Monday, December 08, 2008

Η ΑΚΟΑ για τις κινητοποιήσεις εναντίον τηε αστυνομικής βίας

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΝΕΟΙ και ΝΕΕΣ Α.Κ.Ο.Α. (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ)
Ακαδημίας 62, Αθήνα – Τηλ. 2103619513-14, Φαξ: 2103619610 – epohi@otenet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου ξεχείλισε το ποτήρι

Δεν ήταν ένα ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση. Ο νεαρός μαθητής που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια αποτελεί ακόμη ένα θύμα στο μακρύ κατάλογο της αστυνομικής αυθαιρεσίας η οποία είναι αποτέλεσμα της ατιμωρησίας των ενόχων. Ωστόσο μια κυβέρνηση η οποία ενθαρρύνει και καλλιεργεί την αυθαιρεσία της αστυνομίας και τον αυταρχισμό, είναι εκείνη που επί της ουσίας πατάει τη σκανδάλη. Ένα παλαιότερο αίτημα της αριστεράς είναι και σήμερα τραγικά επίκαιρο, δηλαδή η διάλυση των ΜΑΤ και ο αφοπλισμός της αστυνομίας.
Εσχάτως η αστυνομική βία έχει ενταθεί με χρήση βίας αλλά και δολοφονίες μεταναστών, με περιστατικά όπως τον ξυλοδαρμό του φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια, αλλά και με το τελευταίο περιστατικό του ξυλοδαρμού ενός νέου στο φοιτητικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης. Ποιο ήταν το έγκλημα του 16χρονου που δολοφονήθηκε το περασμένο Σάββατο; Το ό,τι βρισκόταν στην «απαγορευμένη» περιοχή των Εξαρχείων, και το ό,τι ήταν νέος. Γιατί, στην Ελλάδα σήμερα, η νεότητα θεωρείται αδίκημα!
Η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστια.
Μια κυβέρνηση που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, και είναι χωμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά ως το λαιμό.
Μια κυβέρνηση που οδηγεί τη νεολαία σε διαρκή αδιέξοδα, ιδιωτικοποιώντας την Παιδεία και τον Πολιτισμό, αυξάνοντας την ανεργία και την ανέχεια, υποθηκεύοντας το μέλλον.
Μια κυβέρνηση που η μόνη απάντηση στην αγανάκτηση των νέων για όλα αυτά είναι η όλο και αγριότερη καταστολή, με αποκορύφωμα την προχθεσινή δολοφονία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών της με παραιτήσεις – μαϊμού, αλλά, πολύ απλά, δεν μπορεί να παραμένει στη διακυβέρνηση της χώρας:
ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ
Η ΑΚΟΑ, από την πλευρά της Αριστεράς, μαζί με τις άλλες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, των κινημάτων των εργαζομένων, των νέων, των πολιτών, νιώθουμε οργή και αγανάκτηση, αλλά όχι αδυναμία. Καλούμε όλους και όλες, τους νέους και τις νέες, τους γονείς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες να εκφράσουμε ηχηρά και αποφασιστικά τη διαμαρτυρία μας, με μαζικές, δυναμικές, ειρηνικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στο ώριμο πεδίο των συνειδητών κοινωνικών αγώνων.

Καλούμε:
Σήμερα Δευτέρα 8/12 στις 6 μ.μ., στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και την πορεία στη Βουλή, μαζί με το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις δικαιωμάτων και κόμματα της αριστεράς.
Αύριο Τρίτη 9/12 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΣΔΕΠ-Φοιτητικών Συλλόγων και Σχολείων στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.
Μεθαύριο Τετάρτη 10/12, στις 11 π.μ. στη Γενική Απεργία, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως (Αλεξάνδρας και Πατησίων)

Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2008 Γραφείο Τύπου Α.Κ.Ο.Α.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...