Saturday, January 23, 2010

Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών ετοιμάζεται για την τρίτη παγκόσμια κινητοποίηση.

Όσο οι γυναίκες δεν θα είναι ελεύθερες- Πορευόμαστε!

Η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών
ετοιμάζεται για την τρίτη παγκόσμια κινητοποίηση.
Βαλκανική συνάντηση στα Σκόπια


Παρακάτω δημοσιεύουμε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στα Σκόπια από τη συνάντηση.

20 γυναίκες από τρεις χώρες μετείχαν στη βαλκανική συνάντηση της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών στα Σκόπια, στις 16-17 Ιανουαρίου 2010.
Γυναίκες από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, συζήτησαν την οργάνωση της συμμετοχής μας και τις δραστηριότητες του βαλκανικού μας δικτύου, ενόψη της τρίτης παγκόσμιας κινητοποίησης της Παγκόσμιας Πορείας, που γίνεται ανά 5 χρόνια. Για την Ευρώπη, ο αγώνας μας έχει στόχο την φεμινιστική Ευρώπη της ισότητας, της απαλλαγής από τη βία κατά των γυναικών και της εμπορίας γυναικών, της αυτονομίας του γυναικείου σώματος, του ασφαλούς περιβάλλοντος, της εργασίας για όλες και όλους με αξιοπρεπείς μισθούς βασισμένους στην ισότητα, της ειρήνης και της αποστρατιωτικοποίησης, των ίσων δικαιωμάτων μεταξύ Ευρωπαίων και μεταναστών/μεταναστριών, της αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων, της υπεράσπισης των κοινωφελών αγαθών.
Αποφασίστηκαν κοινές δραστηριότητες για την προώθηση των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων των γυναικών σε όσο περισσότερες βαλκανικές χώρες είναι δυνατόν.
Θα πραγματοποιηθεί ένα βαλκανικό καραβάνι με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των γυναικών από την Π.Γ.Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα επισκεφθεί την πρώτα την Αθήνα και μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετάσχουν γυναίκες από άλλες βαλκανικές χώρες για να προχωρήσει στην Ιστανμπούλ, για την ημέρα των γυναικών που οργανώνεται από το ευρωπαϊκό συντονιστικό της Παγκόσμιας Πορείας, την προηγούμενη της έναρξης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, δηλαδή στις 30 Ιουνίου 2010. Εκεί αναμένουμε γυναίκες από περισσότερες από 15 χώρες από όλη την Ευρώπη. Το απόγευμα θα γίνει γυναικεία διαδήλωση γύρω από την πλατεία Ταξίμ.
Μετά την ημέρα των γυναικών, θα υπάρξει συμμετοχή στο ΕΚΦ με την παρουσία σε σεμινάρια και εργαστήρια και ευρεία κινητοποίηση γυναικών και φεμινιστριών, για την ορατότητα των γυναικών στο Φόρουμ και την ενίσχυση της αλληλεγγύης και των διεκδικήσεών μας.
Το καραβάνι θα συνεχίσει μετά το ΕΚΦ και θα επισκεφθεί Ρούσα και Σόφια στη Βουλγαρία, Κονστάντσα και Βουκουρέστι στη Ρουμανία, Λέσκοβατς και Βελιγράδι στη Σερβία, Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο, Πρίστινα στο Κόσοβο και θα καταλήξει στο Δυρράχιο της Αλβανίας. Σε κάθε χώρα απ? όπου θα περνάει το καραβάνι θα γίνονται εκδηλώσεις οργανωμένες από τοπικές γυναικείες οργανώσεις, βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων και μαρτυρίες για γυναικεία ζητήματα, και στο τέλος θα μονταριστεί με αυτές τις σκηνές ένα φιλμ από όλη την περιοδία. Επίσης, θα εκδοθεί ένα βιβλίο με τις εμπειρίες και τα γεγονότα αυτών των δραστηριοτήτων.
Το καραβάνι είναι στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης της ΠΠΓ που θα καταλήξει στην Αφρική στις 17 Νοεμβρίου του 2010.
Οι γυναίκες από την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες στη χώρα τους για να κάνουν ορατή την ΠΠΓ και την αλληλεγγύη των γυναικών, με μαζική παρουσία.
Θα οργανώσουν πούλμαν στα οποία θα επιβιβασθούν γυναίκες από τις βαλκανικές χώρες που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή στην Ιστανμπούλ.
Οι γυναίκες από την Αλβανία θα οργανώσουν εκδηλώσεις στη χώρα τους, και θα παίξουν το ρόλο τους στην κινητοποίηση των γυναικείων οργανώσεων για την Ημέρα των Γυναικών και για τη διεθνή δράση της ΠΠΓ.
Καλούμε γυναικείες οργανώσεις από όλα τα Βαλκάνια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τη συμμετοχή σ? αυτές τις δραστηριότητες, και άλλες τις οποίες θα σκεφτούμε στο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο. Όλες οι γυναικείες οργανώσεις θα μετέχουν σε βάση ισοτιμίας.
Για επαφές και περισσότερες πληροφορίες, για Ελλάδα:
www.poreiagynaikon.gr, voulataki@gmail.com, sonia.mitralia@gmail.com

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...