Saturday, October 22, 2011

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου με μια ιδιαίτερη προσφορά

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου


Στα περίπτερα εντός της "Κυριακάτικης Αυγής" και στο διαδίκτυο: στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata

μια ιδιαίτερη προσφορά:η Occupied Wall Street Journal, το εφημεριδάκι της Κατάληψης της Γουόλ Στριτ, μεταφρασμένο στα ελληνικά και στημένο πανομοιότυπα με το πρωτότυπο, στα ελλληνικά (βλ. στο τέλος του e-mail)









Γράφουν: Στρατής Μπουρνάζος, Χρήστος Λάσκος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μάνος Αυγερίδης, Τόνια Κατερίνη, Ιμάνουελ Βαλερστάιν, Νina Martyris, Δήμητρα Μακρυνιώτη, Θοδωρής Σπύρος



Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Οκτωβρίου: δυο συγκλονιστικές μέρες (για διαφορετικούς όμως λόγους η καθεμιά)

Ντουμπλ φας: Στρατής Μπουρνάζος

Ποια ιδεολογία; Μάνος Αυγερίδης

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Τόνια Κατερίνη

Ο Μ. Αυγερίδης, η Τ. Κατερίνη και ο Σ. Μπουρνάζος αποτιμούν, τα γεγονότα των δύο ημερών, συζητάνε ποιος ευθύνεται για τη θλιβερή κατάληξη της Πέμπτης και καταλήγουν σε διαφορετικό συμπέρασμα.



Η Ευρώπη χωρίς επιστροφή. Ο Χρήστος Λάσκος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνοψίζουν την προβληματική του καινούργιου τους βιβλίου «Χωρίς επιστροφή. Από τον Κέυνς στη Θάτσερ. Καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός» (εκδ. ΚΨΜ).

OCCUPY WALL STREET

Η απίστευτη επιτυχία του κινήματος Οccupy Wall Street. Ο Ιμμάνουελ Βαλερστάιν αποτιμά το κίνημα και εξηγεί τους λόγους της επιτυχίας του.

Μπάρτλεμπυ ο γραφιάς: ένας προστάτης άγιος για το Οccupy Wall Street. Η δημοσιογράφος Nina Martyris ανακαλύπτει, στο περίφημο διήγημα του Χέρμαν Μέλβιλ, έναν πρόδρομο της πολιτικής ανυπακοής και των σημερινών καταληψιών.



Επαναπροσδιορίζοντας το ευάλωτο την εποχή της κρίσης. Η Δήμητρα Μακρυνιώτη συνεχίζει τη συζήτηση για τα δικαιώματα την εποχή της κρίσης, που εγκαινίασαν ο Δημήτρης Χριστόπουλος και ο Μάκης Κουζέλης, σε προηγούμενα φύλλα των «Ενθεμάτων».



Εργοτέλης 1919-2009. Ψηφίδες αθλητικής κα κοινωνικής ιστορίας ενός φιλοπρόοδου σωματείου. Ο Θοδωρής Σπύρος, με αφετηρία τη μελέτη του Γιάννη Ζαϊμάκη για τον «Εργοτέλη» του Ηρακλείου.



Ακόμα, σε τέσσερις επιπλέον σελίδες μια σπάνια προσφορά:

Η Occupied Wall Street Journal, η εφημερίδα του κινήματος Occupy Wall Street, στα ελληνικά. Ένα πανόραμα του κινήματος, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Κυκλοφορούμε στα ελληνικά (σε συνεργασία με το RedNotebook) την Occupied Wall Street Journal: τη στήσαμε ακριβώς όπως το πρωτότυπο (ίδιες γραμματοσειρές, φωτογραφίες, κασέ) και την προσφέρουμε στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της "Κυριακάτικης Αυγής"



Στις τέσσερις σελίδες της Occupied Wall Street Journal:

Άρθρα για: το ελληνικό κίνημα των πλατειών, την ιστορία της Λίμπερτι Σκουέρ, τη συμμετοχή Μαύρων στο κίνημα, αναλύσεις για την κατάληψη.

Ακόμα: η διακήρυξη του Occupy Wall Street, οι Αρχές της Αλληλεγγύης, Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις αμέσως, κατάλογος μη αιτημάτων, δηλώσεις υποστήριξης εργατικών συνδικάτων, χρονολόγιο.

Ακόμα, σύντομες δηλώσεις των τριών συνεκδοτών του φύλλου Arun Gupta, Michael Levitin και Jed Brandt για τη σημασία και τους στόχους της έκδοσης

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...