Wednesday, October 14, 2009

Tsakthan Daily, 14 October 2009--Οι «ραγισμένες αγκαλιές» της Νέας Δημοκρατίας






Tsakthan Daily, 14 October 2009

Οι «ραγισμένες αγκαλιές» της Νέας Δημοκρατίας


«Προοδευτικός φιλελευθερισμός» είναι το όραμα του Δ. Αβραμόπουλου. Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκηρύσσει τον νεοφιλελευθερισμό. Ο Σαμαράς προσπαθεί να αρθρώσει τον εθνο-λαϊκιστικό πολιτικό λόγο με συνέπεια αλλά του τη βγαίνει μάγκικα και ορμητικά ο Πανίκας ο Ψωμιάδης. Σε λίγο θα τραγουδούν το «Όλοι σε φωνάζαν αρχηγό κι ήξερες μονάχα να διατάζεις» κι αυτό γιατί οι περισσότεροι διεκδικητές του νεοδημοκρατικού θρόνου θέλουν να αντλήσουν την πολιτική-κομματική νομιμοποίησή τους από τον ευρύτερο δεξιό λαό τους. Βέβαια, υπάρχουν «εκλεκτοί» που φαίνονται και «εκλεκτοί» που δεν φαίνονται. Η τελική επιλογή δεν φαίνεται να είναι στα χέρια της βάσης που τόσο αγαπήθηκε εσχάτως από αυτούς που την είχαν μόνο για τα «ζήτω» και για τα «κάτω» και στην καλύτερη περίπτωση για ένα “stage”…αδειανό. Σε τελευταία ανάλυση, μιλάμε για τις επιταγές της κρατικής διαχειριστικής πολιτικής και τα κόμματα-καρτέλ -και η Νέα Δημοκρατία είναι ένα από αυτά. Όπως έγραψε ο φίλος και συναγωνιστής Κώστας Ελευθερίου στην Εποχή της περασμένης Κυριακής (11.10.09), της ΝΔ «η ήττα αποκάλυψε λανθάνουσες συγκρούσεις οι οποίες αφορούν την λογική συγκρότησης της κομματικής οργάνωσης. Όλο αυτό το ρεύμα του παραταξιακού πατριωτισμού που εξυμνεί τον απλό νεοδημοκράτη και απαιτεί το “άνοιγμα” των διαδικασιών, φανερώνει ένα αξιοσημείωτο χάσμα μεταξύ κομματικών ελίτ και βάσης. Η πρόταση άμεσης εκλογής του αρχηγού από την βάση, εναρμονίζει την πρακτική της Νέας Δημοκρατίας με αυτή του ΠΑΣΟΚ και εν τέλει με τις κυβερνητικές ανάγκες.»


Θανάσης Τσακίρης
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com


ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Στίχοι/μουσική: Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Μια νύχτα θα 'ρθει από μακριά αέρας πεχλιβάνης
Να μη μπορείς να κοιμηθείς όταν τον ανασάνεις
Θα' χει θυμάρι στα μαλλιά, κράνα για σκουλαρίκια
και μες στο στόμα θα γυρνά ρητορικά χαλίκια

Θα κατεβεί σαν άρχοντας, θα κατεβεί σα λύκος
Να πάρει χρώμα και ζωή της μοναξιάς ο κήπος
Τα μελισσάκια θα γυρνούν γύρω απ' τις πολυθρόνες
και το νερό το κρύσταλλο θα ρέει απ' τις οθόνες

Αγέρα να' σαι τιμωρός, να 'σαι και παιχνιδιάρης
Κι αν βαρεθεί η ψυχούλα μου, να 'ρθεις να μου την πάρεις
Για να κοιτάει από ψηλά του κόσμου τη ραστώνη
Να ξεχαστεί σαν των βουνών το περσινό το χιόνι

ΤΟ ΒΗΜΑ
Από τα μέλη η εκλογή του νέου αρχηγού
Ο κ. Κ. Καραμανλής θα παρατείνει την παραμονή του στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τα τέλη Νοεμβρίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. ΧΙΩΤΗΣ | Αθήνα - Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Χρειάστηκαν δεκαήμερες διαβουλεύσεις με τους επίδοξους διαδόχους του κ. Κ. Καραμανλή και τους πολιτικούς δορυφόρους τους για να καταλήξει χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να εκλεγεί από τη βάση.

Παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν και τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν οι τρεις διεκδικητές του «γαλάζιου θρόνου» συμφώνησαν χθες με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δ. Σιούφα ότι στην εκλογή του νέου αρχηγού θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη του κόμματος, αφού ξεκαθαριστούν τα μητρώα και αποκλειστούν όσοι μετανάστευσαν σε άλλα κόμματα.

Με τη διαδικασία συμφώνησε και ο κ. Καραμανλής, αποδεχόμενος μάλιστα την πρόταση να παραμείνει στη θέση του ως τα τέλη Νοεμβρίου οπότε θα αναδειχθεί ο διάδοχός του.

Ο κ. Καραμανλής δεν πήγε ούτε χθες στο γραφείο του, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, αλλά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δ. Σιούφα και αποδέχθηκε την πρότασή του να παρατείνει την παραμονή του στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώσπου να ανακοινωθεί ο νέος αρχηγός και να μη χρειαστεί να εκλεγεί στο μεσοδιάστημα μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.

Α φού εξασφαλίστηκε η συναίνεση του κ. Καραμανλή, ο κ. Σιούφας άρχισε πυρετώδεις διαβουλεύσεις με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τους κκ. Δ. Αβραμόπουλο και Αντ. Σαμαρά προκειμένου να συμφωνηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Στη συνέχεια κάλεσε την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου να επικυρώσει τις αποφάσεις.

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα» η Οργανωτική Επιτροπή θα εισηγηθεί τη μετατροπή του εκτάκτου συνεδρίου σε τακτικό για να εγκριθούν ευρύτατες αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος και κυρίως στην αλλαγή της διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού και του τρόπου με τον οποίο θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη του κόμματος. Εκτός απροόπτου δικαίωμα ψήφου θα αποκτήσουν όσοι εγγραφούν μέλη ως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τα παλαιότερα μητρώα των κομματικών οργανώσεων θα διαγραφούν.

Χθες, αποφασίστηκε επίσης να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τη Δευτέρα για να εκλέξει τον νέο γενικό γραμματέα της και τους αναπληρωτές του. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει αύριο το απόγευμα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετά την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Π. Ψωμιάδη θα ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά του και ο κ. Αντ. Σαμαράς. Ολοι οι υποψήφιοι έχουν ήδη συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές, τις οποίες υποχρεούνται να καταθέσουν ως τις 22 του μηνός.

Από σήμερα εξάλλου αρχίζουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των υποψηφίων με «επιδιαιτητή» τον κ. Δ. Σιούφα για να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας εκλογής από τη βάση.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=293695&dt=14/10/2009

Μετ΄ εμποδίων η διανομή ρόλων στον ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα - Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009
Υστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, αργά χθες το βράδυ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όρισε ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους κκ. Π. Λαφαζάνη και Φ. Κουβέλη, ενώ για τη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής επελέγη τελικά ο κ. Αθ. Λεβέντης , παρ΄ όλο που υπήρχε και πρόταση για τον κ. Θ. Δρίτσα. Κατά την τετράωρη συνεδρίαση αποφασίστηκε να συσταθεί Γραφείο Διεύθυνσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με συντονιστή τον κ. Ι. Θεωνά με τη συνδρομή δύο ακόμη στελεχών.

Ωστόσο η επιλογή προσώπου από την Κουμουνδούρου για τη θέση αυτή παραπέμπεται για τις επόμενες ημέρες, με δεδομένο ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την Ανανεωτική Πτέρυγα για την αντικατάσταση του κ. Δ. Χατζησωκράτη , αλλά και για να συνδυασθεί με αλλαγές σε πρόσωπα τόσο στην Πολιτική Γραμματεία όσο και στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων στον ΣΥΝ.

Επίσης, κατά τη σημερινή ορκωμοσία στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσουν θρησκευτικό όρκο- θα μπουν μετά τον αγιασμό στην αίθουσα-, εκφράζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν τη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=293703&dt=14/10/2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Προτείνει Θ. Λεβέντη για τελευταίο αντιπρόεδρο της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Φ. Κουβέλης και Π. Λαφαζάνης
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=91755

Μετά και τις σημερινές διαδοχικές συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να προταθεί ο Θανάσης Λεβέντης για τη θέση του τελευταίου αντιπροέδρου της Βουλής.
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκ νέου ο Φώτης Κουβέλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε ότι αφορά στη διεύθυνση της κοινοβουλευτικής ομάδας, συντονιστής αναλαμβάνει ο Γιάννης Θεωνάς, ενώ η διεύθυνση της Κ.Ο θα στελεχώθει με δυο ακόμη στελέχη, τον οικονομολόγο Θόδωρο Παρασκευόπουλο και ένα πρόσωπο που θα προτείνει ο ΣΥΝ.

Από την πλευρά του ΣΥΝ έχουν ακουστεί τα ονόματα του Αλέκου Καλύβη, του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Γιάννη Μπαλάφα.

Υπενθυμίζεται ότι συντονιστής στην προηγούμενη βουλή ήταν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση.


ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Πολιτικός ο όρκος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
13/10/2009
http://www.imerisia.gr/general.asp?catid=15459&subid=20110&pubid=18437139
Επιστολή στον προσωρινό Πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, με την οποία γνωστοποιεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να δώσουν πολιτικό όρκο κατά την αυριανή ορκωμοσία στη Βουλή.
Το κείμενο της επιστολής αναφέρει:
«Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3, παρ.2 ) οι εκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, υποχρεούνται να δώσουν όρκο που ορίζεται από το άρθρο 59 του Συντάγματος.
Είναι γνωστή η θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την ανάγκη διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών, που εμποδίζουν την θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας. Θεωρούμε ότι ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγματικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκείας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελευθερία των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο,
»Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

ΕΘΝΟΣ
Πιστός στον πολιτικό όρκο ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Α.Τσίπρας γνωστοποιεί την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτικό όρκο και επαναλαμβάνει την ανάγκη για διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους και απόσυρση πρακτικών που εμποδίζουν την ανεξιθρησκεία
13/10/2009
http://www.ethnos.gr/general.asp?catid=11378&subid=20110&pubid=6980825
Με επιστολή του στον προσωρινό Πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποιεί την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτικό όρκο κατά την ορκωμοσία στη Βουλή και επαναλαμβάνει την ανάγκη για διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους και απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν την ανεξιθρησκεία.
Σύμφωνα με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγματικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκείας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, όπου κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην ελευθερία των θρησκευτικών πεποιθήσεων.
"Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις" τονίζει ο Α.Τσίπρας και συνεχίζει:
"Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο:
"Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου"

ΕXPRESS
Ο όρκος που θα δώσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
http://www.express.gr/news/politics/220994oz_20091013220994.php3
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας έστειλε σήμερα επιστολή στον προσωρινό Πρόεδρο της Βουλής με την οποία γνωστοποιεί τον όρκο που προτίθενται να δώσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την αυριανή ορκωμοσία στη Βουλή, σύμφωνα με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν τη θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
«Προς Τον προσωρινό Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2009 Κύριε Πρόεδρε, Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3, παρ.2 ) οι εκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, υποχρεούνται να δώσουν όρκο που ορίζεται από το άρθρο 59 του Συντάγματος.

Είναι γνωστή η θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την ανάγκη διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών, που εμποδίζουν την θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας.

Θεωρούμε ότι ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγματικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκείας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελευθερία των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο, «Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Με εκτίμηση Αλέξης Τσίπρας Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.»

ΤΑ ΝΕΑ
Οι Φ.Κουβέλης και Π.Λαφαζάνης κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίαση της ΚΟ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Οι βουλευτές Φώτης Κουβέλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είναι εκ νέου κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Γιάννης Θεωνάς αναλαμβάνει συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Αυτό αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πολύωρη συνεδρίασή της την Τρίτη.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν η οργάνωση της δουλειάς, ο καταμερισμός των βουλευτών σε θεματικούς κύκλους και επιτροπές, καθώς και ο καθορισμό των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του υποψηφίου του κόμματος για τη θέση του 7ου Αντιπροέδρου της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία αυτή θέση αποφασίστηκε να προταθεί ο Θανάσης Λεβέντης.
Ακόμη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν εκ νέου την αντίθεσή τους για το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα του θρησκευτικού όρκου στην ορκωμοσία της Βουλής την Τετάρτη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1063584

Πολιτικό όρκο θα δώσουν στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Επιστολή Αλ.Τσίπρα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενημερώνοντας τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής ότι στη διάρκεια της ορκωμοσίας της Τετάρτης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν πολιτικό όρκο.
Στην επιστολή του προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο κ. Τσίπρας σημειώνει, μεταξύ άλλων:
«Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
» Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο: Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.»
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1063318

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5305013&publDate=14/10/2009
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Μοιράζουν θέσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
Η κατανομή ρόλων και θέσεων στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα - διεύθυνση, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κλπ. - απασχόλησε τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ χτες, στην οποία συμμετείχαν και οι προερχόμενοι από τον ΣΥΝ βουλευτές, αλλά και τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ. Στη διεύθυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφασίστηκε να είναι ο Γ. Θεωνάς από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε εκκρεμότητα μένουν τα δυο στελέχη που θα υποδειχθούν από το ΣΥΝ.
Η «Ανανεωτική Πτέρυγα» επιμένει για τον Δ. Χατζησωκράτη, που ήταν στη διεύθυνση και της προηγούμενης ΚΟ, ωστόσο με την πρόταση αυτή δεν συμφωνούν οι υπόλοιπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και το «αριστερό ρεύμα» του ΣΥΝ. Η αντιπαράθεση που υπάρχει γύρω απ' αυτό το θέμα αποτυπώθηκε και σε δημοσίευμα στον χτεσινό Τύπο όπου γίνεται λόγος για «καρατόμηση του Δ. Χατζησωκράτη» και αφήνεται σαφώς να εννοηθεί ότι η μεθόδευση της απομάκρυνσής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης. Κατά τα λοιπά αποφασίστηκε τη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής να καταλάβει ο Θ. Λεβέντης και όχι ο Θ. Δρίτσας, όπως διέρρεε χτες. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του σχήματος ορίστηκαν οι Φ. Κουβέλης και Π. Λαφαζάνης.
Στο μεταξύ στη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει μπροστά στην Πανελλαδική Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη χτες ο Φ. Κουβέλης εκφράζοντας την κατηγορηματική του αντίθεση με προτάσεις που κατατίθενται για μετατροπή του σχήματος σε ενιαίο κόμμα. Σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» σημείωσε: «Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν την άποψη ότι πρέπει να έχουμε μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς μια κατεύθυνση ενός διαμορφωμένου σχήματος που θα μοιάζει με κόμμα. Είμαι αντίθετος (...). Δεν βρισκόμαστε στη θέση εκείνη που θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει τη μετακίνησή μας προς ένα κόμμα».
Σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Φ. Κουβέλης υπερασπίστηκε την ιδρυτική συμφωνία, που ωστόσο αμφισβητείται από τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε: «Τα ζητήματα συνλειτουργίας μας μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αλλωστε έχουμε μια ιδρυτική συμφωνία, η οποία καθορίζει σε σημαντικό βαθμό μια σειρά από θέματα και μπορούμε να προωθήσουμε και άλλες συνθήκες, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότερη συνλειτουργία».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα λιμάνια
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5304368&publDate=14/10/2009
Θαυμάστε «προγραμματική αντιπολίτευση» στο ΠΑΣΟΚ: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β' Πειραιά, Θοδ. Δρίτσας και Παν. Λαφαζάνης, αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Λιμάνι του Πειραιά, έκαναν την παρακάτω δήλωση: Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να καταγγείλει και να ακυρώσει την αποικιοκρατική σύμβαση παράδοσης του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, υπαναχωρεί και αναδιπλώνεται σε ανούσιες διαπραγματεύσεις που δε θα θίγουν την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύρεται και μάλιστα πολύ γρήγορα πίσω από τα δήθεν τετελεσμένα του κ. Κ. Καραμανλή, αλλά και τις μετεκλογικές πιέσεις της κας Ντ. Μπακογιάννη, η οποία, "βασιλικότερη του βασιλέως", εμφανίστηκε με δηλώσεις της ως εκπρόσωπος των κινέζικων συμφερόντων». Τι λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Οτι η καλή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε όλη την καλή διάθεση να καταγγείλει και να ακυρώσει τη σύμβαση με την COSCO και άρα να συγκρουστεί με την ευρωενωσιακή πολιτική που επιβάλλει την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών και ανοίγει το δρόμο για την παράδοσή τους σε μονοπωλιακά μεγαθήρια. Αλλά δυστυχώς, η κυβέρνηση, παρά τις καλές προθέσεις της, σύρθηκε σε αναδίπλωση κάτω από το βάρος των τετελεσμένων της κακιάς ΝΔ και των όσων είπε χτες η Ντόρα Μπακογιάννη! Αυτά λέει στους εργαζόμενους ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας τους κατευθείαν στο στόμα της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σύμφωνα με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αντιδραστική στρατηγική, αλλά «άγεται και φέρεται» από τις δυνάμεις της δεξιάς! Να πώς βάζει το χεράκι του ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο να εμποδίσει τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος για να ψαρέψει σε θολά νερά και να βγάλει λάδι τη σοσιαλδημοκρατία. Να γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν «σημαία» τέτοια μαργαριτάρια βουλευτών του, που δείχνουν τον πραγματικό χαρακτήρα της πολιτικής των οπορτουνιστών και φανερώνουν ποια στρατηγική πραγματικά υπηρετούν. Να θυμίσουμε εδώ ότι όταν υπογραφόταν η Σύμβαση ΝΔ - COSCO το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν όχι την κατάργησή της αλλά την επαναδιαπραγμάτευσή της, γιατί ήταν «λεόντιος υπέρ της COSCO». Συνεπέστατο το ΠΑΣΟΚ, αυταπάτες καλλιεργεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...