Wednesday, September 09, 2009

Πρώτη πανελλαδική προβολή της ταινίας για το κίνημα των Wobblies στον κινηματογράφο Μικρόσκοσμος από την Πέμπτη 10/92009

WOBBLIES!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – IWW

Μια ταινία και ένα comics album για την άλλη Αμερική

Πριν από 1χρόνο κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΚΨΜ το συλλεκτικό λεύκωμα με σκίτσα, κόμικς και χαρακτικά των γνωστότερων εναλλακτικών σκιτσογράφων της Αμερικής, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του θρυλικού συνδικάτου των ΗΠΑ, IWW (Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου).

Τώρα, προβάλλεται η ταινία αφιέρωμα στους Wobblies. Στην ταινία περιέχονται σπάνια ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό που έρχονται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά.

H ταινία των Stewart Bird και Deborah Shaffer, έχει επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, και επίσημη Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνο. Η NEW STAR σε πρώτη πανελλαδική προβολή την παρουσιάζει στον κινηματογράφο Μικρόσκοσμος από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., πριν από την προβολή της ταινίας, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου και της ιστορίας των Wobblies, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος.

Θα μιλήσει ο Μιχάλης Παπαμακάριος, συντάκτης του περιοδικού ΔΙΦΩΝΟ, για τον πολιτισμό και το κίνημα των Wobblies. Το βιβλίο-λεύκωμα θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις ΚΨΜ. θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας.

Κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ: Λ. Συγγρού 106, Φιξ (ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ), τηλ. 210-9215305

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...