Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Στα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Στα περίπτερα εντός της "Κυριακάτικης Αυγής" και στο διαδίκτυο: στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata

Κείμενα των: Ντέιβιντ Γκράμπερ, Ιωάννας Μεϊτάνης, Μαρίνας Δημητριάδου, Πιέτρο Ινγκράο, Δημήτρη Ψαρρά, Νίκου Κοταρίδη, Ράμι Σαάθ, Γιάννη Αλμπάνη, Τζέρομ Ε. Ρους

Occupy Wall Street: η μικρογραφία ενός οράματος. O επιφανής κοινωνικός ανθρωπολόγος Ντέιβιντ Γκράμπερ, από τους πρωτεργάτες του κινήματος Occupy Wall Street, εξηγεί τα χαρακτηριστικά του.


«Η μουσική μας παιδεία, δόκτωρ». Η Ιωάννα Μεϊτάνη, στη σταθερή στήλη «Αντικλίμακα» γράφει για τις εκπομπές του Γιάννη Πετρίδη, τη μουσική και τα κόμικς.


ΟΡΘΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ. Η απολογία της «αυγοβόλου». Αποσπάσματα από την απολογία, στο δικαστήριο, της Μαρίνας Δημητριάδου, που καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση για το αυγό που έριξε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.


Η αγανάκτηση δεν αρκεί. Ο Πιέτρο Ινγκράο, ιστορικό στέλεχος του ιταλικού κομμουνιστικού και αριστερού κινήματος, χωρίς να υποτιμά τα κινήματα των αγανακτισμένων, εξηγεί γιατί η αγανάκτηση δεν αρκεί. Από το βιβλίο του, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Εύμαρος.


Η ακροδεξιά την εποχή του Μνημονίου. Ο Δημήτρης Ψαρράς παρακολουθεί τις μεταμορφώσεις του Γ. Καρατζαφέρη στο νέο πολιτικό τοπίο, αναλύοντας τον διπλό λόγο, τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα και τις βαθιές ακροδεξιές ρίζες του ΛΑΟΣ


«Αριστεία», «καλό πανεπιστήμιο» και πολιτικός αναχρονισμός. Ο Νίκος Κοταρίδης καταδεικνύει τα αδιέξοδα της «αριστερής μεταρρύθμισης» και του εκσυγχρονισμού, απαντώντας σε άρθρο του Γιάννη Πανούση


Αίγυπτος: η δημοκρατία είναι ασυμβίβαστη με τη συνέχιση της στρατιωτικής κυβέρνησης. Συνέντευξη του αιγύπτιου ακτιβιστή Ράμι Σαάθ στον Γιάννη Αλμπάνη, ο οποίος βρέθηκε στο Κάιρο.

iDolatry:Επικήδειος για έναν καπιταλιστή επαναστάτη. Ο Τζέρομ Ε. Ρους αποτιμά τη συνεισφορά του Στηβ Τζομπς, ανατρέχοντας στον «φετιχισμό του εμπορεύματος».

Comments

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.