Sunday, December 07, 2008

Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων! - Ανακοίνωση Πρότασης Προοπτικής

Πρόταση Προοπτικής
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η δολοφονία εν ψυχρώ από αστυνομικούς ενός 15-χρονου μαθητή στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο στην πολιτική καταστολής, αυταρχισμού και τρομοκρατίας του κράτους και της κυβέρνησης. Συνολική πολιτική απάντηση στην πολιτική και την κυβέρνηση των δολοφόνων πρέπει να δοθεί μαζικά από το λαϊκό κi εργατικό κίνημα. Η λαϊκή οργή ξεχεί-λισε και εκφράζεται με μαζικές πορείες σε πολλές πόλεις, ενώ χθες το μεσημέρι στην Αθήνα πάνω από 10.000 διαδήλωσαν μαχητικά και πνίγηκαν στα δακρυγόνα από την προκλητική αστυνομία.
Θα σπεύσουν, κυβέρνηση και ΕΛΑΣ, να χρεώσουν τη δολοφονία στην «απειρία», την «ε-πιπολαιότητα», το «κακό χαρακτήρα» και τη «ψυχολογική κατάσταση» του αστυνομικού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πιο ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής καταστολής, αυθαιρεσίας και ποινικοποίησης ενάντια, όχι μόνο στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά τελικά και σε κάθε υποτιθέ-μενη ενάντια στο σύστημα συμπεριφορά.
Οι σφαίρες που δολοφόνησαν τον 15χρονο μαθητή, έπεσαν μεν απρόκλητα και εν ψυχρώ, αλλά δυ-στυχώς δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία. Δεν πρόκειται για ένα «μεμονωμένο» περιστατικό, αλλά για τη συνέχεια – τομή σε μια σειρά περιστατικά που «κοσμούν» την ιστορία της σιδηράς χειρός του καπιταλισμού, των κατασταλτικών μηχανισμών, αυτών που κάποτε ο Κ. Μητσοτάκης εμψύχωνε για να προβαίνουν σε τέτοιες ανδραγαθίες με την επωδό: «Εσείς είστε το κράτος».
Την στιγμή που η κυβέρνηση ΝΔ αποφασίζει και εφαρμόζει πολιτική ασφυκτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους και ταυτοχρόνως δωρίζει 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες, που αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας ως απάντηση στην κοινωνική αδικία που η ίδια δημιουργεί, είναι η ίδια κυβέρνηση που, άξια διάδοχος των προηγουμένων του ΠΑΣΟΚ, συνδιαμορφώνει, στο πλαίσιο της Ευρ. Ένω-σης, τρομονόμους ενάντια σε αγωνιστές και κινήματα, δολοφονεί και απαγάγει μετανάστες σε αστυ-νομικά τμήματα, συλλαμβάνει διαδηλωτές, καταστέλλει και ποινικοποιεί εργατικούς αγώνες, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες. Σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργεί και αναπαράγει το φόβο, εντείνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, δικαιώματα και κατακτήσεις). Αυτή η πολιτική οπλίζει το χέρι των οργάνων καταστολής και είναι αυτή που δολοφόνησε το 15χρονο μαθητή!

Πάμε κόντρα σε ό,τι μας κλέβει τη ζωή!

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι και να αντισταθεί στην επίθεση που έρχεται λόγω της κρίσης, θα βγαίνει από τη μέση! Το μήνυμα αυτό είναι μήνυμα χωρίς αποδέκτη. Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Ενάντια σε μια προσπάθεια μετακύλισης του κόστους της κρίσης, με όπλο την τρομοκρατία, στους εργαζομένους και τη νεολαία, η απάντηση θα είναι αγωνιστική, ανατρεπτική.
 Να παραιτηθούν τώρα οι Παυλόπουλος – Χηνοφώτης, άμεση παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας, έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας. Διάλυση τώρα των ΜΑΤ.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Σ΄ αυτές τις συνθήκες, η μαζική συμμετοχή ΟΛΩΝ στην 48ωρη απεργία της 9-10 Δεκεμβρί-ου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Για να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα σε όσους σκοτώνουν τα παιδιά μας και τα όνειρά μας: δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δε θα πληρώσουμε την κρίση σας, δε θα δεχθούμε τα αντεργατικά σας μέτρα, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, για μας και τα παιδιά μας!
Το σύστημα που θυσιάζει τους 15χρονους στο βωμό της κρατικής βίας θα πάει στη χωμα-τερή της ιστορίας. Για μια κοινωνία που οι νέοι θα περπατούν και θα ζουν ελεύθεροι!
8.12.2008

Όλοι στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο
Δευτέρα 8/12 Προπύλαια 6 μ.μ.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...