Thursday, August 13, 2009

tsakthan daily, 14 August, 2009: Café, δημοκρατία και ελεύθερο επάγγελμα

tsakthan daily, 14 August, 2009
Café, δημοκρατία και ελεύθερο επάγγελμα

Εδώ έχουμε το νέο αντικαπνιστικό νόμο του Αβραμόπουλου που δεν τηρείται από πάρα πολλούς καφετζήδες (να με συγχωρέσουν οι baristas για την χρήση του όρου) γιατί τους διώχνει πελάτες. Βέβαια από ανθρώπους τύπου Αβραμόπουλο δεν μπορεί κανείς να βρει προκοπή, αλλά λέμε τώρα. Στις ΗΠΑ που ο αντικαπνιστικός νόμος τηρείται απαρέγκλιτα, μεγάλες αλυσίδες café περιορίζουν τη χρήση των ασύρματων δικτύων wifi που δίνουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αρκεί να πάρεις ένα καφέ ή ένα μάφιν. Ιδού το σχετικό λινκ ενός άρθρου της Wall Street Journal για το ζήτημα: http://online.wsj.com/article/SB124950421033208823.html#mod=rss_US_News Παραπονιούνται οι αλυσίδες αυτές ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι φοιτητές, οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και άλλες συμπαθείς ομάδες αράζουν με τις ώρες πιάνοντας τα τραπέζια κι έτσι «χάνουν πελάτες». Γιατί το κάνουν αυτό οι εκπρόσωποι αυτών των συμπαθών κοινωνικών ομάδων; Ο λόγος είναι η οικονομική κρίση. Όπως γνωρίζουμε από τα δικά μας η σύνδεση στο διαδίκτυο από το σπίτι είναι ακόμα μια χρυσοπληρωμένη ενασχόληση. Για πολλούς/ές από εμάς, το διαδίκτυο είναι μια τεράστια πηγή πληροφόρησης αλλά και τεράστιος πλούτος βιβλιογραφικής αναζήτησης που δεν μπορούμε να έχουμε στο υποβαθμισμένο σύστημα δημόσιων και πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών. Να θυμίσω, επίσης, ότι οι διαδικτυακές συνδέσεις των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών περικόπτονται συνεχώς λόγω της υποχρηματοδότησης των συνδρομών από το άλλο διαβόητο υπουργείο, αυτό της Παιδείας και των Θρησκευμάτων. Επίσης, για όσους/ες εξ ημών και υμών το επάγγελμα «σηκώνει» λεξικά πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία που σε άλλες περιπτώσεις θα είμαστε αναγκασμένοι να δανειζόμασταν για να τα αγοράσουμε. Και όπως είναι οι αμοιβές μας και τα κόστη των λεξικών αυτή η λύση είναι «μη λύση». Στις ΗΠΑ, λοιπόν, δεν έχουν πια λεφτά για να πληρώσουν τις συνδρομές οικιακών συνδέσεων στο διαδίκτυο κι έτσι καταφεύγουν στα café. Ενώ εδώ λίγα είναι τα ασύρματα hotspots πρόσβασης στο διαδίκτυο (κάτι που έτσι κι αλλιώς λίγοι το ξέρουν), πανάκριβος ο καφές και φτηνή η δημοκρατία. Όταν πάρουν χαμπάρι οι Έλληνες και Ελληνίδες χρήστες/τριες ότι τόσον καιρό πληρώνουν πανάκριβα κάτι που θα μπορούσαν να έχουν δωρεάν ή έστω στην τιμή ενός καφέ δεν θα «εξεγερθούν»; Στις ΗΠΑ ο διάλογος είναι έντονος κι ενδιαφέρων για το ζήτημα: http://herrhorn.wordpress.com/2009/08/12/how-starbucks-might-kill-freelancing-or-the-other-way-around/#comments και http://www.flickr.com/photos/librarianbyday/3009684601/sizes/m/in/set-72157607838910351/

Το tsakthan daily και το Sunday tsakthan σαλπάρουν αύριο το πρωί για τα Χανιά. Ίσως να στέλνουν καμιά ανταπόκριση πού και πού. Αλλιώς, ραντεβού σε 10 μέρες πάλι στη γνωστή διαδικτυακή γωνία. Στο μεταξύ ας δούμε τις σημερινές και τις ιστορικές εξελίξεις.

Σαλπάρισα κι αρμένιζα
Στίχοι: Θανάσης Περιστεράκης
Μουσική: Βασίλης Κλουβάτος
Πρώτη εκτέλεση: Μη διαθέσιμο

Έχω μια βάρκα στο γιαλό
χρόνια παρατημένη
κι όταν τη δω μελαγχολώ
που θύμησες μου φέρνει

Σαλπάρισα κι αρμένιζα
άνοιξες και χειμώνες
τα πέλαγα και γλένταγα
μαζί με τις γοργόνες

Τα δίχτυα μου αλέντιστα
και τα κουπιά χαμένα
απόχες και οι καθετές
στ’ αμπάρι πεταμένα

Με παραγάδια ψάρευα
καρτέρια και με τράτες
και κάθε μέρα έπιανα
ξανθές και μαυρομάτες

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
http://tsakthan.wordpress.com
http://antiracistes.wordpress.com
http://homoecologicus.wordpress.com
http://leftypedia.wordpress.com
http://greekunions.wordpress.com
http://femininmasculin.wordpress.com
http://ilioupoli.wordpress.com

TA NEA
Και ο Τσίπρας ολόκληρος και ο Αλέκος χορτάτος
Αρχίζουν διερευνητικού χαρακτήρα συναντήσεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

«Λύση σαν την ονομασία της ΠΓΔΜ»- όπως λένε χαριτολογώντας στελέχη της κομματικής πλειοψηφίας του ΣΥΝ- προωθείται για το θέμα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διευκρινίζουν πως σταθερή κατεύθυνση παραμένει, στο πλαίσιο μιας μεταβατικής περιόδου, να αναλάβει όλους τους ηγετικούς ρόλους ο Τσίπρας, αλλά να είναι αποδεκτή λύση και από τον Αλ. Αλαβάνο.

Για τον λόγο αυτό αρχίζουν τη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ, διερευνητικού χαρακτήρα συναντήσεις, προκειμένου να καταγραφούν οι προθέσεις όλων και να καταλήξουν στην πρόταση προς την Πανελλαδική τους Συνδιάσκεψη. Σημειώνεται ότι ο Αλ. Αλαβάνος μετά την τελευταία επίθεση κατά του ΣΥΝ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Σώματος μετά τις ευρωεκλογές, δεν έχει μιλήσει δημοσίως.

Το ενδεχόμενο πάντως η μέχρι σήμερα σιωπή Αλαβάνου να προμηνύει νέα καταιγίδα αρνητικών δηλώσεών του δεν φαίνεται πιθανό στην πλειοψηφία της Κουμουνδούρου. «Δεν περιμένουμε πως ο Αλέκος θα μπει σε τέτοια λογική. Θα περιμένει τις αποφάσεις του Αριστερού Ρεύματος. Ξέρει ποιος είναι πλειοψηφία» τόνιζαν.

Αντιπαραθέσεων συνέχεια.
Αντιθέτως, η αντιπαράθεση των Ανανεωτικών με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Λάδι στη φωτιά έριξαν οι νέες δηλώσεις του Μ. Γλέζου περί απομάκρυνσης του Δ. Χατζησωκράτη από τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η Αριστερά είναι ότι όταν υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις, αντί να ψάξουμε συλλογικά να δούμε τα πολιτικά ζητήματα, καταφεύγουμε στην ύπαρξη των εσωτερικών εχθρών», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χατζησωκράτης (σε συνέντευξη στο Κανάλι 1).

Υποβάθμιση των αντιδράσεων από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν πάντως από το Αριστερό Ρεύμα. Σχολιάζοντας, για παράδειγμα, τις δηλώσεις Γλέζου εκτιμούν πως πρόκειται για «περιθωριακές εκφράσεις της κρίσης που πέρασε, οι τελευταίες μετασεισμικές δονήσεις».

«Στροφή στην κοινωνία». «Επιχείρηση εξωστρέφεια» σχεδιάζει παράλληλα η Κουμουνδούρου, με τον φιλόδοξο στόχο να υπερβεί την αρνητική δημόσια εικόνα που προέκυψε έπειτα από το χαστούκι των ευρωεκλογών. Το στίγμα της «συστράτευσης» και της «εξόδου στην κοινωνία» επιχειρεί να δώσει η πλειοψηφία του ΣΥΝ. «Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να μην το κάνουμε. Όποιος δεν λειτουργήσει υπεύθυνα δείχνει άγνοια κινδύνου», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του Αριστερού Ρεύματος. Έτσι, δίνουν έμφαση στον προγραμματισμό εν όψει ΔΕΘ και στις δημόσιες εμφανίσεις Τσίπρα, αλλά και βουλευτών του κόμματος από τις 24 Αυγούστου και μετά.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος επισημαίνει στα «ΝΕΑ» πως απαιτείται διάθεση πολιτικής συνεννόησης, σύνθεσης και ενότητας, ωστόσο- όπως λέει- αυτό δεν αρκεί. «Για να λυθούν τα τρία μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν τη μετεκλογική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το θέμα της ηγεσίας, των σχέσεων του Αριστερού Ρεύματος με τους Ανανεωτικούς και των σχέσεων του ΣΥΝ με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι μέσα από την κλιμάκωση εξωστρεφών δράσεων για τα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας», σημειώνει.
Λάδι στη φωτιά έριξαν οι δηλώσεις Γλέζου για απομάκρυνση Χατζησωκράτη

Αγκάθι η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Στο επίκεντρο τοποθετεί το Αριστερό Ρεύμα την προετοιμασία της συνέντευξης στη ΔΕΘ, όπου επιδιώκεται με προσιτό και κωδικοποιημένο τρόπο να παρουσιαστούν οι προτάσεις του κόμματος για την οικονομική κρίση. «Θα κατατεθούν 10 με 15 προτάσεις-σημεία που θα μπορούν να είναι άμεσα υλοποιήσιμα και θα βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τον πολιτικό πόλεμο μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για τη Siemens και την προεδρολογία» επισημαίνεται. Παραμένει πάντως ακόμα το αγκάθι της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν έχει αποφασιστεί αν θα δώσει το «παρών» ο κ. Αλ. Τσίπρας ή ο κ. Αλ. Αλαβάνος. Ωστόσο, ο ΣΥΝ προετοιμάζει για τις 4 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εμφάνισης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μεγάλη ανοικτή εκδήλωση με θέμα την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4531418&ct=1

Πιστός μέχρι το τέλος στο κόμμα που τον θυσίασε
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
Γράφει ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης

Η ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΝ
ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, Η
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ
ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ. Ο
ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ,
ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Πενήντα πέντε χρόνια μετά την εκτέλεσή του, ο Νίκος Πλουμπίδης εξακολουθεί να διατηρείται ζωντανός στις μνήμες των ανθρώπων ως το θύμα μιας διπλής καταδίκης: πρώτα και κύρια ενός μισαλλόδοξου κρατικού μηχανισμού που, στο πλαίσιο μιας ψυχροπολεμικής αντικομμουνιστικής πολιτικής, τον οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα αλλά και της ηγεσίας του κόμματος του, το οποίο τον αποκήρυξε κατηγορώντας τον ως προδότη, με βάση ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία. Και είναι κυρίως αυτή η δεύτερη καταδίκη που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, καθώς αποτελεί μια από τις τραγικές στιγμές της ιστορίας του μεταπολεμικού ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, μια ιστορία γεμάτη λαμπρές στιγμές και παράλληλα σκοτεινά σημεία.

Ας δούμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η υπόθεση
Στις 25 Νοεμβρίου 1952 ανακοινώθηκε από τις Αρχές η σύλληψη του «από οκταετίας κρυπτόμενου κομμουνιστή Νικόλαου Πλουμπίδη» . Φυματικός λόγω των κακουχιών που είχε περάσει από τα νεανικά του χρόνια, ο Πλουμπίδης ήταν γνωστός για την ακαταπόνητη δραστηριότητά του και την ικανότητά του να παραμένει ασύλληπτος. Ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ κατά τον Μεσοπόλεμο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) και στη συνέχεια του Πολιτικού Γραφείου (Π.Γ.), είχε εμπλακεί ενεργά στις εσωκομματικές διαμάχες την περίοδο 1939-1942, ενώ είχε αμφισβητήσει την ορθότητα του «ανοιχτού γράμματος» του Ζαχαριάδη, τον Οκτώβριο του 1940. Από το 1946 ανέλαβε, αρχικά με τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ Χρύσα Χατζηβασιλείου και Στέργιο Αναστασιάδη και μετά το 1949 μόνος του, την καθοδήγηση της παράνομης οργάνωσης του ΚΚΕ στην Αθήνα.

Δύο ημέρες μετά τη σύλληψη, ο ραδιοσταθμός του ΚΚΕ από το Βουκουρέστι μετέδωσε ανακοίνωση της Κ.Ε., στην οποία καταγγελλόταν ο Πλουμπίδης ως «από 28ετίας πράκτορας» της Ασφάλειας και των Άγγλων, υπεύθυνος για τη σύλληψη και εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Η ανακοίνωση βασιζόταν σε ένα ολιγοσέλιδο πόρισμα που είχε εγκρίνει το Π.Γ. τρεις μήνες πριν από τη σύλληψη και το οποίο παρέμεινε απόρρητο έως τη δεκαετία του 1990.

Το πόρισμα, βασισμένο σε εκθέσεις μελών του κόμματος που είχαν ζητηθεί από το Π. Γ., είχε μηδενική αποδεικτική αξία. Οι εκθέσεις παρουσίαζαν ελάχιστο τεκμηριωτικό υλικό, εμπλέκοντας ασημαντολογίες για το παρελθόν με ανυπόστατες υποθέσεις. Στόχος ήταν η συνολική πολιτική και ηθική εξόντωση του Πλουμπίδη. Η κατηγορία του χαφιεδισμού ακύρωνε όλη την αγωνιστική προσφορά του, καθώς άρχιζε από την ένταξή του στο κόμμα· η φυματίωση ήταν επαγγελματική κατασκευή, η ασκητικότητα έκρυβε έναν ανήθικο άνθρωπο. Ενοχοποιούνταν για όλα τα χτυπήματα της Ασφάλειας στο παράνομο κλιμάκιο της Αθήνας μετά το 1936. Παρότι μεγάλο μέρος των κατηγοριών αφορούσε τα πρόσφατα χρόνια της παρανομίας, απουσίαζε η αναφορά σε πληροφορίες ή εκτιμήσεις που προέρχονταν από την Ελλάδα Και αυτό, παρότι από την άνοιξη του 1949 με πρωτοβουλία νεαρών Επονιτών είχε δημιουργηθεί ένα δεύτερο καθοδηγητικό κέντρο, το οποίο βρισκόταν σε απευθείας επαφή με την εξόριστη κομματική ηγεσία και του οποίου ο υπεύθυνος Σταύρος Κασιμάτης διατύπωνε αμφιβολίες για τον Πλουμπίδη και τον μηχανισμό του.

Ο Πλουμπίδης δικάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και παρέμεινε στη φυλακή έως τις 14 Αυγούστου 1954, οπότε και εκτελέστηκε. Κατά τη διάρκεια της κράτησης και δίκης, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός συνέχισε να μεταδίδει εκπομπές καταγγέλλοντας τον «προβοκάτορα». Αμφισβήτησε ακόμη και την εκτέλεση, λέγοντας ότι ήταν σκηνοθεσία των Αμερικανών. Το ίδιο διάστημα ο Πλουμπίδης αρνήθηκε να αποκηρύξει το ΚΚΕ, διακήρυξε τον σεβασμό στις αποφάσεις του Π.Γ. ακόμη και εάν ήταν λανθασμένες, όπως στη δική του περίπτωση, και ζήτησε την υποταγή όλων, συγγενών και φίλων, σε αυτές. Παράπεμψε, τέλος, τη δικαίωσή του σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν το κόμμα θα επανεξέταζε την υπόθεσή του. Και ο καιρός δεν άργησε να έλθει.

Η αποκατάσταση
Το 1956, μετά την καθαίρεση του Ζαχαριάδη αποφασίστηκε η επανεξέταση της υπόθεσης από επιτροπή η οποία κατέληξε σε δυο διαφορετικά πορίσματα, τα οποία συνέκλιναν στην απαλλαγή του Πλουμπίδη, την αποκατάστασή του ως μέλος του ΚΚΕ και της Κ.Ε. και στην απόδοση ευθυνών στους Ζαχαριάδη, Μπαρτζώτα και Βλαντά. Το πρώτο πόρισμα απέδιδε ευθύνες όχι μόνο στη «ζαχαριαδική κλίκα»- όπως πρότεινε το δεύτερο το οποίο και εγκρίθηκε- αλλά και σε ολόκληρη την τότε Κεντρική Επιτροπή. Και τα δύο πορίσματα έθεταν τα προβλήματα στον στενό ορίζοντα μιας συγκεκριμένης ηγεσίας και όχι στην ευρύτητα της συγκρότησης και του τρόπου λειτουργίας ενός κομματικού μηχανισμού. Οι κυρίαρχες λογικές παρέμειναν καθώς πλέον η ζαχαριαδική ηγεσία, επωμιζόταν το σύνολο των ευθυνών. Η αποκατάσταση έγινε με μια λακωνική απόφαση της Κ.Ε. το 1958, η οποία περιελάμβανε και τους Γιώργη Σιάντο και Κώστα Καραγιώργη. Και βέβαια δεν έλαβε υπόψη τα γράμματα που ο Πλουμπίδης είχε γράψει από τη φυλακή και τα οποία για πολλά χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση παρέμειναν στα χέρια της κομματικής ηγεσίας για να δημοσιευθούν μόλις το 1997 από την οικογένειά του (ΔημοσθένηςΠαπαχρίστου, Νίκος Πλουμπίδης Ντοκουμέντα Γράμματα από τη φυλακή 1953-1954 ).

Οι επιστολές
Οι επιστολές- σημειώματα από τη φυλακή συγκροτούν μια οιονεί απολογία του Ν. Πλουμπίδη απέναντι σε μια κατηγορία που δεν γνώριζε. Στις σελίδες τους υπερασπίζεται τις αποφάσεις του, ως ανώτατο κομματικό στέλεχος, σε κρίσιμα θέματα, αναδεικνύει τις διαφοροποιήσεις του ως επιλογές που συνδέονταν με τη συγκυρία και τις διαφορετικές εφαρμογές της κομματικής γραμμής. Κάποτε διαφαίνεται η θλίψη του για τη στάση του κόμματος, άλλοτε η προσωπική πικρία και το συναίσθημα της αδικίας από τους συντρόφους του.

Συναισθήματα που εξορίζει, καθώς θεωρεί ότι συσκοτίζουν τον πολιτικό χαρακτήρα της υπόθεσης, που είναι ο κυρίαρχος. Κρατώντας εμφαντικά την πίστη του στο Π.Γ. και στο κόμμα ως βασική γραμμή άμυνας, ο Πλουμπίδης διατηρεί όλα τα δικαιώματά του για το δικαστήριο της αύριον και παράλληλα κρατά γεμάτο το κιβώτιο της δικής του πορείας.
«Μη λυπάστε, εγώ τώρα θα ησυχάσω.
Ο θάνατος είναι μια αλλαγή της ύλης.
Έτσι είναι», έγραφε στο τελευταίο γράμμα του
Ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης είναι λέκτορας Ιστορίας της Ιστοριογραφίας και Γ. Γρ. του Δ.Σ. των ΑΣΚΙ

Ντούνια Κουσίδου και Σταύρος Σταυρόπουλος
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ
ΕΠΙΜ. Α. ΡΗΓΟΣ, Δ. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΕΚΔ. ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ- ΑΡΧΕΙΑΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Δημοσθένης Παπαχρίστου
ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΦΥΛΑΚΗ
1953-1954
ΕΚΔ. ΠΟΝΤΙΚΙ




Αλέκος Ζάννας επιμ.
ΑΡΧΕΙΟ OΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ
ΕΚΔ. ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ, 2008
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artId=4531510

ΕΘΝΟΣ
Μήνυμα σε Τσίπρα - Αλαβάνο για να λυθούν τα προβλήματα
13/8/2009
http://www.ethnos.gr/general.asp?catid=11378&subid=20110&pubid=5288836
Ευθύνη για τη συντήρηση των εσωτερικών μας προβλημάτων έχουν όλα τα στελέχη του ΣΥΝ, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του κόμματος Ν. Χουντή.
Μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ο Ν. Χουντής επεσήμανε ότι «Τσίπρας και Αλαβάνος πρέπει να βοηθήσουν ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα», υποστήριξε ότι «για την ηγεσία του κόμματος μπορεί να βρεθεί μία λύση που να μη δημιουργεί αισθήματα διωγμού και παραγκωνισμού», ενώ σημείωσε ότι «τον μεγαλύτερο ρόλο στην έξοδο του ΣΥΝ από την κρίση θα πρέπει να παίξει η αξία της συλλογικότητας.
Αυτή», συνέχισε, «θα είναι η συμβολή και η προσπάθειά μου μέσα στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον ΣΥΝ».
Για τις κάλπες
Προέβλεψε, δε, ότι η «επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερα σκληρή», ενώ μιλώντας για τον ρόλο του κόμματός του είπε ότι «πρέπει να δώσουμε το πολιτικό στίγμα, ώστε στις εκλογές αυτές να βγει ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, τόνισε ότι «για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο ήταν διακομματικό.
Ολα τα σκάνδαλα άλλωστε που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και δυστυχώς δεν έχουν διαλευκανθεί ήταν διακομματικής κοπής», κατέληξε.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τσίπρας: Κοινοπραξία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με χορηγό τη Siemens
«Η κατάθεση Χριστοφοράκου έρχεται να επιβεβαιώσει την κοινή αίσθηση των Ελλήνων πολιτών ότι τα δυο μεγάλα κόμματα επί σειρά ετών έχουν στήσει κοινοπραξία με χορηγό τη Siemens», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «τα στελέχη των δύο κομμάτων που εμπλέκονται και ειδικότερα οι κομματικοί ταμίες δεν μπορεί να ενεργούσαν ερήμην των κομματικών τους ηγεσιών».
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου «να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό», ενώ υπογράμμισε ότι οι δύο ηγέτες «οφείλουν να μας απαντήσουν ποιος τα πήρε, πόσα πήρε και τι τα έκαναν και κυρίως οφείλουν να πουν πότε θα επιστρέψουν αυτά τα χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο. Γιατί δεν πρόκειται για χρήματα της Siemens αλλά για χρήματα του ελληνικού δημοσίου, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια έργα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Φιλοξενία στη βίλα του Μπερλουσκόνι ζητά Ιταλός σεισμοπαθής
13/8/2009
http://www.imerisia.gr/general.asp?catid=12337&subid=20110&pubid=14381137

Στην επίσημη αίτησή του προς την πολιτική προστασία και το δήμο της Λ' Άκουϊλα, ο σεισμοπαθής Αντόνιο Μπερναρνίνι ζητά να φιλοξενηθεί σε μια από τις βίλες του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Το σπίτι του, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, χαρακτηρίσθηκε από τους ειδικούς "μη κατοικίσιμο". Ο εν λόγω σεσμόπληκτος συμπληρώνοντας την προβλεπόμενη αίτηση στο σημείο όπου αναφέρεται "επιλογή κατοικίας με ενοίκιο",πρόσθεσε με στυλό: "Αν είναι δυνατόν θα προτιμούσα την Βίλα Τσερτόζα ή το Παλάτσο Γκρατσιόλι". Πρόκειται για την γνωστή έπαυλη της Σαρδηνίας όπου ο Μπερλουσκόνι έχει φωτογραφηθεί από τους παπαράτσι και για το μέγαρο της Αιώνιας Πόλης, όπου διαμένει το χειμώνα.
Όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να εξηγήσει καλύτερα την ιδιαίτερη αυτή επιθυμία του, ο Μπερναρντίνι (ο οποίος απολύθηκε πριν έξι χρόνια από την δουλειά του και έχει προσφύγει δικαστικά) απάντησε: "δεν πρόκειται για πρόκληση, αλλά για λογικό αίτημα που βασίζεται στα όσα είχε δηλώσει δημόσια ο
Μπερλουσκόνι μετά τον σεισμό, στην υπόσχεση ότι θα φιλοξενούσε στα σπίτια του
κάποιους σεισμοπαθείς. Θα μπορύσα να του δώσω πολύτιμες συμβουλές, βάσει της
εμπειρίας μου, αφού τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχω ζήσει σε σκηνή, μέσα
στο αυτοκίνητό μου και σε δυο ξενοδοχεία".
Εως τώρα, δεν έχει γίνει κανένα επίσημο σχόλιο από το κυβερνητικό μέγαρο της
Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, ούτε και από τον εκπρόσωπο τύπου του Σίλβιο
Μπερλουσκόνι.
Πηγή: ΑΠΕ

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...