Saturday, October 01, 2011

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ της Κυριακής, αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου
Στα περίπτερα εντός της "Κυριακάτικης Αυγής" και στο διαδίκτυο: στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata
Η επιθυμία του χρέους. Ο Κώστας Δουζίνας, στο εισαγωγικό κεφάλαιο του νέου βιβλίου του, που ολοκλήρωσε το καλοκαίρι και θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, μιλάει για τα "Greek statistics" και αναλύει γιατί οι κυρίαρχες ελίτ της Ελλάδας επιθυμούν το χρέος.
Τέλη δίχως τέλος. Ο Νίκος Σαραντάκος, στη μόνιμη στήλη του "Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία", με αφετηρία τα ατέλειωτα τέλη που επιβάλλει η κυβέρνηση, ερευνά την ετυμολογία και τη διαδρομή της λέξης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Μια ιστορική πρόκληση: το ΕΑΜ. Γράφει ο Σπύρος Ι. Ασδραχάς.

Ο δυναμισμός καιη παλλαϊκή αποδοχή του ΕΑΜ στόχος των αντιπάλων του. Γράφει ο Προκόπης Παπαστράτης
Τότεκαι τώρα: Παραλληλισμοί επί ξυρού ακμής. Γράφει η Ιωάννα Παπαθανασίου
 Οι τρεις ιστορικοί αναλύουν την ιστορική και πολιτική σημασία του ΕΑΜ και θέτουν το ερώτημα των αναλογιών με το σήμερα
Ανεκπλήρωτες ελπίδες: ο Σπύρος Ι. Ασδραχάς αποχαιρετά έναν φίλο, τον λόγιο και αριστερό, Αλέκο Γαβαθά.
Μετανάστευση ή Επανάσταση; Η Σία Αναγνωστοπούλου επισκοπεί την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, και μας  εξηγεί γιατί η μόνη λύση είναι η επανάσταση.
"Το ατσάλι του Κόμματος". Ο Κωστής Χατζημιχάλης, ο οποίος μόλις επέστρεψε από το Ελμπασάν, γράφει για το λεηλατημένο σήμερα εργοστάσιο σιδηρουργίας, καύχημα της Αλβανίας επί Χότζα.
ΟΡΘΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ: "Αρνούμαι να συμβάλω ως πρόεδρος του Τμήματος στηδιάλυσή του". Η επιστολή με την οποία ο Νίκος Θεοτοκάς παραιτήθηκε από τη θέση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου, ενόψει της εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου
Στις πλατιές λεωφόρους της Χιλής. Το φοιτητικό κίνημα και η κληρονομιά του Αλιέντε. Ο διευθυντής της χιλιάνικης "Monde Diplomatique", Βίκτορ ντε λα Φουέντε περιγράφει και εξηγεί τα χαρακτηριστικά του μεγάλου φοιτητικού και μαθητικού κινήματος υπέρ της δημόσιας παιδείας, που συνταράσσει τη Χιλή εδώ και τρεις μήνες.

Ακόμα. Πάρτυ των "Ενθεμάτων" την επόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο εντευκτήριό τους. Υποχρεωτική η προσέλευση των αναγνωστών, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από σχετικές οδηγίες της τρόικας.
 Τι προβλέπεται για τους απόντες. Πώς θα γίνει η είσπραξη του ειδικού τέλους μη προσέλευσης. Τρόποι πληρωμής του ποτού στο μπαρ. Όλα αυτά, αλυτικά, στο φύλλο των "Ενθεμάτων" αυτή την Κυριακή.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...