Tsakthan Daily, 21 September 2009 -- Εκλογές και σώμα: Californication αλά ελληνικά


Tsakthan Daily, 21 September 2009

Εκλογές και σώμα: Californication αλά ελληνικά


Ψηλοτάκουνα φορείς,
με το γάντι οπλοφορείς,
για να δώσεις ό,τι μπορείς
στο Λασίθι που πονείς
(http://server.protothema.net/~sunday/downloads/239soma.pdf)

Την περασμένη εβδομάδα μιλάγαμε για την εκλογική κατάκτηση ως ερωτική κατάκτηση. Προτού λαλήσει τρις ο πετεινός, λαλήσαμε εμείς ομαδικώς. Ξεφυλλίζοντας τις ειδικές σελίδες κυριακάτικων εφημερίδων στις οποίες προβάλλουν τους/τις υποψήφιους/ες βουλευτές/ίνες, διαπιστώσαμε ότι ολοένα και πιο πολύ έχουν ορισμένες φωτογραφήσεις να θυμίζουν αυτές του πασίγνωστου περιοδικού Playboy. Ακόμη δεν είδαμε, βέβαια, φωτογραφίες τύπου Playgirl κι αυτό μας ανησυχεί. Όλως τυχαίως οι φωτογραφίες αυτές αφορούσαν υποψήφιες του δικομματισμού (παρ’ ολίγον και του ΛΑ.Ο.Σ, αλλά η υποψήφια προτίμησε τη θερμή αγκαλιά της νυν εξουσίας). Επειδή, όπως λέει το γνωστό κινέζικο ρητό, «μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις», σας παραπέμπω στο παραπάνω λινκ για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τα νέα πολιτικά ήθη που λανσάρουν στις ελληνικές εκλογές οι κατά Γεώργιο Μαύρο και Ιωάννη Ζίγδη «διαφημιστές της Μάντισον Άβενιου». Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω υποψήφια βουλευτής δηλώνει ότι είναι απόφοιτος του Boston University των ΗΠΑ με πτυχίο Πολιτικές Επιστήμες και στη Φιλοσοφία. Όταν σας λέω ότι ο επιστημονικός τομέας μου είναι συναρπαστικός δεν μ’ ακούτε…Νομίζετε ότι όλα είναι βαρετά ντιμπέιτ. Καλή διασκέδαση (στο ντιμπέιτ εννοείται).


ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com

Βελούδο, sex & strass
Θεοδοσία Τσάτσου


Αν 'ρθεις για μένα γυμνός
θα στο κρατώ
θα γευτώ το σώμα

Καυτά, απαλά, δεν ξέρω αν σ’ αγαπώ
μα στάζω, ναι, για σένα που εγώ
θέλω τόσο
γυμνά, απαλά σε ξέρω απλά σαν φως
πατώ κι απλά
βελούδο, sex & strass

Κι αλλού
μ’ ένα χάδι
παντού
μ’ ένα χάδι

Γυμνά, απαλά σε ξέρω απλά σαν φως
πατώ κι απλά
βελούδο, sex & strass


ΤΑ ΝΕΑ

Διμέτωπη επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βίλα Δρακοπούλου στα Πατήσια.

«Στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με το πώς θα ράψουν υπουργικά κοστουμάκια για την επόμενη μέρα, στη Ν.Δ. για το πώς θα διαγκωνιστούν για να πάρουν καλύτερη θέση για την επόμενη μέρα. Κανείς όμως δεν ασχολείται με την επόμενη μέρα μιας κοινωνίας που είναι ξεχασμένη και ασφυκτιά», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεταξύ στην πρώτη του συνέντευξη από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Μουλόπουλος είπε στην «Κυριακάτικη Αυγή» ότι ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι η μόνη πολιτική δύναμη που φοβάται το σύστημα και εξήγησε:

«Αυτό φάνηκε από την έκδηλη ανακούφιση που δημοσίως εξέφρασαν οι ταγοί των μίντια και οι μανδαρίνοι των κομμάτων εξουσίας με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Αισθάνθηκαν ασφαλείς μόλις διαπίστωσαν ότι το φάντασμα της αμφισβήτησης στο οικονομικό- πολιτικό σύστημα εξορκίστηκε και ότι μπορούν πλέον να κοιμούνται χωρίς εφιάλτες».


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4537153&ct=1

Το σώμα προδίδει τις σκέψεις μας
Οι έρευνες δείχνουν ότι περισσότερα μηνύματα στέλνουμε με τις κινήσεις και τη στάση μας, παρά με τις λέξεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009
Μια σφιχτή χειραψία δημιουργεί την αίσθηση φιλικού και εγκάρδιου ανθρώπου. Αν κάποιος έχει τα χέρια του σταυρωμένα μπροστά από τον κορμό του σώματος του, ο συνομιλητής του νομίζει πως νιώθει ότι απειλείται και παίρνει αμυντική στάση. Όταν καλύπτει με το χέρι του το στόμα ή δένει σφιχτά τα χέρια του, πιθανόν να θεωρηθεί ανήσυχος.

Η γλώσσα του σώματος λέει πιο πολλά από τα λόγια υποστηρίζουν οι ειδικοί. Από τις κινήσεις του σώματος, τον τρόπο που στέκεται κανείς στον χώρο, ακόμη και τον τρόπο που χαιρετά κάποιον, μπορεί να μεταδώσει μηνύματα που πιθανόν διστάζει ή δεν επιθυμεί να εκφράσει λεκτικά. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως οι περισσότεροι άνθρωποι σχηματίζουν άποψη για κάποιον που γνωρίζουν για πρώτη φορά πριν μιλήσουν μαζί του.

Σύμφωνα με τον επικοινωνιολόγο κ. Θανάση Παπαμιχαήλ «έρευνες έχουν αποδείξει ότι το 55% των μηνυμάτων που θέλουμε να στείλουμε στους γύρω μας μεταβιβάζεται διαμέσου του προσώπου και της στάσης του σώματος, το 38% από τον τόνο της φωνής μας και μόλις το 7% από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε». Προσθέτει δε ότι «η λεγόμενη τέχνη της σιωπηρής επικοινωνίας έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτή που της αποδίδεται». Και όπως επισημαίνει, η αιτία είναι πως «είναι πολύ πιο σαφής από τον λόγο. Δηλαδή ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα μέσω αυτής να περάσει πολύ περισσότερα μηνύματα και να μεταφέρει τη συναισθηματική του κατάσταση πολύ πιο ξεκάθαρα».

Για την ηθοποιό κ. Ισαβέλλα Κογεβίνα η γλώσσα του σώματος είναι μέρος της δουλειάς της και έχει μάθει να τη χρησιμοποιεί προκειμένου να εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χαρακτήρα που υποδύεται. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, έχει συλλάβει πολλές φορές τον εαυτό της να στέλνει μέσω αυτής μηνύματα και στις προσωπικές της σχέσεις. «Για παράδειγμα, όταν αισθάνομαι αρνητικά απέναντι στον συνομιλητή μου έχω παρατηρήσει πως φαίνεται στη στάση του σώματος μου. Μπορεί να προσπαθώ να “απομακρυνθώ” από αυτόν με τον τρόπο που κάθομαι στην καρέκλα, γέρνω δηλαδή προς την αντίθετη από αυτόν πλευρά» λέει χαρακτηριστικά.

Οι τεχνικές
Όπως υποστηρίζει ο επικοινωνιολόγος, υπάρχουν τεχνικές προκειμένου να χρησιμοποιεί κανείς στο έπακρο τις δυνατότητες του σώματός του να «μιλήσει». «Και δεν πρόκειται για τεχνικές που είναι χρήσιμες μόνο στους επαγγελματίες της δημόσιας ζωής. Μπορούν να βοηθήσουν στην καθημερινή ανθρώπινη επαφή, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μάλιστα η συμβολή τους είναι διπλή. Δίνουν τη δυνατότητα να μεταδώσουμε καλύτερα αυτό που θέλουμε να πούμε και παράλληλα όταν τις γνωρίζουμε και τις αντιλαμβανόμαστε μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους συνομιλητές μας».

Μεγάλη σημασία στα μη λεκτικά μηνύματα που στέλνει κανείς στο περιβάλλον του αποδίδει και η ψυχολόγος κ. Μαριέτα Ρήγα- Πεπελάση. Ωστόσο επισημαίνει ότι «όταν τα εξετάζουμε και προσπαθούμε να τα εντοπίσουμε και να τα αποκωδικοποιήσουμε πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν το άτομο που έχουμε απέναντί μας εκείνη τη στιγμή και φυσικά να κοιτάμε και το σύνολο των σημάτων του σώματος». Και εξηγεί: «Για παράδειγμα τα σταυρωμένα χέρια μπροστά στον κορμό του σώματος υποδηλώνουν αμυντική στάση, όμως πρακτικά μπορεί να είναι και στάση χαλάρωσης. Με δυο λόγια, δεν υπάρχει μία και μοναδική ερμηνεία για κάθε στάση του σώματος».

Ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν πως η γλώσσα του σώματος είναι πιο ξεκάθαρη και ειλικρινής είναι ότι ο άνθρωπος δεν έχει πλήρη έλεγχο πάνω της. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η κ. Ρήγα- Πεπελάση «όσο πιο κοντά στον εγκέφαλο βρίσκεται η περιοχή του σώματος που στέλνει το μήνυμα τόσο πιο εύκολα ελέγχεται. Για παράδειγμα μπορούμε να χαμογελάμε ενώ είμαστε αγχωμένοι. Όσο όμως απομακρυνόμαστε, τόσο λιγότερο έλεγχο μπορούμε να ασκήσουμε στις σωματικές μας αντιδράσεις. Αν είμαστε λόγου χάρη αγχωμένοι, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα χέρια μας που ιδρώνουν». Υπάρχουν μάλιστα, σύμφωνα με την ψυχολόγο, και ενδοσωματικά σήματα, τα οποία προδίδουν συναισθηματικές καταστάσεις και δεν μπορούν να ελεγχθούν με κανέναν τρόπο, όπως οι χτύποι της καρδιάς και τα γαστρικά υγρά.
ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Οι «υπολογισμένες» χειρονομίες μπορεί να διευκολύνουν την επικοινωνία τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική ζωή

Δείξε μου πώς κρατάς το κινητό, να σου πω ποιος είσαι...

Η ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ φιλόσοφος και συγγραφέας Sadie Ρlant, η οποία δίδασκε για χρόνια στα Πανεπιστήμια του Βirmingham και του Warwick στη Μεγάλη Βρετανία, πραγματοποίησε για λογαριασμό της Μotorola κοινωνιολογική έρευνα για τον αντίκτυπο που έχει η χρήση των κινητών τηλεφώνων στην κοινωνικότητα και την προσωπικότητα των ανθρώπων.

Βάση της μελέτης ήταν η γλώσσα του σώματός και το κύριο συμπέρασμα ήταν πως όσοι τηλεφωνούν σε δημόσιους χώρους υιοθετούν δύο βασικές στάσεις σώματος, οι οποίες αποκαλύπτουν στοιχεία του χαρακτήρα τους: τη στάση «Speakeasy» (ξένοιαστη) και τη «Spacemaker» (αυτός που δημιουργεί τον προσωπικό του χώρο).

Στην πρώτη το άτομο ρίχνει τα χέρια πίσω από το σώμα του και ανασηκώνει τον λαιμό του. Υποδηλώνει ότι κανένα ερέθισμα από τον εξωτερικό κόσμο δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του και φανερώνει εξωστρεφή χαρακτήρα.

Στη δεύτερη συνήθως, το κεφάλι γέρνει προς τα κάτω και πλησιάζει στο κινητό και κάποιες φορές και το σώμα ακολουθεί την κλίση του κεφαλιού. Ο στόχος είναι να εμποδίσει οποιοδήποτε εξωτερικό ερέθισμα και φανερώνει εσωστρεφή χαρακτήρα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4537132&ct=1

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Επίσκεψη στη βίλα Δρακοπούλου στα Πατήσια
Διμέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1717431

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν ασχολούνται «με την επόμενη μέρα μιας κοινωνίας που είναι ξεχασμένη και ασφυκτιά.

Στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με το πώς να ράψουν κοστουμάκια υπουργικά για την επόμενη ημέρα, στη Ν.Δ. για το πώς θα διαγκωνιστούν για να πάρουν καλύτερη θέση για την επόμενη ημέρα», είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη βίλα Δρακοπούλου στα Πατήσια.

«Εμείς βρισκόμαστε εδώ, ώστε αυτοί οι αγώνες διεκδίκησης να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι», επεσήμανε, αναφερόμενος στις προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής ώστε να μην τσιμεντοποιηθεί η βίλα Δρακοπούλου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Έκκληση σε όλους τους ψηφοφόρους να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ απηύθυνε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, έτσι ώστε «στις 4 του Οκτώβρη να εμφανιστεί ένα ρεύμα που δεν υποκύπτει σε εκβιαστικά διλήμματα, που έχει σταθερές θέσεις για τα θέματα της μετεκλογικής συνεργασίας, που έχει καθαρή και συγκεκριμένη πολιτική και προσαρμόζεται στο καινούριο, χωρίς να αλλάζει ρότα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Βίλα Δρακόπουλου στα Πατήσια, έναν χώρο που οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν ως αποκλειστικό χώρο αναψυχής, αναφέρθηκε στη σημασία των τοπικών κινημάτων ενεργών πολιτών στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.
http://www.apogevmatini.gr/?p=45155ΕΘΝΟΣ
Οι "πράσινες" θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, σύσταση Δασολογίου και Κτηματολογίου, ενιαίος φορέας δασοπροστασίας, διαφύλαξη των αδόμητων χώρων, μερικοί από τους άξονες
21/9/2009
Βολές κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν ασχολούνται «με την επόμενη μέρα μιας κοινωνίας που είναι ξεχασμένη και ασφυκτιά». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με το πώς να ράψουν κοστουμάκια υπουργικά για την επόμενη ημέρα, στη ΝΔ για το πώς θα διαγκωνιστούν για να πάρουν καλύτερη θέση για την επόμενη ημέρα».
Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικολογική κρίση, χαρακτηρίζοντας την περιβαλλοντική πολιτική της ΝΔ ως το συντομότερο ανέκδοτο. Κριτική άσκησε και στο ΠΑΣΟΚ, γιατί στη διακυβέρνησή του διαμόρφωσε ένα εχθρικό θεσμικό πλαίσιο για το περιβάλλον, που αξιοποίησε και ενέκρινε η κυβέρνηση της ΝΔ». Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον είναι: Σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και άμεση στροφή στην εξοικονόμηση και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε αποκεντρωμένη βάση, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και με σεβασμό στο περιβάλλον.
Οριστική απόρριψη των σχεδίων για εργοστάσια λιθάνθρακα και πυρηνικής ενέργειας και προσανατολισμός της δημόσιας ΔΕΗ στην καθαρή ενέργεια και όχι στην αγοραπωλησία «δικαιωμάτων ρύπανσης» στα διεθνή χρηματιστήρια. Κατάργηση του νόμου 3208/03. Απόλυτη προστασία για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας. Κύρωση των ήδη υπαρχόντων και ολοκλήρωση των δασικών χαρτών. Δασολόγιο και Κτηματολόγιο. Κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης. Ενιαίος φορέας δασοπροστασίας. Αμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες. Εκδοση ρυθμιστικών σχεδίων και κανονισμών για τις προστατευόμενες φυσικές περιοχές, θέσπιση θαλάσσιων περιοχών απόλυτης προστασίας από την αλιεία μεγάλης κλίμακας. Αποκέντρωση του λεκανοπεδίου της Αττικής, ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας. Ανάσχεση της συνεχούς και άναρχης επέκτασης των αστικών κέντρων, διαφύλαξη του περιαστικού πράσινου, της γεωργικής γης και των αδόμητων χώρων.
Εφαρμογή πολιτικών περιορισμού, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των αστικών απορριμμάτων. Απόρριψη της καύσης και της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης αποβλήτων. Οχι στη χωροθέτηση μονάδων αποβλήτων σε επιβαρημένες περιοχές.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=6234835

«Πρώτος στόχος η Βουλή»
Ισχυροποίηση της παρουσίας της ανανεωτικής Αριστεράς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του 3%
21/9/2009
Δημήτρης Παπαδημούλης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας
Την ισχυροποίηση της παρουσίας της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς στη νέα Βουλή, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του 3%, θέτει ως πρώτο στόχο ο κ. Παπαδημούλης, εκτιμώντας παράλληλα ότι η έκταση της ήττας της ΝΔ θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Ποιο θεωρείτε το κεντρικό δίλημμα των εκλογών;
Στις 4 Οκτωβρίου το κεντρικό ζητούμενο είναι να φύγει όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και η πολιτική της. Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη «κλειδώσει». Η παταγώδης αποτυχία της ΝΔ, αλλά και δικά μας πολιτικά λάθη και άστοχες ηγετικές συμπεριφορές φρόντισαν γι αυτό, ίσως περισσότερο και από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου. Στις μέρες που απομένουν «παίζονται» δύο πράγματα: Η έκταση της αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, που έχει εδραιωθεί λόγω μαζικών μετακινήσεων από τη ΝΔ. Να σιγουρέψει και να ισχυροποιηθεί η παρουσία της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς στη νέα Βουλή, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του 3%.
Γιατί ο Καραμανλής αποφάσισε εκλογές που θα τις χάσει;
Ο κ. Καραμανλής αποφάσισε εκλογές, γιατί προτιμά μια βαριά ήττα τον Οκτώβριο από μια συντριβή την επόμενη άνοιξη. Παρά την παταγώδη αποτυχία της ΝΔ, νιώθει το ΠΑΣΟΚ ανέτοιμο να κυβερνήσει και του πετάει την «καυτή πατάτα». Ο Καραμανλής επιδιώκει να μείνει. Η έκταση της ήττας της ΝΔ θα καθορίσει τις εξελίξεις.
Τι περιμένετε από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;
Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, στη διοίκηση, στο περιβάλλον, στο πολιτικό σύστημα. Ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς ανέτοιμοι και απρόθυμοι γι αυτές. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά θα έχουμε επανάληψη με μικροπαραλλαγές των ίδιων δεξιόστροφων επιλογών που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Εκτός από το ποια κυβέρνηση θα έχουμε στις 5 Οκτωβρίου, που νομίζω ότι έχει κριθεί, έχει σημασία και ποια αντιπολίτευση θα έχουμε.
Από τα διψήφια ποσοστά στον αγώνα για να μπείτε στη Βουλή...
Μια Βουλή χωρίς τη φωνή της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς θα είναι πλήγμα για τον πολιτικό πλουραλισμό, τον έλεγχο της εξουσίας και τον αγώνα για μια δικαιότερη και πιο δημοκρατική κοινωνία. Παρά τα όσα συνέβησαν στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες, ένας κόσμος ολόκληρος αγωνίζεται για τη «φανέλα» της δικής μας Αριστεράς. Αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα ανθεκτικό πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα, με βαθιές ρίζες, παρόν και μέλλον. Αυτοί οι πολίτες απαιτούν να δώσουμε και να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη, χωρίς καμία επανάπαυση, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Και μετά τις εκλογές να δούμε με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτά μυαλά τα πάντα από την αρχή, ώστε να διορθώσουμε και να αλλάξουμε όσα μας έβλαψαν.
Επειτα από πέντε γόνιμα χρόνια στην Ευρωβουλή διεκδικείτε την ψήφο στη Β Αθήνας. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Τα προηγούμενα πέντε χρόνια προσπάθησα να εκπροσωπήσω επάξια στην Ευρωβουλή τον πολιτικό μου χώρο και όσους με έστειλαν εκεί με την ψήφο τους. Το ίδιο κάνω και τώρα ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην αχανή Β' Αθήνας.
Π. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
http://www.ethnos.gr/general.asp?catid=11378&subid=20110&pubid=6234865

Comments

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.