Wednesday, September 02, 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Πρόωρες εκλογές εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
Πρόωρες εκλογές ανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο σημερινό του διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας νωπή λαϊκή εντολή με αφορμή τα προβλήματα στην οικονομία από τη διεθνή οικονομική κρίση.
Ο Κ. Καραμανλής τόνισε στο διάγγελμά του: «Ήρθε η ώρα να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Αφορά την ηγεσία του τόπου και ολόκληρη την κοινωνία. Έχουμε δύο δύσκολα χρόνια μπροστά μας.

Οι αυταπάτες μπορεί να ανακουφίζουν προσωρινά. Μπροστά στη δύσκολη αυτή πραγματικότητα. Ένας δρόμος. Να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Να χτίσουμε με πρόγραμμα.

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα. Όμως, μόνο αυτά μπορούν να διασφαλίσουν την πρόοδο του τόπου προς όφελος των πολιτών. Οι πιο δυσάρεστες συνέπειες της κρίσης έχουν φτάσει στη χώρα μας.

Οι επιπτώσεις της κρίσης θα μπορούσαν να είναι πιο επώδυνες, αν η οικονομία δεν είχε κάνει σημαντικά βήματα. Η οικονομία είχε θωρακιστεί. Το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση ευθύνων για τα χρόνια πριν από τη διεθνή κρίση. Ένα είναι το ζητούμενο, πως θα υπερβούμε την κρίση, θέτωντας

Τρεις είναι οι προτεραιότητες για τα επόμενα δύο χρόνια:

- Τα επόμενο δύο χρόνια να επιβληθούν αυστηρός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες

- Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής

- Διαρθρωτκές αλλαγές

Για να γίνουν αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο μέσα στο κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον. Όμως, δεν υπάρχει αυτό το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον.

Η χώρα δεν αντέχει μία προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η χώρα θα βυθιστεί στη δίνη της προεκλογικής περιόδου. Το συμφέρον του τόπου επιβάλλει μία και μόνο διέξοδο. Μεταρρυθμίσεις με νωπή λαϊκή εντολή. Η απόφασή μου αυτή είναι πράξη ευθύνης"

www.kathimerini.gr

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...