Thursday, August 27, 2009

Tsakthan Daily, 28 august 2009 «ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Tsakthan Daily, 28 august 2009

«ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Για «απαξίωση της πολιτικής» μίλησε χτες μετά τη συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων κ. Δασκαλόπουλος. Ως αντίδοτο πρότεινε τη δημιουργία του «μεγάλου συνασπισμού» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να σταματήσει η εκλογολογία. Αλλιώς, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά. Ο κ. Μίχαλος του ΕΒΕΑ θέλει να βάλει όλη την κοινωνία και τις οργανώσεις των πολιτών στο παιχνίδι της διακυβέρνησης για να τις καταστήσει «συνένοχες». Ας μην αναφερθούμε στο ότι οι εργοδότες ζητούν να τους λυθούν τα χέρια ώστε να προβούν σε μαζικές απολύσεις και σε απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Ας μείνουμε στην «απαξίωση της πολιτικής» και των κομμάτων. Ως Πολιτική (Politics) θεωρούμε το πεδίο πάλης και ανταγωνιστικής δραστηριότητας για την επίλυση γενικής εμβέλειας διαφορών. Ως πολιτική (policy) θεωρούμε τη συγκεκριμένη πρόταση αντιμετώπισης συγκεκριμένων θεμάτων από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό. Για την ύπαρξη Πολιτικής απαιτείται: πρώτον, «συμφωνία για την ανάγκη κοινωνικής συνύπαρξης μίας ομάδας, η οποία είναι αδιανόητη χωρίς κανόνες γενικής εφαρμογής και ισχύος» και δεύτερον, «σύγκρουση αντιθέτων ή ανταγωνιστικών απόψεων για το ποιοι θα είναι οι κανόνες αυτοί» Στο βαθμό που η Πολιτική αφορά την προσπάθεια λήψης αποφάσεων μετά από τη σύγκρουση των διαφορετικών απόψεων του πρακτέου, χρειάζεται να υπάρχουν οργανωτικοί φορείς που θα συντονίζουν τουλάχιστον την διατύπωση των απόψεών τους και την έκφρασή τους. Συνεπώς, αυτό το καθήκον το αναλαμβάνουν τα πολιτικά κόμματα.

Το πολιτικό σύστημα είναι:
n Έννοια που αναφέρεται σε σχέσεις, διαδικασίες, και θεσμούς που συγκροτούν ένα πολιτικό σύμπαν.
n Κάθε ξεχωριστό πολιτικό σύστημα (κάθε χωρική ενότητα) αποτελείται από προερχόμενες από την κοινωνία εισροές (inputs) προς τους επίσημους θεσμούς της κυβέρνησης με τις μορφές της «κοινής γνώμης», των δραστηριοτήτων «ομάδων πίεσης» κ.ο.κ.
n Οι θεσμοί της κυβέρνησης επεξεργάζονται αυτές τις εισροές και παράγουν «εκροές» (outputs) με τη μορφή νόμων, εφαρμοστέων πολιτικών, ακόμη και με τη μορφή κανόνων, προτύπων και αξιών.

Το κόμμα λειτουργεί στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος σε αντίθεση με την ομάδα πίεσης που είναι εξωτερική του πολιτικού συστήματος και προσπαθεί να επηρεάσει την εξουσία αλλά δεν επιδιώκει να την κατακτήσει. Παράγει, δηλαδή, εκροές του πολιτικού συστήματος. Το κόμμα είναι οργάνωση ατόμων που αναζητάει, μέσα από ορισμένες διαδικασίες εκλογικές και μη εκλογικές, την άδεια ενός κοινού (ή ενός μέρους του) να τοποθετήσει ειδικούς εκπροσώπους της στα ιδιαίτερα κυβερνητικά αξιώματα για να ασκούν την πολιτική εξουσία. Η πιο πλήρης ερμηνευτική απόδοση της έννοιας του πολιτικού κόμματος οφείλει να λάβει υπόψη της και την ιδεολογία και τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται για να επιβάλουν οι οργανώσεις πολιτών που επιζητούν την κατάληψη της εξουσίας επί των ψηφοφόρων και των οπαδών ούτως ώστε να χρησιμεύουν ως «λεκτική συγκολλητική ουσία» και «συμβολική νομιμοποίηση» Με άλλα λόγια, κόμμα είναι «μια μόνιμη οργάνωση, πρωταρχικός στόχος της οποίας είναι η συμμετοχή στις εκλογές και η άσκηση εξουσίας στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης.

Οι ουσιώδεις λειτουργίες του πολιτικού κόμματος είναι η ενσωμάτωση ενός πλήθους συμφερόντων, πεποιθήσεων και αξιών σε ένα πρόγραμμα ή σε μια σειρά προγραμματικών θέσεων ή προτάσεων για αλλαγή(ές) και ο ορισμός κομματικών μελών για τις εκλόγιμες θέσεις της κυβέρνησης.
Το κόμμα ασκεί μια επιπλέον σειρά λειτουργιών:
¨ απλοποίηση των επιλογών για τους ψηφοφόρους,
¨ εκπαίδευση των πολιτών,
¨ κινητοποίηση λαϊκής συμμετοχής στην πολιτική,
¨ εκπροσώπηση τμημάτων του κοινού,
¨ σύνδεση των κυβερνώντων με τους κυβερνώμενους,
¨ διατύπωση και μεταφορά της γνώμης των πολιτών για τη χάραξη και εφαρμογή πολιτικής,
¨ στρατολόγηση και εκπαίδευση στελεχών για ανανέωση των πολιτικών ελίτ, οργάνωση της κυβέρνησης και καθορισμός διαδικασιών αντιμετώπισης διαφωνιών στο εσωτερικό της,
¨ διαμόρφωση και εφαρμογής της δημόσιας πολιτικής καθώς και έλεγχος και διασφάλιση της υπευθυνότητας των κυβερνητικών ενεργειών.

Η σύγχρονη πολιτική είναι η πολιτική των κομμάτων. Τα πολιτικά κόμματα είναι οι κύριοι δρώντες στο σύστημα που συνδέει το σώμα των πολιτών με την κυβερνητική διαδικασία...Τα πολιτικά κόμματα συναρθρώνουν τα αιτήματα σε συνεκτικά πακέτα πολιτικής -μια διαδικασία που προσφέρει στους ψηφοφόρους μια επιλογή στις εκλογές. Τα πολιτικά κόμματα σχηματίζουν κυβερνήσεις και δρουν ως αντιπολιτεύσεις στα νομοθετικά σώματα...Έτσι είναι κρίσιμη η σημασία τους στη διαδικασία λήψης και εφαρμογής πολιτικών αποφάσεων. Από την άποψη αυτή, τα πολιτικά κόμματα...είναι οι κύριοι δρώντες στα δημοκρατικά συστήματα αντιπροσώπευσης όταν πρόκειται για επίλυση κοινωνιακών προβλημάτων.

Αν όλα αυτά που πρεσβεύει το «πολιτικό κόμμα» και η λειτουργία του απαξιώνονται αυτό σημαίνει ότι θολώνει ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας της Πολιτικής και ότι το τέλος του κατήφορου είναι η ολοκληρωτική κατίσχυση εκείνων των συμφερόντων που μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιβάλλουν την πολιτική τους χωρίς αντίσταση. Αυτά τα ισχυρά συμφέρονται είναι τα επιχειρηματικά. Θα αφήσουμε κάτι τέτοιο να συμβεί; Όχι, βέβαια! Η αντίστροφη πορεία μπορεί να υπάρξει. Το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ και η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή της μακράς αυτής πορείας προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην Πολιτική. Προϋπόθεση και ζητούμενο είναι η συμμετοχή των πολιτών.



ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com

Κυνήγι μαγισσών
Active Member
Μουσική/Στίχοι: Active Member


Βγήκες κυνήγι γι άλλη μια φορά
μες στην ομίχλη μάγισσες να μαζέψεις
Το παρελθόν σου έφτιαξες πυρά
κι απ’ τη ζωή βάλθηκες να ξεπεζέψεις
Πριν σκοτεινιάσει απόψε ο ουρανός,
τα κρίματα σου μάζεψέ τα και ρίχτα
Όσο θα καίγονται, θα δίνουνε φως
στην πιο μεγάλη νύχτα

Κάναν το γύρο του κόσμου σε λίγες ώρες τα μαντάτα,
γίνανε όλα ένα μεγάλο χωριό, μια αιμάτινη στράτα
που την έστρωσες για να πατήσει το παράλογο,
αφού πρώτα δολοφόνησες το διάλογο
Στο πρόσταγμα σου άναψε φωτιά πεινασμένη,
καλοθρεμμένη με ψέμα και στο σκοτάδι απλωμένη
με χίλιες εστίες, ένα πύρινο δύχτι,
που την ύστατη την ώρα θα ψαρέψει τον πλανήτη
να ταϊσει μεγάλα, μακροπρόθεσμα πλάνα,
τα κροκοδείλια δάκρυά σου για τους πύργους, τ’ αεροπλάνα,
και των όπλων την ειρήνη· απόψε πνίχτα, στην πιο μεγάλη νύχτα
Μπλέξαν οι ρίζες σάπια και καλόκαρδα
και οι νέοι εξεταστές μαζέψαν χαμόκλαδα
Έφτασε η ώρα σου, τώρα, πενήντα χρόνια καρτέρι,
μεταμοντέρνος μεσσίας στο κόκκαλο το μαχαίρι
Η πολιτική σου στυγνό κυνήγι μαγισσών,
αφού αλλού ψάχνουν τα μάτια σου άφεση αμαρτιών,
κι αλλού τα χέρια σου πράττουν κατά διαόλου
ξορκιστής η προπαγάνδα του διπλού σου ρόλου
Τα επόμενα θύματα σου μπορεί και να 'ναι τα παιδιά σου
Δε παίρνει χαμπάρι η πεφωτισμένη αφεντιά σου
Τα ιδανικά που υπερασπίζεσαι τα ξέκανες ήδη
και βάζεις δόλωμα φίδι πιο μεγάλο για να βγάλει το φίδι
από τρύπα που οδηγεί στα λαγούμια
που 'χεις σκάψει από παλιά κάτω από κορφοβούνια
και κρυστάλλινης πηγής παγωμένου τρόμου
που εξομοιώνεις με το φάντασμα πιο δίκαιου κόσμου
Και βιάζεσαι, γιατί ξέρεις πως απόψε ο ουρανός,
θα σκοτεινιάσει και θα μοιάζει μαγικός,
κι αν θέλεις φως, τα κρίματά σου στη φωτιά που άναψες ρίχτα,
στη πιο μεγάλη νύχτα


ΑΠΕ
Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - Π. Κοροβέσης
Συγγραφέας Σιδέρης Σ. (ANA) – 43 λεπτά πριν
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα μέλη του Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν λήξαν το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του βουλευτή Π. Κοροβέση περί ανάμειξης της Αριστεράς στο σκάνδαλο Siemens. Σε δήλωση που ανέγνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ Α. Αλαβάνος αναφέρεται ότι: "Η ΚΟ και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση στην οποία από κοινού εκφράστηκε η κατηγορηματική διαφωνία και αντίθεση στο περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων του σ. Περικλή Κοροβέση. Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο σ. Περικλής ότι, πέρα από ατυχείς διατυπώσεις, δεν είχε την πρόθεση να θίξει την ηθική και ιστορική διαδρομή προσώπων και κομμάτων της Αριστεράς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρεί το θέμα λήξαν. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το ηθικό φορτίο του ΣΥΡΙΖΑ, την αγωνιστική παρουσία και δράση του".
© 2009 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολή του Γ. Δραγασάκη προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Συγγραφέας Σιδέρης Σ. (ANA) – 1 ώρα πριν
Την πλήρη διαφωνία του , τόσο με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές , όσο και με τις δηλώσεις του κ. Π. Κοροβέση περί ανάμειξης της Αριστεράς στο σκάνδαλο Ζίμενς, εκφράζει ο κ. Γ. Δραγασάκης με μακροσκελή επιστολή του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει από το απόγευμα με αντικείμενο τις δηλώσεις του κ. Κοροβέση.
Οκ. Δραγασάκης που δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση αναφέρει στην επιστολή του ότι , "παρόλο που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών -αν και αρνητικό- δεν ήταν καταστροφικό, οι εξελίξεις που ακολούθησαν έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετικά αρνητική κατάσταση που έχει γεμίσει με θλίψη, απογοήτευση και θυμό τον κόσμο που μας ψήφισε αλλά και ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας που είχαν επενδύσει πολλές προσδοκίες στον ΣΥΡΙΖΑ." Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στη συνέχεια ότι από τις ευρωεκλογές και μετά αναπτύσσεται μια δυναμική αντιπαράθεσης και συγκρούσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι αν και τα αποτελέσματα αυτής της συγκρουσιακής λογικής είναι καταστροφικά για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την Αριστερά συνολικά, αυτή η δυναμική πυροδοτείται από πολλές πλευρές με αμείωτη ένταση και αυξανόμενη ανευθυνότητα. Το τελευταίο επεισόδιο σ’ αυτή την ολισθηρή και αδιέξοδη πορεία, υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης , είναι οι δηλώσεις, η πληθωρική αρθρογραφία και η στάση γενικότερα του Περικλή Κοροβέση και προσθέτει ότι η ιδιαιτερότητα, του τελευταίου αυτού επεισοδίου είναι ότι ο Περικλής Κοροβέσης δεν διατυπώνει διαφορετικές πολιτικές απόψεις, πράγμα που θα ήταν θεμιτό, αλλά για να υπηρετήσει τις όποιες δικές του ιδιαίτερες επιδιώξεις, έχει επιδοθεί απρόκλητα σε μια πρωτοφανή προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης που κατ’ αρχάς στρέφεται ενάντια στον Συνασπισμό, στην ιστορία του, τα μέλη και τα στελέχη του, την ηγεσία του, αλλά τελικά πλήττει πολιτικά και ηθικά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμηση του κ. Δραγασάκη είναι ότι "ο Περικλής Κοροβέσης όχι μόνο δεν τηρεί αυτή την αρχή, αλλά για να προωθήσει την άποψή του περί διάλυσης του ΣΥΝ και διάχυσής του στον ΣΥΡΙΖΑ -άποψη που έχει διατυπώσει και δημόσια- καταφεύγει σε αθέμιτα, συκοφαντικά, απαξιωτικά και προσβλητικά για τον κόσμο του Συνασπισμού και ευρύτερα της Αριστεράς μέσα". Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσουν την απερίφραστη πολιτική καταδίκη της στάσης του Περικλή Κοροβέση.
© 2009 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

TO BHMAΛήξαν το θέμα με τις δηλώσεις Κοροβέση αποφάσισε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα - Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
«Το θέμα με τις δηλώσεις Κοροβέση θεωρείται λήξαν» είναι η απόφαση στην οποία κατέληξε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση. Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εξεδόθη μετά το τέλος της συνεδρίασης:
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα μέλη του Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση στην οποία από κοινού εκφράστηκε η κατηγορηματική διαφωνία και αντίθεση στο περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων του συντρόφου Περικλή Κοροβέση. Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο σύντροφος Περικλής ότι, πέρα από ατυχείς διατυπώσεις, δεν είχε την πρόθεση να θίξει την ηθική και ιστορική διαδρομή προσώπων και κομμάτων της Αριστεράς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρεί το θέμα λήξαν. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το ηθικό φορτίο του ΣΥΡΙΖΑ, την αγωνιστική παρουσία και δράση του.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=285369&dt=27/08/2009

Δήλωση Π.Κοροβέση μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο.
Αθήνα - Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης, σε δήλωσή του μετά την πολύωρη συνεδρίαση της ΚΟ τόνισε ότι δεν έχει να ανακαλέσει τίποτα, από την άποψη, όπως είπε, ότι ανακύκλωσε με τις δηλώσεις του δουλειά των δημοσιογράφων, δηλαδή, πράγματα που είχαν δημοσιευθεί και θεώρησε καθήκον του να υπερασπιστεί την Αριστερά.
Ο κ. Κοροβέσης πρόσθεσε ότι : «Η δήλωσή μου δεν ήταν να καταγγείλω την Αριστερά μην φανταστείτε, αυτή είναι η Αριστερά που υπερασπίζομαι εδώ και χρόνια. Τώρα το πώς διαμορφώθηκε από τα media είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά στην ουσία η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπερασπίζομαι την Αριστερά, ψάχνω το παρελθόν της και όπου το πράγμα ξεκαθαρίζει, χαίρομαι και είμαι περήφανος».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=285377&ct=32&dt=27/08/2009

ΤΑ ΝΕΑ

Φωτιά... εσωτερικού χώρου
Το νέο καυστικό σχόλιο Αλαβάνου ανέβασε την ένταση στον ΣΥΝ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Σεισμικές δονήσεις προκαλεί στην Κουμουνδούρου η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΝ, αλλά και η αντίδραση του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος διαφωνώντας σχολίασε καυστικά ότι η κοινωνία αδιαφορεί για συνέδρια με ολίγη ή γλυκύ βραστό...

Χθες μάλιστα ο κ. Αλαβάνος προέβη σε μια νέα ειρωνική δήλωση για το ίδιο θέμα με την επισήμανση πως «η Αριστερά δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου», υπονοώντας όπως έλεγαν στον ΣΥΝ ότι η Αριστερά δεν μπορεί να συζητά σε κλειστούς χώρους διαφορετικά θέματα από αυτά που απασχολούν την κοινωνία.

Η στάση του κ. Αλαβάνου προκάλεσε την αντίδραση πολλών στελεχών- ακόμη κι εκείνων που προβάλλουν αντιρρήσεις για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε (ΝΕΤ) πως «ο μεν κ. Τσίπρας οφείλει να πρωταγωνιστήσει ενωτικά και συνθετικά ως πρόεδρος όλου του ΣΥΝ, αλλά και ο κ. Αλαβάνος οφείλει να μην απαξιώνει ούτε το κόμμα του ούτε τον διάδοχό του». Επίσης, ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, αν και παρατήρησε (9.84) πως μια κρίση δεν αντιμετωπίζεται με εσωστρεφείς διαδικασίες, αναφερόμενος στο συνέδριο είπε πως η δήλωση Αλαβάνου ήταν το κερασάκι σε μια παραλυτική κατάσταση η οποία επικρατεί στον χώρο. Διερωτήθηκε δε με ποια ιδιότητα έκανε ο κ. Αλαβάνος τη σχετική δήλωση: με αυτήν του στελέχους του ΣΥΝ ή του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ; Την ίδια ώρα παλαιά στελέχη του ΣΥΝ σχολίαζαν πως «η Κουμουνδούρου δεν είχε ποτέ τέτοια αποκρουστική εικόνα», τονίζοντας πως γίνονται αποδέκτες της αγανάκτησης στελεχών του χώρου για την «περιφρονητική και απαξιωτική δήλωση Αλαβάνου».

Πιέσεις στο Ρεύμα
Στο μεταξύ έντονες διεργασίες συντελούνται στην Κουμουνδούρου εν όψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία προσπαθούν να πείσουν τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος που διαφωνούν με τη διεξαγωγή συνεδρίου, να ψηφίσουν τελικώς υπέρ της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου ο ΣΥΝ να μην μπει σε νέα περίοδο αναταράξεων. Πολλοί εκτιμούν πως σε περίπτωση που δεν περάσει η πρόταση Τσίπρα, τότε ο ίδιος θα πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΝ. Πάντως χθες ο Φώτης Κουβέλης διευκρίνισε στον Real FΜ ότι διαφωνεί με τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου και ότι ο ίδιος δεν θα θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα. Επίσης ο Δημήτρης Στρατούλης, από τα στελέχη του Ρεύματος που διαφωνούν με την προκήρυξη συνεδρίου, είπε στο Κανάλι 1 του Πειραιά πως «θα αναζητηθεί στην Κ.Ε. η καλύτερη δυνατή λύση για να μην υπάρχουν “τραυματισμοί” του κόμματος, ούτε του προέδρου. Δεν σημαίνει πως κάθε φορά που δεν περνάει μια συγκεκριμένη πρόταση ότι θα πρέπει να φεύγει ο πρόεδρος. Αλίμονο».


Το ΠΑΣΟΚ

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στον Συνασπισμό δεν αφήνουν αδιάφορη ούτε την Ιπποκράτους. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το Κίνημα παρακολουθεί με προσοχή όσα συμβαίνουν στον χώρο και επανέλαβε ότι το κόμμα του έχει τη διάθεση να μιλήσει με τον ΣΥΝ, να ανοίξει μια συζήτηση, «για να δούμε πού υπάρχει δυνατότητα προγραμματικών συγκλίσεων»
3 ώρες συνεδρίαση για δύο παραγράφους ανακοίνωση

ΛΗΞΑΝ θεωρείται για τον ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ το θέμα που προέκυψε έπειτα από τις δηλώσεις Κοροβέση για χρηματισμό στελεχών της Αριστεράς επί Οικουμενικής από την Siemens.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες με αποκλειστικό αντικείμενο το περιεχόμενο των δηλώσεων του βουλευτή της, περιορίστηκε στο να τις αποδοκιμάσει πολιτικά εκφράζοντας την αντίθεσή της κι έκλεισε το θέμα μέσα σε δύο παραγράφους γραπτής ανακοίνωσης: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μία ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση στην οποία από κοινού εκφράστηκε η κατηγορηματική διαφωνία και αντίθεση στο περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων του συντρόφου Περικλή Κοροβέση. Μετά τις εξηγήσεις του ότι, πέρα από ατυχείς διατυπώσεις, δεν είχε την πρόθεση να θίξει την ηθική και ιστορική διαδρομή προσώπων και κομμάτων της Αριστεράς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρεί το θέμα λήξαν».

Η συνεδρίαση είχε διάρκεια 3 ωρών ενώ το «παρών» έδωσαν και τα στελέχη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και στελέχη του ΣΥΝ που δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέκος Αλαβάνος απευθυνόμενος στον κ. Κοροβέση τού είπε ότι «έκανες ατόπημα», ωστόσο υπερασπίστηκε την παρουσία του βουλευτή στον χώρο της Αριστεράς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχετικές δηλώσεις δεν έγιναν από πρόθεση. Ο ίδιος ο βουλευτής μετά τη συνεδρίαση υποστήριξε ότι «ήθελα να υπερασπίσω την Αριστερά» και παρατήρησε ότι το πώς διαμορφώθηκαν οι δηλώσεις του από τα media είναι άλλο θέμα.

Με επιστολή του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Γιάννης Δραγασάκης μιλούσε για πρωτοφανή προσπάθεια συκοφάντησης και απαξίωσης που κατ΄ αρχάς στρέφεται ενάντια στον Συνασπισμό, τα μέλη και την ηγεσία του, αλλά τελικά πλήττει πολιτικά και ηθικά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4533421&ct=1


ΕΘΝΟΣ
Εκτακτο ΣΥΝέδριο
Αλ. Αλαβάνος: Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει για το κάθε κόμμα αν θα κάνει συνέδριο με ολίγη ή συνέδριο γλυκύ βραστό
27/8/2009
Στα άκρα οδηγείται η σχέση του Αλ. Τσίπρα και του Αλ. Αλαβάνου μετά την απόφαση του πρώτου να οδηγήσει τον ΣΥΝ σε έκτακτο συνέδριο στις 10 Οκτωβρίου. «Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει για το κάθε κόμμα αν θα κάνει τακτικό, αν θα κάνει έκτακτο, αν θα κάνει διαρκές συνέδριο, αν θα κάνει... συνέδριο με ολίγη ή συνέδριο γλυκύ βραστό» απάντησε από την ένωση αμπελουργών του Ηρακλείου Κρήτης ο προκάτοχός του. «Δεν τα καταλαβαίνει αυτά, δεν την ενδιαφέρει» προσέθεσε «η θέση της Αριστεράς, κατά τη γνώμη μου, είναι δίπλα στους αμπελουργούς, δίπλα στους αγρότες, δίπλα στους μετανάστες, δίπλα στους ανέργους, δίπλα στους μαγαζάτορες, που κλείνουν τα μαγαζιά τους, για την αντιμετώπιση της επίθεσης της ΝΔ και για να δημιουργηθούν συνθήκες για μια πραγματικά μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή». «Ουδέν σχόλιο» απάντησαν με τη σειρά τους οι συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, που είδαν στην αντίδραση του Αλ. Αλαβάνου προσπάθεια να τους εμφανίσει ως γραφειοκράτες και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως εκφραστή της κινηματικής Αριστεράς.
Σε κάθε περίπτωση, μετά το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα, τα μπρος-πίσω του Αλ. Αλαβάνου, τις διεργασίες στο εσωτερικό των τάσεων του ΣΥΝ και τη «βόμβα» Κοροβέση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο νεαρός πρόεδρος θέλει να καθαρίσει την κατάσταση και να καταστεί ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του χώρου του.
Η κίνησή του να προκαλέσει έκτακτο συνέδριο έχει έναν και μόνο στόχο: να επανεκλεγεί από μία νέα πλειοψηφία (αριστερού ρεύματος και ανανεωτικών) στη βάση του κόμματος, χωρίς πλέον την κηδεμονία του Αλ. Αλαβάνου! Ταυτόχρονα, θέλει να επιβάλει αυτός τους όρους λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποτελεί προνομιακό πεδίο του μέχρι πρότινος πολιτικού μέντορά του. «Ενα εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών έδωσε την αφορμή να τεθούν όλα υπό αμφισβήτηση: η πολιτική μας γραμμή, η ηγεσία και εσχάτως ό,τι πολυτιμότερο έχει απομείνει στους χιλιάδες αριστερούς αγωνιστές και αγωνίστριες, η ηθική υπόσταση της Αριστεράς» δήλωσε χθες στην πολιτική γραμματεία του κόμματός του. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς και βεβαίως η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε σοβαρότατες πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες, μας οδηγούν σε μία και μοναδική επιλογή, την πιο δημοκρατική που διαθέτουμε: να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος» πρόσθεσε και ανακοίνωσε πως στο έκτακτο συνέδριο που προτείνει «η ηγεσία θα κάνει τον απολογισμό της και θα τεθεί υπό την κρίση τους». Ενδεικτικό των διεργασιών που συντελούνται στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου και των τάσεων είναι ότι ο πρώτος που έσπευσε να δηλώσει δημόσια τη συμφωνία του ήταν ο Γ. Μπαλάφας των ανανεωτικών.
Μπαρούτι
Από εκεί και πέρα, όμως, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Κοροβέση, η ατμόσφαιρα συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι.
Ο Μ. Γλέζος απάντησε χθες με σκληρή γλώσσα στην κριτική που άσκησαν οι ανανεωτικοί στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι εννοεί ο Κουβέλης να επαναπροσδιορίσει ο ΣΥΝ με πολιτικούς λόγους τη συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η Ανανεωτική Πτέρυγα τη σχέση της με τον υπόλοιπο ΣΥΝ; Και όχι ο ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Οι τελικές αποφάσεις για το συνέδριο και την ημερομηνία διεξαγωγής του θα ληφθούν στη συνεδρίαση της κεντρικής πολιτικής επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ«Η Αριστερά δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου»
Αλαβάνος: Εχουμε μία ώριμη Κοινοβουλευτική Ομάδα
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 14:04
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1706976


«Εχουμε μία ώριμη Κοινοβουλευτική Ομάδα», αρκέστηκε να πει ο Αλέκος Αλαβάνος εν όψει της αποψινής συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία θα τεθεί και το θέμα του Περ. Κοροβέση, χωρίς να κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο για τα περί διεύρυνησης του χάσματος που τον χωρίζει από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στο Ηράκλειο Κρήτης, συναντήθηκε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 44ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για το πρόβλημα στέγασης των σχολείων καθώς και με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθεί για τις ελλείψεις και προβλήματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ερωτηθείς μετά το τέλος των συναντήσεών του για το κλίμα στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, ο κ. Αλαβάνος είπε:

«Εγώ εδώ βρέθηκα με δεκάδες και εκατοντάδες μέλη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματός μου, του ΣΥΝ, και κάναμε αυτές τις δύο ημέρες μια εξαιρετική δουλειά με δύο προσανατολισμούς, τα μεγάλα προβλήματα των γεωργών, των παραγωγών και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Και θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν στηρίξει και τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ξέροντας ότι η Αριστερά δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου».

Σε ερώτηση τέλος για το ποια θα είναι η εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα, ο κ. Αλαβάνος είπε πως την έχει εκφράσει δημόσια και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι έχουμε μια ώριμη Κοινοβουλευτική Ομάδα».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Π. Κοροβέσης παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ
Λήξαν θεωρεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του βουλευτής, Π. Κοροβέση.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα μέλη του Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν λήξαν το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του βουλευτή Π. Κοροβέση περί ανάμειξης της Αριστεράς στο σκάνδαλο Siemens.
Σε δήλωση που ανέγνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ Α. Αλαβάνος αναφέρεται ότι:
«Η ΚΟ και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση στην οποία από κοινού εκφράστηκε η κατηγορηματική διαφωνία και αντίθεση στο περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων του σ. Περικλή Κοροβέση.
Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο σ. Περικλής ότι, πέρα από ατυχείς διατυπώσεις, δεν είχε την πρόθεση να θίξει την ηθική και ιστορική διαδρομή προσώπων και κομμάτων της Αριστεράς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρεί το θέμα λήξαν. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το ηθικό φορτίο του ΣΥΡΙΖΑ, την αγωνιστική παρουσία και δράση του».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης, σε δήλωσή του μετά την πολύωρη συνεδρίαση της ΚΟ τόνισε ότι δεν έχει να ανακαλέσει τίποτα, από την άποψη, όπως είπε, ότι ανακύκλωσε με τις δηλώσεις του δουλειά των δημοσιογράφων, δηλαδή, πράγματα που είχαν δημοσιευθεί και θεώρησε καθήκον του να υπερασπιστεί την Αριστερά.
Ο κ. Κοροβέσης πρόσθεσε ότι : «η δήλωσή μου δεν ήταν να καταγγείλω την Αριστερά μην φανταστείτε, αυτή είναι η Αριστερά που υπερασπίζομαι εδώ και χρόνια. Τώρα το πώς διαμορφώθηκε από τα media είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά στην ουσία η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπερασπίζομαι την Αριστερά, ψάχνω το παρελθόν της και όπου το πράγμα ξεκαθαρίζει, χαίρομαι και είμαι περήφανος».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Νέα φαγωμάρα με αιχμή την πρόταση για έκτακτο συνέδριο
Βαθαίνει η κρίση στο εσωτερικό του ΣΥΝ, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να κλείσει το θέμα Κοροβέση, χαρακτηρίζοντας την προβοκάτσια «ατυχείς δηλώσεις»
Αναίμακτα - κατά τα αναμενόμενα - έκλεισε χτες το θέμα Κοροβέση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση αμέσως μετά τη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ , χαρακτήρισε απλά «ατυχείς δηλώσεις» την προβοκάτσια που επιχείρησε ο βουλευτής το κόμματος, ο οποίος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, επιχείρησε την προηγούμενη βδομάδα να τσουβαλιάσει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που πήραν μίζες από τη «Ζίμενς», και τα κόμματα που μετείχαν στην κυβέρνηση Ζολώτα, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «από κοινού εκφράστηκε η κατηγορηματική διαφωνία και αντίθεση στο περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων», αλλά «μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο σ. Περικλής ότι, πέρα από ατυχείς διατυπώσεις, δεν είχε την πρόθεση να θίξει την ηθική και ιστορική διαδρομή προσώπων και κομμάτων της αριστεράς, η ΚΟ θεωρεί το θέμα λήξαν». Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Γ. Δραγασάκης, ο οποίος με επιστολή του ζητούσε να γίνει αυστηρή πολιτική κριτική στον συνάδελφό του, χωρίς ωστόσο και αυτός να βάζει θέμα διαγραφής.
Ο Π. Κοροβέσης, μετά τη συνεδρίαση, υπερασπίστηκε εκ νέου την προβοκάτσια του, λέγοντας ότι «δεν έχω να ανακαλέσω τίποτα, από την άποψη ότι ανακύκλωσα μια δική σας δουλειά (σ.σ. των δημοσιογράφων), πράγματα που είχαν δημοσιευτεί στην "Ελευθεροτυπία" και θεώρησα καθήκον μου να υπερασπίσω την Αριστερά. Η δήλωσή μου δεν ήταν να καταγγείλω την Αριστερά, μη φανταστείτε, αυτή είναι η Αριστερά που υπερασπίζομαι εδώ και χρόνια. Τώρα το πώς διαμορφώθηκε από τα media είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά στην ουσία η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπερασπίζομαι την Αριστερά, ψάχνω το παρελθόν της και όπου το πράγμα ξεκαθαρίζει, χαίρομαι και είμαι περήφανος».
Αλληλοκατηγορίες και αντιρρήσεις
Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του ΣΥΝ, φουντώνει η διαμάχη με επίκεντρο την πρόταση του Α. Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο στις 10 και 11 Οκτώβρη. Πρόταση που θα συζητηθεί αύριο στην ΚΠΕ του κόμματος και με την οποία έχουν ήδη διαφωνήσει τα μισά από τα μέλη (7 από τα 14) της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, που συμμετείχαν στην προχτεσινή της συνεδρίαση, ανάμεσά τους και στελέχη προσκείμενα στο πλειοψηφικό Αριστερό Ρεύμα. Αντίθετη στη διενέργεια συνεδρίου είναι και η Ανανεωτική πτέρυγα, με τον Γ. Μπαλάφα, να διαφοροποιείται από τη γενική κατεύθυνση.
Λάβρος ενάντια στην πρόταση Τσίπρα εμφανίστηκε και χτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος δηλώνοντας το πρωί από το Ηράκλειο ότι «η Αριστερά δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου», κατηγορώντας επί της ουσίας την ηγεσία του ΣΥΝ ότι καταδικάζει το κόμμα σε εσωστρέφεια με προσωπικά κίνητρα. Στο ίδιο πνεύμα, ο Αλ. Αλαβάνος είχε δηλώσει προχτές ότι «την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει για το κάθε κόμμα αν θα κάνει τακτικό, αν θα κάνει έκτακτο, αν θα κάνει διαρκές συνέδριο, αν θα κάνει συνέδριο με ολίγη ή συνέδριο γλυκύ βραστό. Δεν τα καταλαβαίνει αυτά. Δεν την ενδιαφέρει».
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Φώτης Κουβέλης διαφώνησε με την πρόταση για συνέδριο, λέγοντας ότι «ένα έκτακτο συνέδριο θα οδηγήσει πάλι σε εσωστρεφείς διαδικασίες, δε θα δίνει απάντηση στα πολιτικά ζητήματα». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που αυτό γίνει, τότε αυτός δε θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΝ.
Υπονοούμενα για διάσπαση
Υπονοούμενα για ενδεχόμενα μεγαλύτερης πόλωσης που μπορούν με αφορμή το συνέδριο να οδηγήσουν ακόμα και σε διάσπαση άφησε ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο, είπε: «Η ίδια η εκλογή συνέδρων στις συνελεύσεις έχει από μόνη της μια πολωτική διαδικασία, πάρα πολλές φορές οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη πόλωση (...) Οταν ομνύουμε στην προοπτική της ενότητας οφείλουμε να διασφαλίζουμε και τους όρους, ώστε αυτή να υπάρξει (...) Αυτό που λέω ευθέως είναι ότι σε Συνέδρια σε πολωτικές καταστάσεις λειτουργούν εντονότατες φυγόκεντρες τάσεις».
Λάθος χαρακτήρισε την πρόταση Τσίπρα και ο Σ. Λυκούδης, προσθέτοντας: «Μας οδηγούν σε έκτακτο συνέδριο, με την πρότασή του, την πρόταση Τσίπρα δηλαδή, για να λυθεί υποτίθεται - που δε θα λυθεί - το ζήτημα της ηγεσίας και της κορυφής. Ποιος από τους δύο, δηλαδή, στη γνωστή τους κόντρα θα διαχειριστεί το χώρο. Αναρωτιέμαι, με βάση τη συνείδησή μου, την ισορροπία μου, τη στοιχειώδη μου λογική, την ιστορία μου "είναι δυνατόν ένα κόμμα της αριστεράς να σύρεται σε ένα συνέδριο για να λύσει ζητήματα διαχείρισης και ηγεσίας του χώρου; Μόνο γι' αυτό;». Είπε ακόμα ότι «είναι αστείο πράγμα να θεωρούμε ότι θα μετάσχει το κόμμα επί της ουσίας σε ένα συνέδριο το οποίο συγκαλείται μέσα σε 30 μέρες. Χειροκροτητές και ψηφοφόροι θα είμαστε του ενός ή του άλλου - σε ένα συνέδριο που οξύνει, βαθαίνει τα χάσματα - ρήγματα, λειτουργεί διχαστικά ανακυκλώνει ζητήματα».
Παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ
Τη δεδηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει «διάλογος» με τον ΣΥΝ στην προοπτική της συνεργασίας, μεταξύ των δύο κομμάτων, εξέφρασε χτες για ακόμη μια φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπακωνσταντίνου. «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όσα συμβαίνουν στο χώρο αυτό. Δεν έχουμε κρύψει τη διάθεσή μας να μιλήσουμε με αυτό το χώρο, να ανοίξουμε μια συζήτηση, για να δούμε πού υπάρχει δυνατότητα προγραμματικών συγκλίσεων», δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα, εκφράζοντας και τους πόθους του ΠΑΣΟΚ - τους οποίους τροφοδοτεί μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΝ - για τις εσωκομματικές εξελίξεις, σημείωσε: «Θα θέλαμε όμως η εξέλιξη της εσωτερικής τους συζήτησης να είναι τέτοια, που να επιτρέψει αυτός ο διάλογος να συνεχιστεί, γιατί θα είναι για το καλό πιστεύω του τόπου και συνολικά της προοδευτικής παράταξης»...

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...