισε χωρίς να καταβάλει στους εργαζόμενους τους οφειλόμενους μισθούς και της νόμιμες αποζημιώσεις .Ο καινούργιος πράκτορας ισχυρίζεται ότι αγόρασε μόνο τα δικαιώματα του πρακτορείου και όχι τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους η δε κεντρική A.C.S που παρέχει τα πρακτορεία και την άδεια ταχυδρόμησης – ταχυμεταφοράς σφυρίζει αδιάφορα..
Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε ένα αγώνα ώστε να τους καταβληθούν οι οφειλές και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους στο πρακτορείο με τα ίδια δικαιώματα που είχαν με τον προηγούμενο πράκτορα.
Το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών & Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής ( Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α ) καλεί τους εργαζόμενους στην ταχυμεταφορά - ταχυδρόμηση , πρωτοβάθμια σωματεία , εργατικά σχήματα , εργαζόμενους , το Ε.Κ.Α και την Ο.Ι.Υ.Ε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 14/12/09 και ώρα 06.30 π.μ στην A.C.SΑγίας Παρασκευής, Μεσογείων 466.

•ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗ
•ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...