Wednesday, October 07, 2009

Tsakthan Daily, 8 October 2009 -- Τα όνειρά σου μη τα λες γιατί μια νύχτα κρύα κι οι αντεξουσιαστές ήρθαν στην εξουσία

Tsakthan Daily, 8 October 2009

Τα όνειρά σου μη τα λες
γιατί μια νύχτα κρύα
κι οι αντεξουσιαστές ήρθαν στην εξουσία



Μιχαήλ Μπακούνιν


Πιότρ Κροπότκιν


Γιώργκιν Παπανδρεούνιν


Τα εκλογικά αποτελέσματα της άλλης
«άλλης Αριστεράς»


2009 % Ευρ/γές2009 % 2007 % 2004 % Ευρ/γές2004 %
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 24.737 0,36 21.951 0,43
ΚΚΕ μ-λ 10.213 0,15 17.555 0,25 10.764 0,15
Μ-Λ ΚΚΕ 5.506 0,08 13.146 0,26 8.137 0,11 4.846 0,06 21.220 0,35
ΕΕΚ 4.536 0,07 6.048 0,12
ΟΑΚΚΕ 1.652 0,02 2.808 0.08 2.473 0,03 2.099 0,03 5.090 0,08
ΜΕ.Ρ.Α. 11.843 0,17 11.261 0,15 13.387 0,22
ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. 10.604 0,15
Αντικαπιταλι-στική Συμμαχία 8.313 0,11 11.938 0,19
ΣΥΝΟΛΑ 46.644 0,58 43.953 0,89 50.612 0,71 36.284 0,40 51.635 0,84

Οι δυνάμεις που προκρίνουν την αντικαπιταλιστική σοσιαλιστική στρατηγική επικρατούν πλέον των παραδοσιακών μ-λ δυνάμεων που χαρακτηρίζονταν από την εμμονή στην τριτοδιεθνίστικη αντιιμπεριαλιστική λαϊκοδημοκρατική στρατηγική. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι αυτή τη φορά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε περισσότερες ψήφους (24.737) από το άθροισμα (21.907) των ψήφων που συγκέντρωσαν όλες οι άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Αν προσθέσουμε δε και τις ψήφους του ΕΕΚ η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ της αντικαπιταλιστικής στρατηγικής. Οι διαφορές ως προς τη στρατηγική των δύο ειδών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σκιαγραφούνται στις ανακοινώσεις τους για τα αποτελέσματα και την προτεινόμενη πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλά ανοιχτά για την αντικαπιταλιστική στρατηγική, το ΕΕΚ θεωρεί ότι σχεδόν επίκειται η επανάσταση, ενώ οι μ-λ οργανώσεις επιμένουν στα αμυντικά αιτήματα.
Η συνέχεια στην «Εποχή» της 11ης Οκτωβρίου 2009

Θανάσης Τσακίρης
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com

AGAINST ME!
"Baby, I'm An Anarchist!"

Tom Gabel, Cassidy Rist, and Rob Augman
http://www.youtube.com/watch?v=FRDYvYKJc_A&feature=related
Through the best of times,
Through the worst of times,
Through Nixon and through Bush,
Do you remember '36?
We went our separate ways.
You fought for Stalin.
I fought for freedom.
You believe in authority.
I believe in myself.
I'm a molotov cocktail.
You're Dom Perignon.
Baby, what's that confused look in your eyes?
What I'm trying to say is that
I burn down buildings
While you sit on a shelf inside of them.
You call the cops
On the looters and pie throwers.
They call it class war,
I call it co-conspirators.

'Cause baby, I'm an anarchist,
You're a spineless liberal.
We marched together for the eight-hour day
And held hands in the streets of Seattle,
But when it came time to throw bricks
Through that Starbucks window,
You left me all alone.

You watched in awe at the red,
White, and blue on the fourth of July.
While those fireworks were exploding,
I was burning that fucker
And stringing my black flag high,
Eating the peanuts
That the parties have tossed you
In the back seat of your father's new Ford.
You believe in the ballot,
Believe in reform.
You have faith in the elephant and jackass,
And to you, solidarity's a four-letter word.
We're all hypocrites,
But you're a patriot.
You thought I was only joking
When I screamed "Kill Whitey!"
At the top of my lungs
At the cops in their cars
And the men in their suits.
No, I won't take your hand
And marry the State.

'Cause baby, I'm an anarchist,
You're a spineless liberal.
We marched together for the eight-hour day
And held hands in the streets of Seattle,
But when it came time to throw bricks
Through that Starbucks window,
You left me all alone.




Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα
http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5j6QbP2x3C9DeP8HmZ80pgRDJuTQQ
Συγγραφέας Σιδέρης Σ. (ANA) – 11 ώρες πριν
Ο κ. Α. Τσίπρας εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του οργάνου. Σε δήλωσή του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι εκλογές την 4η Οκτωβρίου έδωσαν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία και πρόσθεσε ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, ανανεωμένη σε πρόσωπα αλλά και με την εμπειρία των παλαιών κοινοβουλευτικών, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να δώσει έναν σκληρό και δύσκολο, αλλά αποτελεσματικό αγώνα, να αποτελέσει για άλλη μια φορά στο κοινοβούλιο τη βασική αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση, σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την κοινωνία. Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Τσίπρας είπε ότι: "δεν ακούσαμε λέξη για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα" και σημείωσε ότι "είτε το θέλουμε είτε όχι, η νέα κυβέρνηση θα κριθεί για το αν θα καταφέρει να αποκρούσει την λαίλαπα που έρχεται, την κοινωνική και οικονομική κρίση, ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας της κοινωνίας απέναντι σε αυτήν την κρίση".
© 2009 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Ο κ. Αλ. Τσίπρας πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1725472


Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.
Είχε προηγηθεί η σχετική εισήγηση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε χθες το πρωί, όπως και η ανάλογη πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της χθες, αποτίμησε το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο όπως τονίσθηκε «κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό για το σχηματισμό και την ενωτική προοπτική του, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών, μέσα στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη».

Εκτιμήθηκε ότι « η συντριβή της Ν.Δ., δεν αποτελεί ήττα προσώπων, αλλά συντριβή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της», ενώ το ΠΑΣΟΚ «κέρδισε, κυρίως, όχι από την πειστικότητα του πολιτικού του σχεδίου, αλλά από τη συντριβή της πολιτικής της Ν.Δ., γεγονός που υπογραμμίζει ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα κριθεί από το περιεχόμενό της, χωρίς αυταπάτες και φρούδες ελπίδες και πολύ γρήγορα θα βρεθεί μπροστά σε έντονα προβλήματα».

Η στάση του ΚΚΕ χαρακτηρίσθηκε ως «αντι-ενωτική, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και φθάνει στα όριά της, κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσει η ηγεσία του».

Για το ΛΑΟΣ, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «δεν κατάφερε να καρπωθεί μεγάλο μέρος από την κατάρρευση της Ν.Δ., ωστόσο φαίνεται να εδραιώνεται στο πολιτικό σκηνικό, ως μια δύναμη της ακραίας λαϊκιστικής δεξιάς, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται», ενώ για τους Οικολόγους Πράσινους τονίσθηκε ότι «παρότι έμειναν εκτός Βουλής είχαν μια αξιοσημείωτη εκλογική απήχηση».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009
Oμόφωνα εξελέγη επικεφαλής της νέας 13μελούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών «μέσα στη Βουλή και στους αγώνες», διεκδικώντας «μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για την ξεχασμένη κοινωνία». Η εκλογή του έγινε χθες το απόγευμα σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή, η οποία επικύρωσε την ομόφωνη εισήγηση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποφασίστηκε πάντως ποιος από τους βουλευτές θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής, ούτε ποιοι θα ορισθούν ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί του, ενώ για τη θέση του διευθυντή ή συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει ως αίτημα των συνιστωσών να είναι κάποιος από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συνεδρίαση στη Βαλτετσίου ο κ. Τσίπρας- ο οποίος μαζί με τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ κ. Δ.Βίτσα και τον κ. Αλ.Φλαμπουράρη εκπροσώπησαν τον ΣΥΝ στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- προέταξε την ανάγκη για «ενιαία έκφραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», σημειώνοντας παράλληλα ότι τα συλλογικά όργανα είναι εκείνα που χαράσσουν την πολιτική.

Η σύγκληση της Οργανωτικής Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του σχήματος, παραπέμπεται για το τέλος του Νοεμβρίου του 2009.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=292712&dt=08/10/2009

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5295623&publDate=8/10/2009
Φέρνει την πραγματικότητα στα μέτρα του
Χαρακτηρίζει «θετικό» το ποσοστό του και προσάπτει στο ΚΚΕ «αντι-ενωτική πολιτική» που «φτάνει στα όριά της»!
Για τα εκλογικά αποτελέσματα συζήτησε χτες η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα λειτουργίας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως και θέματα που αφορούν στην προοπτική του σχήματος, καθώς ορίστηκε για το τέλος του Νοέμβρη η σύγκληση της οργανωτικής πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, με θέμα «πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ «κρίνεται θετικό» από τη Γραμματεία, στο μέτρο βέβαια των προσδοκιών που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει μετά το δημοκοπικό ξεφούσκωμα του προηγούμενου διαστήματος. Για τη ΝΔ κρίνεται ως «συντριβή», για το ΠΑΣΟΚ κρίνεται ότι «κέρδισε απ' τη συντριβή της ΝΔ, όχι από την πειστικότητα του πολιτικού του σχεδίου», για τον ΛΑ.Ο.Σ. εκτιμάται ότι «δεν κατάφερε να καρπωθεί μεγάλο μέρος απ' την κατάρρευση της ΝΔ». Σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύει για μια ακόμη φορά τον ίσκιο με το μπόι του και φέρνοντας την πραγματικότητα στα μέτρα των δικών του αναγκών αναφέρει: «Η αντι-ενωτική πολιτική του ΚΚΕ, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, φθάνει στα όριά της, κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσει η ηγεσία του».
Στους κερδισμένους - εκτός απ' τον εαυτό τους - εντάσσουν και τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, «είχαν μια αξιοσημείωτη εκλογική απήχηση» και επαναφέρουν εμμέσως ζήτημα συνεργασίας όταν αναφέρουν ότι «παραμένει για μας ανοικτό το ζήτημα της Ριζοσπαστικής Οικολογίας». Κατά τ' άλλα δεσμεύονται για μια «αριστερή αντιπολίτευση» στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε επικεφαλής της τον Αλ. Τσίπρα. Νωρίτερα και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει ομόφωνα να εισηγηθεί την εκλογή του στη θέση του προέδρου της ΚΟ.
Χτες, σε άρθρο του στην «Αυγή», ο Δ. Χατζησωκράτης συγκεκριμενοποίησε τι ακριβώς εννοούν όταν αναφέρονται στην ανάγκη «ενίσχυσης της αριστεράς». Οπως έγραψε, «όσο δεν αναπτύσσεται μια κουλτούρα συνεργασιών στο εκλογικό σώμα η δικομματική εναλλαγή θα συνεχίσει να κυριαρχεί». Δηλαδή, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αποδυνάμωση του δικομματισμού και ενίσχυση δική του, για να διοχετεύσει τη δύναμή του όχι στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών συνειδήσεων ενάντια στο δικομματισμό, αλλά για να πιέσει τον ένα πυλώνα του, το ΠΑΣΟΚ, σε αναζήτηση συγκλίσεων και συνεργασιών.
Σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ στέκεται ξανά στο ότι αυτή ήταν «ελάχιστα διαφωτιστική σχετικά με τις προθέσεις και το σχέδιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση». Ασκώντας στο ΠΑΣΟΚ μια προφανώς ευπρόσδεκτη απ' το ίδιο κριτική, η οποία συσκοτίζει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής του, αναφέρει: «Μπορεί ο κ. Παπανδρέου να απέφυγε και σήμερα να ξεκαθαρίσει αν στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κοινωνικές ανάγκες, ή τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών. Αλλά το ερώτημα αυτό θα τεθεί πολύ σύντομα από την κοινωνία, που σήμερα βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση. Και τότε η ηθελημένη ασάφεια δεν θα συνιστά επαρκή απάντηση».
ΤΑ ΝΕΑ
Οικολογικός εμφύλιος
Άνω- κάτω μετά την άρνησή τους στην πρόταση Γιώργου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Νταλιάνη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Μαλλιά- κουβάρια έγιναν οι Οικολόγοι Πράσινοι εξαιτίας της άρνησής τους στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβουν θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στελέχη τους, είτε δημοσίως είτε παρασκηνιακά, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια επειδή- όπως αναφέρουν- μία κλειστή ομάδα στελεχών αποφάσισε εν κρυπτώ να αρνηθεί την πρόταση που έγινε στη Μαρία Βασιλάκου χωρίς να δοθεί η δυνατότητα της διαβούλευσης.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με ένα τηλεφώνημα φάρσα από ραδιοφωνική εκπομπή προς τους Οικολόγους Πράσινους για πρόταση συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο εκπρόσωπος του κόμματος απάντησε αρνητικά χωρίς πολλές περιστροφές. Πάντως, ο επικεφαλής του κόμματος κ. Χρυσόγελος δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία χωρίς προγραμματική συμφωνία. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στα περί «εν κρυπτώ αποφάσεων». «Έχω έτοιμο σχέδιο»
Η Μαρία Βασιλάκου, αντιπρόεδρος των Πράσινων της Αυστρίας (που ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων), μιλώντας στα «ΝΕΑ» τονίζει ότι δέχτηκε το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού την Τρίτη, όταν ήταν στη Βιέννη. Μετέφερε την πρόταση Παπανδρέου στην Αθήνα και η απάντηση ήταν αρνητική. Υπογραμμίζει ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος σε κυβερνήσεις «γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να δουν οι πολίτες τη διαφορά στην πράξη. Να τους πείσουμε ότι είμαστε σε θέση να αναλάβουμε ευθύνες και να δώσουμε λύσεις κι όχι μόνο να μιλάμε γι΄ αυτά. Προσωπικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχω έτοιμο συγκεκριμένο σχέδιο για τη διάσωση των δασών και μπορώ να το εφαρμόσω αύριο. Όμως, όταν καλείσαι να συμμετάσχεις σε μια κυβέρνηση, χρειάζεται να συμφωνήσεις στο πλαίσιο. Κανένα σχέδιο για τα δάση δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν συμφωνηθεί ένα πλαίσιο δράσης κι αυτό ισχύει λίγο πολύ για όλα τα θέμα. Μιλώντας συγκεκριμένα για την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θέλω να πω ότι εκτιμώ και σέβομαι τις προσπάθειες που κάνει για να φέρει το περιβάλλον στο επίκεντρο, αλλά το κόμμα στο οποίο ανήκω αρνήθηκε τη συμμετοχή μας κι εγώ ανήκω σ΄ αυτό, δεν αιωρούμαι στο πολιτικό σκηνικό». Υπήρχαν συζητήσεις
Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στην κ. Βασιλάκου φαίνεται πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς τόσο πριν από τις ευρωεκλογές όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στελέχη των Ελλήνων Πράσινων και του ΠΑΣΟΚ συζητούσαν το ενδεχόμενο σύγκλισης. Εντύπωση όμως και απορία προκάλεσε το γεγονός ότι το απόγευμα της Τρίτης μεμονωμένα στελέχη του κόμματος- ο Ν. Χρυσόγελος, ο Μ. Τρεμόπουλος και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο συντονιστής της Γραμματείας Μιχ. Πετράκος- γνώριζαν για αυτές τις συζητήσεις και πολύ περισσότερο για την πρόταση στην κ. Βασιλάκου. Πολλοί δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους. «Στην πολιτική πρέπει κανείς άλλοτε να προσέχει κι άλλοτε να τολμάει. Στη συγκεκριμένη περίοδο δεν έγινε τίποτα από τα δύο», τονίζει με νόημα ο πρώην συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Δραγούμης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α΄ Αθηνών Κώστας Διάκος υπογραμμίζει ότι «ορθώς το κόμμα μας απέρριψε την πρόταση διότι προϋποθέτει μια μίνιμουμ συμφωνία σε κάποια θέματα, όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να κλείσουμε την πόρτα και να μην τηρήσουμε αρνητική στάση σε συνεργασίες γενικότερα». Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο οποίος επίσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τους χειρισμούς, αλλά και την άρνηση προς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «ενδεχομένως να έπρεπε να δεχτούμε, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να το εξετάσουμε».
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
Γιατί αποφασίστηκε να αρνηθούν την πρόταση χωρίς να δοθεί δυνατότητα διαβούλευσης
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4540093&ct=1


ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΚΛΟΓΗ
Ο Τσίπρας πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009
ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ομόφωνα χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Η εκλογή του κ. Τσίπρα στην προεδρία εθεωρείτο αναμενόμενη μετά το εκλογικό ποσοστό του 4,6% που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και την κοινή διαπίστωση πως ο ίδιος έδωσε πόντους στο κόμμα του με την καλή παρουσία του στο debate των πολιτικών αρχηγών. Πολλοί μάλιστα στην Κουμουνδούρου αλλά και στο συμμαχικό σχήμα είχαν σχολιάσει τότε ότι η εμφάνιση Τσίπρα «κλείδωσε» την είσοδο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή. Έτσι τόσο η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού στη συνεδρίασή της αποφάσισε να προτείνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγεί πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Τσίπρας όσο και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την ανάδειξή του ως επικεφαλής στη Βουλή.

Με πρόταση Κουβέλη
Ως εκ τούτου η χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. ήταν σύντομη. Εκ μέρους του Συνασπισμού πήρε τον λόγο ο Φώτης Κουβέλης καταθέτοντας την πρόταση υπέρ Τσίπρα, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Γιάννης Θεωνάς που μετέφερε τη βούληση της γραμματείας υπέρ της ψήφισης του προέδρου του ΣΥΝ. Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα και θα πρέπει να εμφανιστούμε με όρους αριστερής αντιπολίτευσης στη Βουλή».

Θετικό εκλογικό αποτέλεσμα
Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίασή της αξιολογώντας τα αποτελέσματα της 4ης Οκτωβρίου χαρακτήρισε το 4,6% «ιδιαίτερα θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ενωτική προοπτική του» Για τη Ν.Δ. διαπίστωσε ότι συνετρίβη, όμως η συντριβή της δεν αποτελεί ήττα προσώπων αλλά συντριβή της αντεργατικής πολιτικής της. Επίσης, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κέρδισε όχι από την πειστικότητα του πολιτικού του σχεδίου, αλλά από τη συντριβή της πολιτική της Ν.Δ. Για το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως η αντι-ενωτική του πολιτική σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο φτάνει στα όριά της, κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσει η ηγεσία του, ενώ ο ΛΑΟΣ δεν κατάφερε να καρπωθεί μεγάλο μέρος από την κατάρρευση της Ν.Δ.

Άνοιγμα στους Οικολόγους
Τέλος, η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τους Οικολόγους Πράσινους ότι παρ΄ ότι έμειναν εκτός Βουλής είχαν μια αξιοσημείωτη εκλογική απήχηση, επομένως «παραμένει για μας ανοικτό το ζήτημα της Ριζοσπαστικής Οικολογίας».


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4540095&ct=1

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...