Saturday, October 22, 2011

ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ;

Με ποια ιδιότητα να μιλήσω για αυτά που έζησα την Πέμπτη και για τα όσα απαράδεκτα έκτροπα έγιναν κι από τις δύο πλευρές, για τα αίσχη των μεν και των δε, για όσα υποστήκαμε εμείς που διαδηλώναμε και παρα λίγο να μας εξοντώσετε και οι μεν και οι δε, για τα όσα γράφετε και οι μεν και οι δε στα πηγαδάκια του facebook εκτοξεύοντας πραγματικές απειλές όπως ότι επόμενοι νεκροί θα είναι από τη δική σας πλευρά; Με ποια ιδιότητα να μιλήσω λοιπόν;


Με την ιδιότητα του ανθρώπου, θα έπρεπε να σας διαολοστείλω όλους και όλες και να μη θέλω να ξανακούσε για αριστερά ή αναρχία και να φύγω γι' άλλη και γι' άλλα μέρη, γιατί στην ψωροκώσταινα της ελληνικής ψωροαριστεράς δεν αξίζει να ζει κανείς.

Με την ιδιότητα του πολιτικού και κοινωνικού επιστήμονα; Βούτυρο στο ψωμί μου είναι όλα αυτά. Να οι δημοσιεύσεις, τα συνέδρια, τα βιβλία, τα λεφτά από τα εκδοτικά δικαιώματα, οι μεταφράσεις κ.ο.κ. Πράγματι, και οι μεν και οι δε είστε τα καταλληλότερα πειραματόζωα για τη μελέτη και τους πειραματισμούς στους τομείς της πολιτικής φιλοσοφίας, της πολιτικής θεωρίας, της πολιτικής κοινωνιολογίας, της πολιτικής ψυχολογίας, ακόμα για τη μελέτης της πολιτικής σάτιρας.

Με την ιδιότητα του Πολίτη, όμως, δε θα σας κάνω το χατήρι να αποχωρήσω από το πεδίο της Πολιτικής. Με το δικό μου τρόπο θα αγωνιστώ για την ενότητα της Αριστεράς για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού και οικονομικού συστήματος και για την οικοδόμησης μιας αυτοδιαχειριζόμενης αταξικής κοινωνίας ελεύθερα σκεπτόμενων και δρώντων πολιτών, δίχως διακρίσεις φύλου, φυλής, εθνοτικής καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού και οποιασδήποτε κοινωνικής ανισότητας. Και κάποτε, ναι, θα νικήσουμε. VENCEREMOS!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

http://tsakiris.snn.gr/

http://tsakthan.blogspot.com/

Υ.Γ.

Διαβάζω ότι πολλοί διαγράφουν από τους friends όσους/ες διαφωνούν. Δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει διάλογος και πάνω απ' όλα τη φύση του συγκεκριμένου μέσου που βοηθάει το διάλογο. Ξανασκεφτείτε το διπλά πριν διαγράψετε κάποιον. Στο τέλος θα καταλάβετε ότι δε ζούμε στην εποχή της μονομερούς πληροφόρησης και των κλειστών σεκτών αλλά σε μια κοινωνία που θέλει όσο ποτέ να μαθαίνει και να δημιουργεί ελεύθερα.

http://www.youtube.com/watch?v=qxba6jjAdW0&feature=player_embedded

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...