Tuesday, August 04, 2009

TSAKTHAN DAILY, 4 AUGUST 2009: Πτέρυγες δηλητήριο...

TSAKTHAN DAILY, 4 AUGUST 2009


Πτέρυγες δηλητήριο…


Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χώρα μας φαίνεται παρά μόνο η αριστερή στροφή του ΣΥΝ και η πάσει θυσία αντιστροφή της η λύση αυτού του προβλήματος. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η επιμονή των στελεχών, επιφανών και μη, της «ανανεωτικής» πτέρυγας του ΣΥΝ. Α, ναι. Λίγο πρόβλημα είναι και η άποψη Τσάτσου και Κασιμάτη για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στα της προεδρίας της δημοκρατίας. Το ότι ένα από τα δύο κυρίαρχα πολιτικά κόμματα όποτε γουστάρει, άμα λάχει, μπορεί να εξευτελίζει τα πάντα μόνο και μόνο για να προκαλέσει εκλογές, γιατί δεν έχει άλλο τρόπο πολιτικής επιβίωσης, δεν ενδιαφέρει τους κατά τα άλλα «ευαίσθητους», όσον αφορά τους (αστικούς) δημοκρατικούς θεσμούς, «ανανεωτικούς». Αυτά και άλλα λέει σήμερα ο γκουρού της «πτέρυγας» Φώτης Κουβέλης στη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία». Η συνέντευξή του αποτελείται από μία (1) ερώτηση για τα προεδρικά και από επτά (7!!!) ερωτήσεις περί των εσωκομματικών και για το ΣΥΡΙΖΑ. Το συμπέρασμά του είναι ότι «στις ευρωεκλογές εκδηλώθηκε δυναμικά κρίση εκπροσώπησης στον πολιτικό μας χώρο». Καλέ, θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν; Και συνεχίζει ακάθεκτος -γιατί από τις μεγάλες εφημερίδες του κεντροαριστερού χώρου οι αντίθετες απόψεις είναι ουσιαστικά κομμένες, και μόνο όταν έχει επενεργήσει το «δηλητήριο» δημοσιεύουν για τα μάτια του κόσμου και κάτι άλλο σχετικό-λέγοντας ότι «η σύγχρονη αριστερά δεν μπορεί να οδηγείται σε εκπτώσεις αριστερίστικου χαρακτήρα». 4η Αυγούστου σήμερα, μην έχουμε αυταπάτες ότι πρέπει να ακούγονται οι αριστερές απόψεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω εκπτώσεων. Αρκεί η «πτέρυγα» να είναι καλά στην υγεία της και θα τα λύσει όλα τα προβλήματα αφού ξανακατακτήσει την απόλυτη εξουσία στο ΣΥΝ και διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως τότε, ξέρετε εσείς, στο σύγχρονο καπιταλισμό της σύγχρονης αριστεράς, θα υπάρχει ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, εργολάβοι, υπεργολάβοι, outsourcing, tamiflu, ΛΑ.Ο.Σ., καραβιές απελάσεων προσφύγων, τραπεζίτες που αμφισβητούν ανοιχτά όλους τους συλλογικούς θεσμούς και συλλογικές συμβάσεις και κατακτήσεις. Αρκεί να πέσει το οχυρό του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και θα ζήσουμε ζωή χαρισάμενη…

ΑΜΑ ΣΕ ΛΕΓΑΝ ΒΑΣΩ

Στίχοι: Νικόλας Άσιμος
Μουσική: Νικόλας Άσιμος
Πρώτη εκτέλεση: Νικόλας Άσιμος

Άμα σε λέγαν Βάσω θα ήταν μια χαρά
κι αν ήμουν ο Πικάσο θα σε ζωγράφιζα.

Αν ήμουνα η Τζέην και ήσουν ο Ταρζάν
απ' το Ελ-Αλαμέιν θα 'ρχόσουν στο Σουδάν.

Άμα σε λέγαν, κι αν ήσουν, κι αν ήμουν
και τζιντζι-μιντζι-χοντζιριά.

Αν ήσουν Μαγγελάνος και ήμουνα νησί,
αν ήμουν Ινδιάνος και ήσουνα στενή.

Αν ήμουν ο Γαλάκος και ήσουν ο Μπουμπλής,
να σου 'κανα μια τρίπλα και άιντε να με βρεις.

Πάρε μαρέα και κούκου νιάου ρέα
να είχες και κεραία.

Εάν ο κόσμος είναι εύγευστη σούπα,
το μεζεδάκι είμαι εγώ μέσα,
το μυστικό μου θα το μάθω ίσως
εάν και όταν φαγωθώ!

Αν ήμουνα αρλούμπα κι εσύ παραμυθάς,
να σου 'κανα μια τούμπα κι εσύ να μου γελάς.

Αν ήμουν ο Θεούλης και ήσουν ο Χριστός,
θα ήμουνα πατέρας κι εσύ θα ήσουν γιός!

Άμα και άμα και θα και άμα
και να το θάμα.

Σαν περπατάς σ' αυτούς τους δρόμους να προσέχεις
να μην πατήσεις τη σκιά σου,
εκτός εάν και τούτη δεν την βλέπεις,
οπότε πας και στη δουλειά σου!

Αν ήμουνα τραγούδι κι εσύ ο στιχουργός,
θα χόρευε τ' αρκούδι και ο δημιουργός.

Αν ήσουνα ο Βούδας κι εγώ οροσειρά,
θα είχα τη νιρβάνα πιασμένη απ' την ουρά. Να!


ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com




ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/08/2009_324537
Μποφόρ και πάλι στην Κουμουνδούρου
Του Σπυρου Kαραλη
Πρόγευση του θερμού Σεπτεμβρίου που ακολουθεί για την Κουμουνδούρου, συνιστά η κατηγορηματική προτροπή του κ. Δημ. Παπαδημούλη προς τον κ. Αλ. Αλαβάνο να παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεσίας στον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις. Σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε («Εθνος», Αθήνα 9.,84) ο κ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα πρέπει να αφήσει πίσω του εσωστρέφειες και διαμάχες για ρόλους προσώπων και κάλεσε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «να είναι συνεπής στις ίδιες του τις επιλογές γιατί κάτι τέτοιο θα είναι καλό και για τον ίδιο και τον ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ».
Και ενώ τα ηγετικά στελέχη του κόμματος βρίσκονται σε διακοπές (ο κ. Τσίπρας επιστρέφει αύριο στην Αθήνα), στην Κουμουνδούρου οι εσωκομματικές ισορροπίες παραμένουν θολές και τελούν υπό διαμόρφωση, καθώς τα δύο μεγάλα ζητήματα που αφορούν το πρόσωπο που τελικά θα ηγηθεί στις επόμενες εκλογές αλλά και η νέα μορφή λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν ανοιχτά. Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Αλ. Αλαβάνου, ειδικά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουνίου, και η σκληρή κριτική που άσκησε εντός και εκτός οργάνων στον Αλ. Τσίπρα, αλλά και τα σαφή προβλήματα συνεννόησης που καταγράφονται μεταξύ ΣΥΝ και ορισμένων συνιστωσών, έχουν θορυβήσει στελέχη και των δύο τάσεων που εκτιμούν ότι εάν το κόμμα συνεχίσει να παρουσιάζει την τωρινή εικόνα αποσύνθεσης, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος μη κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στις εκλογές. Ενδεχόμενο που επισημαίνει ιδιαίτερα και προς όλες τις κατευθύνσεις η Ανανεωτική Πτέρυγα με δηλώσεις στελεχών αλλά και του κ. Φ. Κουβέλη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Το θέμα της «δυαρχίας» άνοιξε πάλι ο Παπαδημούλης
3/8/2009
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=13735145#

Νέες φωτιές άναψε η θέση του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι ο Αλέκος Αλαβάνος πρέπει να δρομολογήσει με δική του πρωτοβουλία την παράδοση της σκυτάλης στον Αλέξη Τσίπρα.
Η παρέμβαση του στελέχους της Ανανεωτικής Πτέρυγας στο θέμα της «δυαρχίας» άνοιξε εκ νέου το εσωκομματικό παιχνίδι προκαλώντας νέες αναταράξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα, καθαρές λύσεις χωρίς αστερίσκους και πολιτικό σχέδιο που θα επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ζώσα πολιτική πραγματικότητα σχεδιάζουν στην Κουμουνδούρου καθώς πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εσωστρέφειας.
Ο φόβος που διακατέχει τα στελέχη του ΣΥΝ είναι ότι εάν συνεχιστεί η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του κόμματος και πολύ περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιφέρει ανεπανόρθωτα χτυπήματα στην -ήδη τρωθείσα- αξιοπιστία της παράταξης.
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίστηκαν ακόμη και την περασμένη εβδομάδα οι συζητήσεις στην Κουμουνδούρου, καθώς πρώτα απ όλα θα πρέπει να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες στον Συνασπισμό. Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν από τη μία πλευρά η εξωστρεφής δράση του κόμματος αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ -έγιναν αντίστοιχες κινήσεις και πρωτοβουλίες-, και από την άλλη να υπάρξουν καθαρές και γρήγορες λύσεις σε όλα τα καυτά θέματα που έχουν τεθεί.
Μεταξύ αυτών είναι το θέμα της ομαλής διαδοχής του Αλέκου Αλαβάνου -αυτό αποφασίστηκε από το «Αριστερό Ρεύμα»-, αλλά και σύγκλιση και πολιτική συνεννόηση στο εσωτερικό του κόμματος, πρωτίστως με την «Ανανεωτική Πτέρυγα».
Ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τη συνέντευξη που έδωσε στο «Εθνος» του Σαββάτου -ζήτησε να παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεσίας ο κ. Αλαβάνος στον πρόεδρο του ΣΥΝ- επανήλθε με νεότερες δηλώσεις του στον «Αθήνα 9,84» λέγοντας ότι υπάρχουν λύσεις για μία ομαλή μεταβίβαση της σκυτάλης. Μάλιστα σημείωσε ότι ο «ίδιος ο κ. Αλαβάνος πρέπει να δρομολογήσει με δική του πρωτοβουλία αυτές τις διαδικασίες, καθώς είναι η λογική συνέχεια των επιλογών που ο ίδιος έκανε προς τιμήν του πριν από ενάμιση χρόνο».
Σημειώνεται ότι με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης είπε ότι η ηγεσία του ΣΥΝ επέδειξε στάση ευθύνης και όταν έρθει η ώρα θα δοθούν απαντήσεις σε όλα όσα ακούστηκαν -χαρακτήρισε υποτιμητική για όλους την εκτόξευση κατηγοριών και εμπρηστικών ανακοινώσεων που επέλεξαν πολλοί αυτή την περίοδο-, για να προσθέσει ότι νεότερα στελέχη έχουν «μετατραπεί σε αποδιοπομπαίους τράγους για πάσα χρήση».
Πηγή: Έθνος

ΤΟ ΒΗΜΑ
Νέες έριδες στον Συνασπισμό
Στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας εγκαλούν τον Αλ. Αλαβάνο ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του
Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ | Αθήνα - Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
Νέος κύκλος εσωστρέφειας φαίνεται να ανοίγει στον Συνασπισμό έπειτα από το μπαράζ δηλώσεων στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας, που εγκαλούν τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνο, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να τερματίσει τον κύκλο εσωτερικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία του κόμματος. Τελευταίες στη σειρά αυτών των τοποθετήσεων ήταν οι δηλώσεις του πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος κ. Δ. Παπαδημούλη στην εφημερίδα «Εθνος» και στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να λειτουργήσει ως πρόεδρος ολόκληρου του κόμματος, χωρίς ομηρείες και κηδεμονίες» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «ο ίδιος ο Αλ. Αλαβάνος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Αλ. Τσίπρα και πρέπει τώρα να σεβαστεί έμπρακτα και τολμηρά τις ίδιες του τις επιλογές, προχωρώντας στο επόμενο βήμα:την παράδοση δηλαδή της ηγετικής σκυτάλης, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» .

Οι δηλώσεις του πρώην ευρωβουλευτή έρχονται να προστεθούν σε εκείνες του πρώην προέδρου του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλου και του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Χατζησωκράτη , οι οποίοι ζητούσαν ευθέως από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στο ζήτημα της διάδοχης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΝ.

Οι δημόσιες αυτές τοποθετήσεις, εκ πρώτης όψεως, βρίσκονται σε παραπλήσιο μήκος κύματος με όσα υποστηρίζει και η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ, για τον ρόλο και τις εξελίξεις που πρέπει να δρομολογηθούν σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του παρελθόντος. Την ίδια στιγμή όμως τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας δεν παύουν να ασκούν κριτική σε υψηλούς τόνους για το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προκαλώντας εκνευρισμό στα στελέχη που περιστοιχίζουν τον κ. Τσίπρα, για τη συνέχιση αυτών των δημόσιων τοποθετήσεων. Ενδεικτική ήταν και σε αυτό το σημείο η αποστροφή του κ. Παπαδημούλη, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα, που ήταν απόρροια σοβαρών λαθών της ηγεσίας, και το οποίο ακολούθησε μια μετεκλογική διαχείριση, που ήταν ακόμη χειρότερη» .

«Η στελεχιακή ανανέωση του κόμματος έχει μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο τράγο για πάσα χρήση» ήταν η έμμεση απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ κ. Α. Καρίτζη σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Αυγή». Ο κ. Καρίτζης μάλιστα άφησε εμμέσως αιχμές και για την «πυκνότητα» και το περιεχόμενο των δημόσιων τοποθετήσεων ορισμένων στελεχών, αναφερόμενος στο θέμα της «πλουραλιστικής δημόσιας εικόνας» του ΣΥΡΙΖΑ. «Το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί αν δεν επιληφθούν του θέματος με αποφασιστικότητα και σαφήνεια τα στελέχη του κόμματος στις ανώτατες ηγετικές θέσεις» τόνισε ο κ. Καρίτζης.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=281679&dt=04/08/2009

ΤΑ ΝΕΑ
Διχάζει το κάλεσμα για «αποστράτευση» του Αλαβάνου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΜΕΛΤΕΜΙΑ προκάλεσαν στον ΣΥΝ οι δηλώσεις του πρώην ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος πρότεινε να παραδώσει ο Αλέκος Αλαβάνος την «ηγετική σκυτάλη» στον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Παπαδημούλης, που ανήκει στην Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, έσπευσε να σημειώσει πως «εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζονται εσωτερικές τριβές με συνέπεια να συντηρείται ένα σίριαλ». Μιλώντας στα «ΝΕΑ» εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, μέσα από διαδικασίες εντός του ΣΥΝ, μπορεί να επανέλθει «το δίδυμο Αλέκου- Αλέξη με κατεύθυνση τις ερχόμενες εθνικές εκλογές αντικαθιστώντας το δίπολο των δύο πολιτικών στελεχών που δημιούργησε τις καταστάσεις εσωστρέφειας με συνέπεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για την ώρα τηρούν σιγήν ιχθύος και δηλώνουν δηκτικά ότι «μέχρι σήμερα ο Συνασπισμός είχε δύο αριστερούς προέδρους, τον Αλέκο και τον Αλέξη». Παράλληλα επιμένουν ότι τα θέματα που έχουν προκύψει θα λυθούν στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου ενώ κρατούν αποστάσεις από τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη περί αλλαγής ηγεσίας εννοώντας ότι «ενδεχομένως να μην ευνοεί τα αριστερά αντανακλαστικά που βλέπει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα».

Αποστάσεις
Οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσαν αίσθηση ακόμη και σε ορισμένα στελέχη των Ανανεωτικών που επιμένουν να κάνουν λόγο για «πρόβλημα αλλαγής πολιτικών και όχι προσώπων». Στη βάση αυτή είναι ενδεικτικό ότι ο γενικός διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος ανήκει σ΄ αυτή την πλευρά, επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις λέγοντας- μεταξύ άλλων - ότι η ανανεωτική πλευρά «αποφεύγει να προσωποποιήσει το θέμα». Στελέχη της ίδιας τάσης εκτιμούν πως «τα πράγματα είναι προς το παρόν αρκετά δύσκολα στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ», αφού παράλληλα θεωρούν ότι «δεν μπορούμε να πούμε τώρα στον Αλέξη έλα εσύ και στον Αλέκο φύγε τώρα».

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ «καλά κάνει και ανθίσταται στην ενσωμάτωση του ΣΥΝ στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ», του καταλογίζουν όμως πως «σε θέματα πολιτικής αποφεύγει να πάρει σαφή θέση» και ότι «μιλά γενικά και αόριστα για αλλαγές χωρίς να συγκεκριμενοποιεί τις αλλαγές στην πολιτική και να δίνει λύσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Το στέλεχος του ΣΥΝ Νίκος Βούτσης, ο οποίος θεωρείται πως ανήκει στο Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, δήλωσε πως αυτή η «πράξη θα μπορούσε να γίνει μετά τις εκλογές». Κατά την άποψή του με αυτή τη θέση τάσσεται περίπου το 80% του ΣΥΝ αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε με νόημα ότι «δεν πρόκειται να εκβιάσουμε τίποτα δημόσια αλλά ούτε να πούμε σε κάποιον να φύγει, αυτά λύνονται στα κόμματα με διάφορους τρόπους, όμως θα μπορούσε ο Αλέκος δημόσια να δεσμευθεί και να παραμείνει βουλευτής». Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε και θα το καταφέρουμε προς τις εκλογές ώστε επικεφαλής της επόμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι ο Αλέξης και ο Αλέκος να είναι απλός βουλευτής».


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4529787&ct=1



ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Επισκόπηση ελληνικού Τύπου
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009 07:27
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1698455


Η κατάσταση της οικονομίας, η έκθεση του ΙΟΒΕ, η αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΠΑΣΟΚ με φόντο την οικονομία και τα σενάρια πρόωρων εκλογών, οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και οι ανατιμήσεις προϊόντων, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι "γκέι" εξουσιάζουν την ελληνική TV σε σειρές αλλά και σε προσωπικό".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανφέρ Γιώργου σε οικονομία , πρόωρες και προεδρική εκλογή".

* Η ΑΥΓΗ: "Ιός... εργατικών ατυχημάτων".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μετωπική σύγκρουση για εκλογές και Οικονομία".

* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το στριπτίζ της οικονομίας. Πώς διπλασιάστηκε το δημόσιο έλλειμμα. Δεν απαντά επί της ουσίας στην κριτική του ΠαΣοΚ η κυβέρνηση".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σκεφθείτε τις συνέπειες. Κάθετα αντίθετη η αγορά στην προοπτική νέων φόρων".

* ΕΘΝΟΣ: "Απογείωση των βάσεων για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πάνω από 17.000 μόρια ο πήχης εισαγωγής σε 115 τμήματα".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πανικός μέχρι...παραφροσύνης. Σπάνια είδη στα φαρμακεία οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα κοινά εμβόλια της γρίπης".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Άγρια "κοκορομαχία" ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για την οικονομία. Η κυβέρνηση καταγγέλλει τον Γ. Παπανδρέου για ισοπεδωτική και λαϊκίστικη πολιτική".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα επιβάλει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, αλλά....Ξύνουν τον πάτο φόρων και απαλλαγών."

* ΕΣΤΙΑ: "Οι διεθνείς εκθέσεις για την οικονομία απευθύνονται εις ώτα μη ακουόντων".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανησυχία για την υστέρηση των εσόδων. Αντιπαράθεση κυβέρνησης και ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ".

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Αντιπαράθεση με επίκεντρο την Οικονομία. Για λαϊκισμό κατηγορεί η κυβέρνηση τον Γ. Παπανδρέου. Πυρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης".

* ΤΑ ΝΕΑ: "Σούπερ ανατιμήσεις αλλά και μειώσεις κοροϊδία. Αυξήσεις έως 27% σε 3.607 προϊόντα".

* Η ΝΙΚΗ: "Στα όρια της χρεοκοπίας. Η οικονομία βουλιάζει και ο Παπαθανασίου περιμένει να αποδώσουν τα μέτρα".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέο έγκλημα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης. Δύο εργάτες νεκροί στο βωμό του κέρδους".

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σε κλοιό εφοριακών η αγορά Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλονίκη. Γρίπη: Σε 50 σχολεία οι εμβολιασμοί του πληθυσμού".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...