Sunday, December 07, 2008

Τραύμα στη λειτουργία του κράτους-δικαίου ο θάνατος του 16χρονου, λέει ο Κ.Παπούλιας

Προεδρία της Δημοκρατίας

Τραύμα στη λειτουργία του κράτους-δικαίου ο θάνατος του 16χρονου, λέει ο Κ.Παπούλιας

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του 16χρονου, που έχασε τη ζωή του το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια, από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κάνει λόγο για τραύμα στη λειτουργία του κράτους-δικαίου. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία επιείκια στην απόδοση ευθυνών.
Στο τηλεγράφημά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει τα εξής: «Σας εκφράζω την πιο βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του γιού σας. Ο θάνατός του υπήρξε τραύμα στη λειτουργία του κράτους-δικαίου. Εύχομαι να είναι το τελευταίο και είμαι βέβαιος ότι οι ευθύνες θα καταλογιστούν στους υπαίτιους».
Στη συλλυπητήρια επιστολή του πρωθυπουργού προς τη μητέρα και τον πατέρα του αδικοχαμένου 15χρονου αναφέρεται: «Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες, παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του γιου σας. Όπως όλοι οι Έλληνες, νοιώθω βαθιά οδύνη. Γνωρίζω ότι τίποτα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να απαλύνει τον πόνο σας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι καμιά επιείκεια δεν πρόκειται να υπάρξει στην απόδοση των ευθυνών. Η πολιτεία όπως οφείλει, θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η χθεσινή τραγωδία να μην επαναληφθεί».
Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας ανέφερε για το συμβάν: «Για την τραγική απώλεια ενός νέου ανθρώπου λυπούμαστε και συλλυπούμαστε την οικογένειά του. Οι ευθύνες θα καταλογιστούν όπου ανήκουν. Το τραγικό συμβάν είναι απόλυτα καταδικαστέο. Αυτή τη στιγμή έχει ιδιαίτερη σημασία η κοινωνία να δείξει ψυχραιμία για να μην φθάσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι ανάγκη γίνονται σεβαστοί οι νόμοι από όλους».



Ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο προκάλεσε ο θάνατος 16χρονου από τις σφαίρες ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου. Ανάληψη ευθύνης από την ηγεσία της αστυνομίας ζητούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Από τη ΝΔ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρης Ζαγορίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος και τη θλίψη μας για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Αναμένουμε το συντομότερο τα αποτελέσματα της έρευνας και τον καταλογισμό ευθυνών.
» Αυτή την ώρα απαιτείται από όλους ψυχραιμία, ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να αποφευχθούν καταστροφές, που πλήττουν ανυποψίαστους πολίτες».
Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τη στάση της αστυνομίας και επισημαίνει ότι οι ευθύνες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας είναι μεγάλες και πρέπει να τις αναλάβουν στο ακέραιο.
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα επεισόδια και μόλις έχει στοιχεία στη διάθεσή του θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία του 15χρονου παιδιού από αστυνομικό στα Εξάρχεια. Είναι μεγάλες και αυτονόητες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, τόσο γενικά όσο και ειδικότερα για το κλίμα που καλλιεργείται και τη διαπαιδαγώγηση στα Σώματα Ασφαλείας.
» Ταυτόχρονα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό δεν αποτελούν οι τυφλοί εμπρησμοί, αλλά η άμεση αντίδραση και η οργανωμένη πάλη στο μαζικό κίνημα και με στόχο να μην συγκαλυφτούν τα πραγματικά αίτια του γεγονότος».
Σε δήλωσή της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της αναφέρει «αυτή την ώρα πάνω από όλα προέχει η μαζική, οργανωμένη παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, η παρουσία του εργατικού κινήματος, η παρουσία του μαθητικού, του φοιτητικού, του σπουδαστικού, των κινημάτων των άλλων εργαζομένων, και με αποκορύφωμα τη μεγάλη απεργία της Τετάρτης, γιατί ο αγώνας κατά της κρατικής βίας και καταστολής είναι ταυτόχρονα και αγώνας για τη δουλειά, για το μισθό, για τη σύνταξη, για την Παιδεία, για την Υγεία».
Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την «εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου», όπως αναφέρει και προσθέτει ότι «οι ευθύνες της ηγεσίας της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ βαριές».
Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ, όπου θα προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του νεαρού.
To KKE και η ΚΝΕ καλεί επίσης σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόουθη ανακοίνωση: «Ένας ανήλικος δολοφονήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Χωρίς κανένα λόγο οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν νέα παιδιά, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.
» Η δολοφονία αυτή αποτελεί ένα άγριο, απαράδεκτο και αφάνταστο γεγονός που αναδεικνύει το πού έχουμε φτάσει και θέτει γενικότερο πολιτικό πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί με σαφήνεια την Κυριακή, όταν και θα έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία αυτής της αδιανόητης και φρικτής δολοφονίας».
Η νεολαία του ΣΥΝ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια «στον τρόμο και τον κρατικό αυταρχισμό» στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Διαβάστε και την ανακοίνωση του ΛΑΟΣ για να δείτε πώς διαβάζει την κοινωνία η ακροδεξιά!

Ο ΛΑΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Ήταν θέμα χρόνου να χυθεί αίμα. Η ανεξέλεγκτη συνεχώς κλιμακούμενη βία θα κατέληγε κάποια στιγμή στο μοιραίο, από την μία ή την άλλη πλευρά.
» Είναι τραγικό ότι έπληξε ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, με άριστη οικογενειακή, κοινωνική και σπουδαστική υποδομή, το οποίο από ανεξήγητους λόγους, επιστράτευσε εαυτόν, στους 'γνωστούς αγνώστους'.
» Ο ΛΑΟΣ προτείνει, τόσο για τη διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών του τραγικού συμβάντος, όσον και για την αντιμετώπιση της αδίστακτης βίας των ομάδων κρούσης των αναρχικών και συγγενών δυνάμεων του 'επαναστατικού στρατού', τη δημιουργία διακομματικής Επιτροπής της Βουλής.
» Η στρατιωτικού τύπου δράση, αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, πρέπει να μελετηθεί υπεύθυνα από την Πολιτεία, όπως επίσης να καταβάλλει κάθε προσπάθεια απόκρουσης βανδαλισμών και λεηλασιών αθώων προς το ακραίο περιστατικό πολιτών.
» Τόσο το θλιβερό γεγονός, όσο και τα συνοδά στοιχεία του, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως βατήρας άκαιρων μικροκομματικών εντυπώσεων. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, σεβόμενος τις αρχές του, δεν θα συμμετάσχει σε καμία εκπομπή μέχρι την κηδεία του θύματος.
Συλλυπούμεθα την οικογένεια του νεκρού παιδιού και αναλογιζόμαστε τον Γολγοθά των παιδιών του Ειδικού φρουρού».

1 comment:

galanis said...

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ.EINAI Π.ΛΙΓΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΟΥΝΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΩ ΟΛΑ

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...