Sunday, December 07, 2008

Το κράτος δολοφονεί. Πρέπει να τους σταματήσουμε

Το κράτος δολοφονεί. Πρέπει να τους σταματήσουμε

Η δολοφονία του 16χρονου σήμερα στα Εξάρχεια καταδεικνύει με τον πλέον ακραίο τρόπο το εγκληματικό πρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας και της κυβέρνησης της Ν.Δ. Η κυβέρνηση είναι αυτή που όπλισε τα χέρια του δολοφόνου αστυνομικού και φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας.

Όταν επί χρόνια η ελληνική αστυνομία αφήνεται ασύδοτη και ανεξέλεγκτη να συλλαμβάνει και να βασανίζει φοιτητές, εργαζόμενους και μετανάστες, όταν σε κάθε διαδήλωση βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με την πιο ωμή βία και τόν κρατικό αυταρχισμό, όταν περιστατικά τύπου "ζαρντινιέρας" μένουν ατιμώρητα, η σημερινή δολοφονία μπορεί να ιδωθεί μόνο ως προμελετημένο έγκλημα, με ενόχους το ελληνικό κράτος και τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Φτάνει πια!

Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα φοβόμαστε πλέον να περπατάμε στο δρόμο, μήπως φάμε καμιά σφαίρα είναι γελασμένοι. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό και την καταστολή θα έλθει μέσα από τους μαζικούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, μέσα από τη συλλογική μας αντίσταση στον κρατικό αυταρχισμό, για την προάσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων μας.

Καλούμε σε πορεία αντίστασης στον τρόμο και τον κρατικό αυταρχισμό, σήμερα Κυριακή 7/12 στις 13.00 στο Μουσείο.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
7/12/2008

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για τη δολοφονία του 16χρονου, 06/12/2008
Η σημερινή δολοφονία του 16χρονου από ειδικό φρουρό στο κέντρο της Αθήνας έχει ηθικό αυτουργό και πολιτικό υπεύθυνο. Η Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών δολοφόνησε εν ψυχρώ ανήλικο παιδί. Χωρίς πρόφαση. Χωρίς πρόσχημα. Χωρίς να δεχτούν επίθεση όπως αναπαράγεται από τα ΜΜΕ και τις διαρροές της αστυνομίας. Οι ειδικοί φρουροί επιτέθηκαν με πρόθεση να σκοτώσουν. Με το θράσος που τους δίνει η αιώνια ατιμωρησία (έως και επιβράβευση) της αστυνομικής θηριωδίας.
Ο Υπουργός Παυλόπουλος εκφράζει χωρίς ντροπή τη λύπη της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αυτή που με την ατιμωρησία των αστυνομικών που δολοφόνησαν στη Λευκίμη, με την ατιμωρησία των δολοφόνων του Ηρακλή Μαραγκάκη, με την ατιμωρησία των αστυνομικών που δολοφόνησαν τον μετανάστη Μοχάμεντ Ασράφ πριν ενάμισι μήνα, με την ατιμωρησία όλων των φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας, όπλισε το χέρι των δύο αστυνομικών – φονιάδων. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη.
Το έγκλημα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Όλοι στο δρόμο. Όλοι αύριο στη διαδήλωση ενάντια στην κρατική – δολοφονική τρομοκρατία στις 13.00 στο Μουσείο. Όλοι αύριο Κυριακή 7/12/2008 σε διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις, σε όλες τις γειτονιές. Να πληρώσουν οι δολοφόνοι και οι πολιτικοί υπεύθυνοι. H μη αποδοχή των μαϊμού παραιτήσεων Παυλόπουλου - Χηνοφώτη από τον πρωθυπουργό σημαίνει ότι ο Καραμανλής αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη. Να πληρώσει η κυβέρνηση Καραμανλή.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...