Friday, October 02, 2009

Tsakthan Daily, 2 October 2009 -- ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ, ΟΙ ΜΩΒ ΟΙ ΨΗΦΟΙ

Tsakthan Daily, 2 October 2009

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ, ΟΙ ΜΩΒ ΟΙ ΨΗΦΟΙ


Σε λιγότερες από 48 ώρες από σήμερα θα τρέχουμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε τον εκλεκτό ή την εκλεκτή της καρδιάς μας. Τόσο προεκλογικό καμάκι έπεσε από άνδρες και γυναίκες υποψήφιους όλων των κομμάτων που θόλωσε το μάτι μας. Έτσι, κάπου μπλέχτηκαν οι πόθοι μας και οι επιθυμίες μας με τα όνειρα των υποψήφιων που δεν ξέρουμε τι κάνουμε πλέον. Ας «σοβαρευτούμε», όμως. H πολιτική αντιπαράθεση, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν έχει να κάνει τη σύγκριση και την επιλογή ανάμεσα σε δύο διαφορετικά πολιτικά προτάγματα και οράματα αλλά τη διαχείριση του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικο-οικονομικού συστήματος. Δηλαδή, η μάχη διεξάγεται ανάμεσα στον «καλυτερότερο» και στον «καταλληλότερο». Δείτε και τις «διαφημίσεις» των υποψηφίων τους, ειδικά του ΠΑΣΟΚ. Ξαφνικά ο πάσα ένας που ανακάλυψε την «αλλαγή» αποφασίζει και κατεβαίνει ως υποψήφιος με μηνύματα του τύπου «ναι, μπορούμε». Ας πούμε ότι μπορείτε. Ε, και; Τι μπορείτε να κάνετε; Να αλλάξετε τις λάμπες στο δρόμο, ή να μας ποτίσετε τα φυτά στον κήπο ή τις γλάστρες όταν λείπουμε για διακοπές; Μα, αν θέλαμε κάτι τέτοιο θα απευθυνόμασταν σε ηλεκτρολόγο και σε κηπουρό. Εμείς απευθυνόμαστε σε πολιτικούς και θέλουμε από αυτούς να έχουν ένα θετικό όραμα για μια άλλη, διαφορετική κοινωνία την οποία πρέπει εδώ και τώρα να αρχίσουν να την οικοδομούν και όχι στο απώτερο μέλλον. Αυτό μπορείτε να το κάνετε; Εδώ σας θέλω. Να γιατί αυτή την Κυριακή πρέπει να στραφούμε εκεί όπου θα συναντήσουμε ανθρώπους να μας νοιώσουνε (και να βρούμε προκοπή, σε αντίθεση με τον Στέλιο Καζαντζίδη), ανθρώπους σαν κι εμάς, που αγωνιστήκαμε μαζί τους στους αγώνες για την εξάλειψη της φτώχειας, της ανεργίας, την κατάργηση των προγραμμάτων stage και όλων των μορφών επισφαλούς απασχόλησης, για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, για την προστασία του περιβάλλοντος από τους εργολάβους και τους πολιτικούς φίλους του στα μεγάλα κόμματα, για την προστασία του καταναλωτή, για τα δικαιώματα των γυναικών και εναντίον της βίας που υφίστανται, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, για τα δικαιώματα των μεταναστών/τριών και των προσφύγων, για την δημόσια δωρεάν παιδεία, κ.ά. Στο Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς βρίσκονται οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους. Γι’ αυτό αξίζει να φροντίσουμε να τον ψηφίσουμε. Για το σοσιαλισμό με δημοκρατία, ελευθερία, αυτοδιαχείριση, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο με την αυτόνομη δράση και λειτουργία των κοινωνικών κινημάτων. Αλλά ακόμα και αν επιμένετε να ψηφίσετε άλλο πολιτικό κόμμα της αριστεράς, επιλέξτε εκείνους/ες τους υποψήφιους/ες που θεωρείτε ότι ανταποκρίνονται σε αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν είναι ούτε ατομικιστές ούτε γραφειοκράτες/τεχνοκράτες.

Θανάσης Τσακίρης
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com



Χορός Ωκεανίδων
Στίχοι: Κώστας Βάρναλης
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Πρώτη εκτέλεση: Ισιδώρα Σιδέρη & Αφροδίτη Μάνου ( Ντουέτο )



Αν ταράζουνε γης, ουρανό και πελάη
και με πάνε μακριά, με τινάζουνε πλάι
των αβύσσων πλουτώνειοι θυμοί
κι αν τον δρόμο μου χάνω σε τόση μαυρίλα,
αντηχάνε βαθιά στης καρδιάς μου τα φύλλα
της οργής οι μεγάλες βροντές.
Δεν σε χάνω ποτές.

Στην κορφή του νερού, στον αγέρ' ανεβαίνω
να κορμί στον αφρό και στην άρμη δεμένο,
να κορμί σα λαμπάδα χυτό,
σαν τριαντάφυλλο νέο, της αυγής πρώτη γνώρα.
Να κι αστήθι σα ρόδι σφιχτό,
που μ' αγάπη και πόνο για σε
το φροντίζω, χρυσέ!

Τα βαριά σου βλέφαρα, Αγνέ, σήκωσέ τα,
τα ρουθούνια, που πάγοι τα κλείουν, άνοιξε τα,
μες στα σπλάχνα σου να μπει φως,
του κορμιού μου το φως, η ευωδιά του συνάμα,
του κορμιού, που λυγάει σαν νερόφιδο, θάμα
κι ένας κόσμος ωραίος, μυστικός
στην ψυχή σου γλυκά να χυθεί,
τη βαριά και παθή.

Πλούσια δώρα σου φέρνω, ό,τι μπόρεσα νάχω
κουβαλήσει μ' αγάπη στον άξενο βράχο.
Ω! καθώς σε νερά γαληνά
τα ψηλά και σπιθιροβόλα πέφτουν ουράνια,
την αυγή ρουμπίνια και το δείλι γεράνια,
και τα πράσινα γύρα βουνά,
κι ο κατάφορτος ήλιος ορτός
πά στη γή καρφωτός,
σε ψυχή μου και σάρκα, τα δύο πελαγίσια,
οι ομορφάδες της πλάσης, του ονείρου τα ηλύσια
καθρεπτίζονται, σβήουν ως αφρός
και με πιότερο λάμπος ξανά μεταδένουν
μιας στιγμής φαντασίες, που για πάντοτε μένουν,
δέξου τά μου κι ως πρίν αλαφρός
από πάνω σου διώξε τη μοίρα
τη κακιά και τη στείρα.

Τα λουλούδια από χώρες, που ο ήλιος τες πνίγει
σε γαλάζια, χρυσά, κατακόκκινα ρίγη,
των πουλιών τα τραγούδια, που αχούν
σε νερά, σε κλαριά, με φεγγάρι και μ' ήλιο,
της ζωής τη χαρά, της χαράς το βασίλειο,
όπου πάω και σταθώ μ' ακολουθούν,
όλο ζέστα, ευφροσύνη και φως
το τραγούδι κι ο ανθός.

Τα χρυσά μου μαλλιά στα νερά τα ξαπλώνω,
τα μαλλιά μου στα χέρια ψηλά τα σηκώνω
δίχως βάρος μετάξι λεπτό,
την πληγή σου αν μπορούσαν να φτάνανε λίγο,
θα δενόμουνα γύρα, ποτές να μη φύγω,
τον καημό της εγώ να βαστώ
κι όταν σκόζουν βοριάδες αγρίμια,
να σου σκέπω τη γύμνια.


TO BHMA
Στο ζενίθ η αντιπαράθεση
Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την Καλαμάτα
Αθήνα - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2 9
Οξεία επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Για τη ΝΔ είπε πως δεσμεύεται να υιοθετήσει μια πολιτική που καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν υιοθετεί, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν δίνει σαφή στοιχεία για το πρόγραμμά του.
Συγκεκριμένα, για την κυβέρνηση είπε ότι «στην σημερινή κατάσταση δεν τους έφερε η απουσία επικοινωνιακής πολιτικής. Τους έφεραν τα σοβαρά προβλήματα τα οποία συσσώρευσαν στην κοινωνία»
«Δεσμεύονται να συνεχίσουν την ίδια ακριβώς πολιτική, μια πολιτική που καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν υιοθετεί. Γιατί η πολιτική αυτή δεν οδηγεί έξω από την κρίση, αλλά ακόμα πιο βαθειά μέσα σε αυτήν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Θα κάνουν, λέει, ένα ταμείο, στο οποίο θα συγκεντρώνουν πόρους από μετοχοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τους ρωτάμε: ποια δημόσια περιουσία σκοπεύουν να αξιοποιήσουν και πως; Και ποιες επιχειρήσεις του δημοσίου θα μετοχοποιήσουν και σε ποιο βαθμό; Καμία απάντηση. Ούτε καν στην περίληψη προγράμματος».
Επίσης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προωθεί το γερμανικό εκλογικό σύστημα, όχι για να χτυπήσουν το μαύρο πολιτικό χρήμα, αλλά να βάλουν «μια για πάντα την Αριστερά στην γωνία».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα προγράμματα stage λέγοντας ότι «προεκλογικά η ΝΔ οργίασε» και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής είπε ασύστολα ψέματα ότι τα χρήματα για τα stage είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια.
«Πρόκειται για χρήματα του δημόσιου προϋπολογισμού. Που χρησιμοποιούνται για φτηνό εκλογικό ρουσφέτι, μήπως και η κυβερνώσα παράταξη αποφύγει την εκλογική της συντριβή» ανέφερε.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1059368
Λίγο πριν από την κάλπη
Κοντά σε εργαζόμενους στη Νέα Ιωνία ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας
Αθήνα - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2 9
Η πρώτη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ανοίξουν οι κάλπες, είναι ότι κατάφερε να επιβάλει στην προεκλογική συζήτηση τα προγραμματικά και κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Πέμπτη σε εργαζόμενους στον Δήμο Νέας Ιωνίας.
«Καταφέραμε να βάλουμε στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας, το θέμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το θέμα των προγραμμάτων stage, όπου χιλιάδες νέοι άνθρωποι είναι όμηροι πελατειακών σχέσεων των εκάστοτε κομμάτων, που βρίσκονται στη διακυβέρνηση και τους δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις διορισμού για μια θέση ανασφάλιστης εργασίας για 480 ευρώ στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Επισήμανε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός έχει διαψεύσει πλήρως όποια προσδοκία και ελπίδα είχε δημιουργήσει στον ελληνικό λαό και υπάρχει μια μεγάλη αγωνία να αλλάζει συζήτηση, αλλά δεν τα καταφέρνει.
«Έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση -είναι πρωτοφανές αυτό στα χρονικά, όχι μόνο στα εγχώρια, αλλά και σε διεθνές επίπεδο- που κατέρχεται στις εκλογές χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι εκλογές, αλλά η επόμενη μέρα. Ποιος θα υπερισχύσει εντός του κόμματος» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Για το ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το κόμμα αυτό έρχεται να κυβερνήσει, ζητώντας λευκή επιταγή από τους πολίτες.

Για το ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι παρουσίασε πλήρεις προγραμματικές θέσεις για σειρά μεγάλων προβλημάτων, σημειώνοντας ότι «με αυτή την αίσθηση υπεροπλίας κατεβαίνουμε σε αυτή την εκλογική μάχη. Μια μάχη που μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι μια μάχη όμορφη και διαυγής από την πλευρά μας.Μια μάχη για την οποία είμαστε υπερήφανοι που την δίνουμε όλοι και όλες μαζί και γι' αυτή την μάχη ζητούμε και την δική σας ψήφο'.

Δήλωση Μανώλη Γλέζου

«Στις 4 Οκτωβρίου 2009 ψηφίζουμε και δεν χαρίζουμε σε κανέναν ένα δικαίωμα κατακτημένο με αιματηρούς αγώνες, ενάντια σε αυταρχικά καθεστώτα. Πάμε να ψηφίσουμε Αριστερά για την εναντίωση στα μέτρα καταπίεσης του δικομματισμού» αναφέρει σε δήλωσή του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.
Και προσθέτει: «Πάμε να ψηφίσουμε Αριστερά και επιλέγουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι μεταλλάσσει τη θρυμματισμένη Αριστερά σ' ένα πολύμορφο σχήμα πολιτικής συνεργασίας και κοινής δράσης για τα δίκαια του λαού μας. Υπερψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λαχτάρα που γέννησε σε όλους τους αγωνιστές. Για να ξυπνήσουν οι κοιμισμένες ελπίδες και να φτερώσουν τα όνειρα για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, Δημοκρατική, με κοινωνική Δικαιοσύνη».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1059317
ΕΘΝΟΣ
«Εφικτή ενιαία Αριστερά»
Μόνο με κοινωνικές παροχές και ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας αντιμετωπίζεται η οικονομική κρίση, σημειώνει ο Γρηγόρης Ψαριανός
1/10/2009
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=6586865#
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ
Ενίσχυση των κοινωνικών παροχών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης προτείνει ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός. Ο κ. Ψαριανός δηλώνει ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «είναι σαν να καλεί ο λύκος το πρόβατο σε δείπνο» και υπογραμμίζει ότι μια μεγάλη ενιαία Αριστερά μπορεί να είναι εφικτή με τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων του πνεύματος αλλά και της δουλειάς.

Υπάρχουν δυνατότητες για κοινωνικές παροχές στην παρούσα οικονομική συγκυρία;
Μόνο με κοινωνικές παροχές και ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας αντιμετωπίζεται η οικονομική κρίση και στην περίφημη ερώτηση «πού θα βρούμε τα λεφτά;» υπάρχει απάντηση: περικοπές στις δαπάνες για εξοπλισμούς, φορολόγηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας, φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας, πραγματική πάταξη της φοροδιαφυγής στην οποία επιδίδεται το μεγάλο κεφάλαιο, αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της χώρας, και όχι μόνο αυτά. Καμία κυβέρνηση δεν τα έκανε και ούτε μπορεί να περιμένει κανείς ότι οι ίδιες κυβερνήσεις θα τα κάνουν στο μέλλον.
Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε εξοπλισμούς, τελευταία σε παροχές για την Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, τελευταία στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και παράδειγμα προς αποφυγήν στην κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου. Και κάτι τελευταίο: πού είναι τα ελληνικά προϊόντα στις ευρωπαϊκές αγορές;
Από τη στιγμή που το κόμμα σας δεν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση, γιατί αρνείστε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;
Μα, θέλει το ΠΑΣΟΚ να κάνει όλα τα παραπάνω; Θέλει να κάνει τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος; Θέλει να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα; Θέλει να προχωρήσει στον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας που μόνο στην Ελλάδα δεν έχει γίνει; (Ακόμα και στην Τουρκία ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας έχει γίνει από το 1936.) Θέλει να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς που βασίζεται σε χρυσόβουλλα αυτοκρατόρων και φιρμάνια σουλτάνων; Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ στα μεγάλα κόλπα του χρηματιστηρίου, των ιδιωτικοποιήσεων, στα Βατοπέδια, στις Siemens;
Θέλει ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα που να οδηγεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας; Εδώ υπόσχεται να φέρει το «γερμανικό σύστημα» με τις δεκάδες μονοεδρικές περιφέρειες που οδηγεί στη βασιλεία του δικομματισμού! Πλάκα μας κάνουν; Συνεργασία με ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ είναι σαν να καλεί ο λύκος το πρόβατο σε δείπνο. Η Αριστερά θέλει συνεργασίες, αλλά σημασία δεν έχει με ποιον θα συνεργαστείς, αλλά για πού.
Σε τι μπορεί να προσβλέπει ο εργάτης, ο εργαζόμενος ή ο άνεργος από μια κομματιασμένη Αριστερά;
Μπορεί να προσβλέπει σε μια μεγάλη ενιαία και δημοκρατική Αριστερά, και αυτό μπορεί να πραγματωθεί με τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων του πνεύματος και της δουλειάς, των άνεργων, των ημιαπασχολούμενων, των χαμηλόμισθων, που πρέπει να απεγκλωβιστούν από το παραμύθι μιας σοσιαλδημοκρατίας που είναι μια άλλη εκδοχή «επί το φιλολαϊκότερον» της γνωστής «δεξιάς συνταγής».
Ακριβώς από αυτή τη «δεξιά συνταγή» και τη «σοσιαλιστική παραλλαγή» της δεν μπορεί να περιμένει τίποτα κανείς, μόνο οι πλούσιοι μπορούν να περιμένουν να γίνουν πλουσιότεροι. Το μέλλον είναι Αριστερά.
Π. ΒΟΝΑΤΣΟΥ


Τσίπρας: Επίθεση από την Καλαμάτα για την κοινωνική πολιτική
2/10/2009
Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι δεσμεύεται να υιοθετήσει μια πολιτική που καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν υιοθετεί, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν δίνει σαφή στοιχεία για το πρόγραμμά του.
«Στη σημερινή κατάσταση δεν τους έφερε η απουσία επικοινωνιακής πολιτικής. Τους έφεραν τα σοβαρά προβλήματα τα οποία συσσώρευσαν στην κοινωνία», είπε μιλώντας για την κυβέρνηση.
«Δεσμεύονται να συνεχίσουν την ίδια ακριβώς πολιτική, μια πολιτική που καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν υιοθετεί. Γιατί η πολιτική αυτή δεν οδηγεί έξω από την κρίση, αλλά ακόμα πιο βαθειά μέσα σε αυτήν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Θα κάνουν, λέει, ένα ταμείο, στο οποίο θα συγκεντρώνουν πόρους από μετοχοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τους ρωτάμε: ποια δημόσια περιουσία σκοπεύουν να αξιοποιήσουν και πως; Και ποιες επιχειρήσεις του δημοσίου θα μετοχοποιήσουν και σε ποιο βαθμό; Καμία απάντηση. Ούτε καν στην περίληψη προγράμματος».
Επίσης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προωθεί το γερμανικό εκλογικό σύστημα, όχι για να χτυπήσουν το μαύρο πολιτικό χρήμα, αλλά να βάλουν «μια για πάντα την Αριστερά στην γωνία».
Όσον αφορά το πρόγραμμα stage ο κ. Τσίπρας είπε ότι «προεκλογικά η ΝΔ οργίασε», ενώ κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για ασύστολα ψέματα ότι τα χρήματα για τα stage είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια. «Πρόκειται για χρήματα του δημόσιου προϋπολογισμού. Που χρησιμοποιούνται για φτηνό εκλογικό ρουσφέτι, μήπως και η κυβερνώσα παράταξη αποφύγει την εκλογική της συντριβή» ανέφερε.
Από την Νέα Ιωνία, όπου περιόδευσε ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά: "Καταφέραμε να βάλουμε στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας, το θέμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το θέμα των προγραμμάτων stage".
Σημείωσε ακόμη ότι «χιλιάδες νέοι άνθρωποι είναι όμηροι πελατειακών σχέσεων των εκάστοτε κομμάτων, που βρίσκονται στη διακυβέρνηση και τους δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις διορισμού για μια θέση ανασφάλιστης εργασίας για 480 € στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα».
Υπογράμμισε δε ότι η πρώτη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι ότι κατάφερε να επιβάλλει στην προεκλογική συζήτηση τα προγραμματικά και κρίσιμα αυτά κοινωνικά ζητήματα.


http://www.imerisia.gr/general.asp?catid=15459&subid=20110&pubid=17601150


Τσίπρας: Επίθεση από την Καλαμάτα για την κοινωνική πολιτική
2/10/2009
Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι δεσμεύεται να υιοθετήσει μια πολιτική που καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν υιοθετεί, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν δίνει σαφή στοιχεία για το πρόγραμμά του.
«Στη σημερινή κατάσταση δεν τους έφερε η απουσία επικοινωνιακής πολιτικής. Τους έφεραν τα σοβαρά προβλήματα τα οποία συσσώρευσαν στην κοινωνία», είπε μιλώντας για την κυβέρνηση.
«Δεσμεύονται να συνεχίσουν την ίδια ακριβώς πολιτική, μια πολιτική που καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν υιοθετεί. Γιατί η πολιτική αυτή δεν οδηγεί έξω από την κρίση, αλλά ακόμα πιο βαθειά μέσα σε αυτήν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Θα κάνουν, λέει, ένα ταμείο, στο οποίο θα συγκεντρώνουν πόρους από μετοχοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τους ρωτάμε: ποια δημόσια περιουσία σκοπεύουν να αξιοποιήσουν και πως; Και ποιες επιχειρήσεις του δημοσίου θα μετοχοποιήσουν και σε ποιο βαθμό; Καμία απάντηση. Ούτε καν στην περίληψη προγράμματος».
Επίσης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προωθεί το γερμανικό εκλογικό σύστημα, όχι για να χτυπήσουν το μαύρο πολιτικό χρήμα, αλλά να βάλουν «μια για πάντα την Αριστερά στην γωνία».
Όσον αφορά το πρόγραμμα stage ο κ. Τσίπρας είπε ότι «προεκλογικά η ΝΔ οργίασε», ενώ κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για ασύστολα ψέματα ότι τα χρήματα για τα stage είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια. «Πρόκειται για χρήματα του δημόσιου προϋπολογισμού. Που χρησιμοποιούνται για φτηνό εκλογικό ρουσφέτι, μήπως και η κυβερνώσα παράταξη αποφύγει την εκλογική της συντριβή» ανέφερε.
Από την Νέα Ιωνία, όπου περιόδευσε ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά: "Καταφέραμε να βάλουμε στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας, το θέμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το θέμα των προγραμμάτων stage".
Σημείωσε ακόμη ότι «χιλιάδες νέοι άνθρωποι είναι όμηροι πελατειακών σχέσεων των εκάστοτε κομμάτων, που βρίσκονται στη διακυβέρνηση και τους δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις διορισμού για μια θέση ανασφάλιστης εργασίας για 480 € στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα».
Υπογράμμισε δε ότι η πρώτη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι ότι κατάφερε να επιβάλλει στην προεκλογική συζήτηση τα προγραμματικά και κρίσιμα αυτά κοινωνικά ζητήματα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/10/2009_300241
Τσίπρας: Η ψήφος στην Αριστερά είναι ασπίδα κοινωνικής προστασίας
Μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα σκάνδαλα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση της ΝΔ τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση δεν είναι απουσία επικοινωνιακής πολιτικής.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα πριν από λίγο κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η ψήφος των πολιτών είναι ψήφος συνείδησης. Σας φέρνω, είπε, μήνυμα ότι ο κόσμος της αριστεράς είναι συσπειρωμένος και αισιόδοξος να δώσει τη μάχη και θα τη δώσουμε ώσπου να κλείσουν οι κάλπες και θα πετύχουμε στις εκλογές, γιατί αγωνιζόμαστε να βγάλουμε μπροστά την ξεχασμένη κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απελπισία και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για στημένο διάλογο το μεσημέρι, με στημένες ερωτήσεις και μέσα σε αυτή, είπε, τη στημένη επικοινωνιακή διαδικασία έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους του κ. Καρατζαφέρη. Βρίσκονται, επισήμανε, σε αυτή την απελπιστική κατάσταση λόγω της πολιτικής που εφάρμοσαν. Πρόκειται, είπε, για επιλογή του πρωθυπουργού να ζητήσει από την κοινωνία να στηρίξει πολιτική αυτοκτονίας.
Από την άλλη, ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ αποβλέπει στην αυτοδυναμία ως ώριμο φρούτο και αποφεύγει ο κ. Παπανδρέου οποιαδήποτε δέσμευση. Επισήμανε δε, ότι το κόμμα που κατά γενική ομολογία θα είναι κυβέρνηση κατέρχεται στο λαό χωρίς πρόγραμμα. Και πρόκειται, είπε, για παγκόσμια πρωτοτυπία. Εικοσιτέσσερις ώρες πριν τις εκλογές να αναρτούν στο διαδίκτυο το πρόγραμμά τους, χωρίς να δεσμεύονται πουθενά και κυρίως χωρίς να δεσμεύονται πάνω στα μεγάλα ζητήματα.
«Αρκείται ο κ. Παπανδρέου να περιγράφει την κατάσταση που υπάρχει στην οικονομία και στον εργασιακό μεσαίωνα που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνήσεις Σημίτη και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και θα μας πουν πάλι ότι παρέλαβαν άδεια ταμεία και γι' αυτό οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν θα υλοποιηθούν. Χρειάζεται ισχυρή παρουσία στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι το κόμμα του έχει κερδίσει από τώρα, γιατί κατόρθωσε να βάλει στην ατζέντα και να συζητηθούν θέματα όπως τα προγράμματα «stage».
Επισήμανε δε ότι αυτές τις ημέρες βουλευτικά γραφεία της ΝΔ κάνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσω προγραμμάτων «stage» και το μόνο που τάζουν στους νέους, τους οποίους, είπε, έχουν σε ομηρία, είναι η μοριοδότηση για να διοριστούν κάποια στιγμή στο δημόσιο. Πρόκειται, ανέφερε, για αίσχος. Και απέναντι σε αυτό το αίσχος η απάντηση του πρωθυπουργού είπε ότι είναι νόμιμο. Ενώ από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ λέει ότι για το δημόσιο δεν είναι ηθικό, αλλά στον ιδιωτικό τομέα να παραμείνουν.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα ζητήματα οικολογικής πολιτικής το κόμμα του τα γνωρίζει και έχει δώσει μάχη όταν δεν μιλούσε κανείς. Εκανε λόγο για αλαζονική στάση πάνω στα ζητήματα αυτά των Οικολόγων Πράσινων για τους οποίους, είπε, ότι θα έπρεπε να είναι μαζί και θα το επιδιώξει μετά τις εκλογές και τόνισε ότι ο πρώτος οικολόγος ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης.
Για την κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «μας καλεί να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, αν και μας βρίζει όλο το χρόνο, αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ δεν εναντιώνεται στη δεξιά πολιτική και δεν μας στηρίζει σε αυτά που λέμε και στον αγώνα μας ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία». Στη συνέχεια τόνισε πως «πρέπει όλοι να ξέρουν ότι πρώτον έχουν περάσει οι εποχές της μοναδικότητας της αλήθειας και δεύτερον, δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε τους αγώνες μας και τους καλούμε για ενότητα της αριστεράς», επισημαίνοντας ότι η στρατηγική της ενότητας της αριστεράς δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά στρατηγική μας επιλογή να παλεύουμε για ενότητα της αριστεράς και να ανοίγουμε νέους δρόμους.
Τέλος, ανέφερε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει με υπευθυνότητα το πρόγραμμά του για την έξοδο από την κρίση, με προστασία της απασχόλησης και του κοινωνικού κράτους, ένα πολιτικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο και ζητούμε τη στήριξή του από την κοινωνία. Η ψήφος στην αριστερά είναι ασπίδα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και η ψήφος αυτή, είπε, δίνει μήνυμα κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τέλος κάλεσε τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ και να αποδυναμώσουν τα δύο κόμματα εξουσίας που προσπαθούν να υποκλέψουν κάθε ψήφο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα εργασιακά θέματα προτάσσει ο Τσίπρας
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_02/10/2009_331625
Την ικανοποίησή του διότι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και των προγραμμάτων stage, εξέφρασε ο κ. Αλ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας σε εργαζομένους του δήμου Ν. Ιωνίας, εξαπέλυσε επίθεση στα δύο κόμματα εξουσίας καταγγέλλοντας τη Ν. Δ. για προεκλογικά ρουσφέτια και το ΠΑΣΟΚ ότι θεμελίωσε με νόμους των κυβερνήσεών του έναν «εργασιακό Μεσαίωνα». «Χιλιάδες νέοι είναι όμηροι πελατειακών σχέσεων των εκάστοτε κομμάτων που βρίσκονται στη διακυβέρνηση και τους δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις διορισμού για μια θέση ανασφάλιστης εργασίας στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα» είπε. Εν τω μεταξύ, με δήλωσή του (MEGA) ο κ. Λεωνίδας Κύρκος τάχθηκε υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας της αναναεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την περίοδο που διανύουμε. «Η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς ούτε καθυστερήσεις. Οσοι και από τις δύο πλευρές πιστεύουν στη συνάντηση των δύο προοδευτικών δυνάμεων, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να συνδράμουν στην επίτευξη αυτού του σκοπού» είπε. «Επιτακτική δημοκρατική διεκδίκηση» χαρακτήρισε τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο ο κ. Φώτης Κουβέλης, υποψήφιος Β΄ Αθηνών, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.

ΤΑ ΝΕΑ
Γιάπηδες και ποντίκια»
Σκληρή επίθεση Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009
Της Βούλας Κεχαγιά

Επίθεση στους... γιάπηδες του ΠΑΣΟΚ και τα... ποντίκια του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες η Αλέκα Παπαρήγα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης του κόμματός της άσκησε έντονη κριτική στην Ιπποκράτους για τις εξαγγελίες Παπανδρέου περί δημιουργίας ενός συμβουλίου αποτελούμενου από διεθνούς φήμης οικονομολόγους και μάλιστα αρκετά δηκτικά παρατήρησε: «Ο κ. Παπανδρέου θα φέρει τους γιάπηδες απ΄ έξω, τους γραφειοκράτες. Αυτοί είναι άνθρωποι του γραφείου. Θα κινούνται έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο και θα στέλνουν τις... ρετσέτες». Η κ. Παπαρήγα ανέτρεξε μάλιστα και στην περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη για να σχολιάσει: «Είχαμε έναν Σπράο, τώρα θα έχουμε εκατοντάδες Σπράους. Μπορεί μερικοί από αυτούς να γίνουν υπουργοί. Δεν βγαίνουν όμως στις τηλεοράσεις. Κορόιδα είναι;». Και κατέληξε λέγοντας: «Αυτούς θα τους δείτε μετά με τα κοστουμάκια και τις γραβατούλες».

Στην ίδια συνέντευξη η κ. Αλέκα Παπαρήγα όταν ρωτήθηκε εάν το προσκλητήριό της προς τους αριστερούς πολίτες με τους οποίους χωρίστηκαν οι δρόμοι του ΚΚΕ στο παρελθόν περιλαμβάνει στελέχη ή ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε επίθεση στην Κουμουνδούρου: «Βεβαίως απευθυνόμαστε σ΄ αυτούς που παλέψαμε μαζί, βεβαίως τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Δεν μεταχειριζόμαστε όμως τους ψηφοφόρους σαν να είναι ιδιοκτησία μας». Ακολούθως όμως η κ. Παπαρήγα με αφορμή κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και το οποίο έφερε τον τίτλο «Κάλεσε τα ποντίκια να ψηφίσουν ΚΚΕ», η επικεφαλής του Περισσού έγινε ακόμη πιο σκληρή: «Θα το πω καθαρά: στελέχη που εγκατέλειψαν το καράβι τη δύσκολη ώρα είναι ποντίκια. Και όταν λέμε ποντίκια, ξέρουμε για ποια ποντίκια μιλάμε».

Για τον ΛΑΟΣ
Λίγο πριν η κ. Παπαρήγα είχε χαρακτηρίσει τον ΛΑΟΣ κόμμα επικίνδυνο, εθνικιστικό, λαϊκίστικο και ρατσιστικό.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4539091&ct=1

Φασιστική πρόκληση από μέλη της Χρυσής Αυγής στον σταθμό του Μετρό στην Κατεχάκη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε χθες το μεσημέρι έξω από τον σταθμό του Μετρό στη Λεωφόρο Κατεχάκη η τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου. Ήταν μεσημέριώρα αιχμής- και η φασιστική πρόκληση έγινε μπροστά στα μάτια έντρομων περαστικών.

Από νωρίς το πρωί τουλάχιστον δέκα νεαροί, φορώντας μαύρα ρούχα και καπέλα, είχαν στηθεί έξω από το Μετρό, μοιράζοντας φυλλάδια και υλικό της Χρυσής Αυγής. Η κ. Σοφία Παπάζογλου έβγαινε από το Μετρό, όταν την πλησίασε ένας νεαρός για να της δώσει φυλλάδιο. Εκείνη αρνήθηκε να το πάρει και τότε δέχθηκε την επίθεση. Ο δράστης τότε της έριξε σπρέι- κατά πάσα πιθανότητα πιπεριού- στο πρόσωπο.

Περαστικοί προσέτρεξαν σε βοήθεια, ενώ οι νεαροί έσπευσαν να εξαφανιστούν. Η κ. Σοφία Παπάζογλου μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και μετά τις πρώτες βοήθειες και τις εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί αποχώρησε.

«Δεν θέλω να μιλήσω για το περιστατικό, είμαι αρκετά κουρασμένη και ό,τι έχω να πω το είπα στην Αστυνομία», είπε ταραγμένη στα «ΝΕΑ» η κ. Παπάζογλου. Για την επίθεση διενεργεί έρευνα η Αστυνομία και με βάση τις καταθέσεις προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

Δεκάδες βίαιες επιθέσεις εις βάρος νεαρών και μεταναστών αποδίδονται τα τελευταία χρόνια σε μέλη της οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η πιο αιματηρή επίθεση ήταν εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη, καθώς και του εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη τον Ιούνιο του 1998 κοντά στα δικαστήρια. Με μαχαίρι μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με καταγγελίες, μαχαίρωσαν στα πόδια φοιτητή, όταν διαμαρτυρήθηκε για συνθήματα που έγραφαν μέλη της οργάνωσης σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Το επεισόδιο έγινε τον Οκτώβιο του 2007. Τον Ιανουάριο του 1998, ένας 34χρονος μεταφραστής και μέλος μουσικού συγκροτήματος δέχτηκε επίθεση από τρεις νεαρούς που τον χτύπησαν με σιδερόβεργα στο πρόσωπο.

Στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένους από ξυλοδαρμό έστειλαν μέλη της οργάνωσης πέντε νεαρούς, επειδή μοίραζαν την εφημερίδα τους «Εργατική Αλληλεγγύη». Το επεισόδιο έγινε τον Απρίλιο του 1996 στην Κυψέλη, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
ΔΕΚΑ ΝΕΑΡΟΙ
Μοίραζαν φυλλάδια και επιτέθηκαν με σπρέι στην τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4539100

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...