Σχετικά με τη δολοφονία του 16χρονου νέου από τις δυνάμεις καταστολής

Σχετικά με τη δολοφονία του 16χρονου νέου από τις δυνάμεις καταστολής.

Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα (ΕΑΣ)

Οι εργαζόμενοι έχουν βαρεθεί να ακούνε από την κυβέρνηση για «βαθειά οδύνη» για τα θύματα της κρατικής καταστολής και για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Έχουν βαρεθεί να ακούνε για παραιτήσεις πολιτικών υπευθύνων οι οποίες δεν γίνονται δεκτές.
Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τη χθεσινή δολοφονία καθώς έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο ατιμωρησίας των αστυνομικών δυνάμεων όπως προκύπτει από την έκβαση υποθέσεων σαν αυτή της «ζαρντινιέρας», συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις με τη χρήση ωμής και απροκάλυπτης βίας όπως έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στην φοιτητική πορεία και καλλιεργεί συστηματικά ένα κλίμα αυταρχισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας. Φαίνεται ότι το να είσαι νέος ή εργαζόμενος σήμερα στην Ελλάδα θεωρείται αδίκημα.
Μέσα σε ένα τέτοιο αυταρχικό πλαίσιο - προϊόν κυβερνητικών επιλογών - οι αστυνομικές δυνάμεις προβαίνουν πλέον σε ακραίες εγκληματικές πράξεις.
Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει και αυτός δεν είναι άλλος από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που θα υπερασπισθούν με συλλογικό και ειρηνικό τρόπο τα δημοκρατικά τους δικαιώματα αλλά και εδώ που φτάσαμε την ίδια τους τη ζωή.
Στην Ελλάδα της Ν.Δ. το να είσαι νέος ή νέα θεωρείται κακούργημα. Η νεολαία δολοφονείται όχι μόνο με σφαίρες, αλλά και με την ανεργία, με την ανασφάλεια, με την εισβολή του κέρδους στην Παιδεία, με την έλλειψη προσδοκιών και προοπτικής.
Η Ν.Δ. δεν είναι δυνατόν πλέον να παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας.
Σε όλη την Ελλάδα, σήμερα το απόγευμα, στις Πρωτεύουσες των νομών πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στον κρατικό τρόμο και τον αυταρχισμό, ενάντια στην αστυνομική βία, και το αστυνομικό κράτος.
Στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Comments

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.