Saturday, December 27, 2008

Ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της Κωνσταντίνας Κούνεβα

ΑΠΟ ΤΟ www.indy.gr

http://indy.gr/newswire/enimerosi-apo-to-nosokomeio-gia-tin-konstantina-koyneba


Σήμερα στις 3:30 υπήρχε κάλεσμα να πάει κόσμος στο Ευαγγελισμό, γιατί θα έκαναν οι γιατροί ανακοίνωση για την υγεία της Κωνσταντίνας. Το κάλεσμα ήταν προφανώς κυρίως για αλληλεγγύη παρά για ενημέρωση.Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε παρά την κακοκαιρία. Γύρω στα 200 άτομα ήταν έξω από το νοσοκομείο κυρίως από τον αναρχικό και αυτόνομο χώρο, κάποιοι από άκρα αριστερά και από τον ανεξάρτητο συνδικαλισμό συν λίγοι από συριζα.

Κάποια στιγμή βγήκε και μας μίλησε μία από τις συνδικαλίστριες καθαρίστριες που βρίσκονται στο πλευρό της Κωνσταντίνας και δίνουν και τώρα τον αγώνα μαζί της, όπως τον έδιναν τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά η πενηνταπεντάρα καθαρίστρια συνδικαλίστρια είπε ότι περνούσε με την Κωνσταντίνα περισσότερο χρόνο παρά με τον άντρα της αφού αυτός ο αγώνας απαιτούσε όλες τους τις δυνάμεις.

Η κυρία αυτή, μια φιγούρα εργάτριας που έχουμε ξεχάσει, συνδύαζε την εμπειρική ταξική συνείδηση με την λαϊκή απλότητα και τον ανεπιτήδευτο συναισθηματικό λόγο, ένα λόγο 1000 φορές πιο δυνατό από τις συνήθεις αναλύσεις που μοιράζουμε μεταξύ μας σε χαρτί. Είπε χαρακτηριστικά, ότι ήταν να πάει για σύνταξη αλλά τώρα δεν φεύγει. Θα μείνει να συνεχίσει τον αγώνα.

Μίλησε για τον αγώνα τους, για την αδικία, για τα τείχη που συνάντησαν, την αδιαφορία του υπουργείου εργασίας, την αδυναμία της επιθεώρησης εργασίας, την απουσία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, την συγκάλυψη των εργολάβων και την συνενοχή του ΗΣΑΠ που γνώριζε και είχε ευθύνη για τον εργασιακό μεσαίωνα που βίωναν οι καθαρίστριες. Είπε ακόμα ότι κάποιοι προσπαθούν τώρα να παρουσιάσουν την επίθεση στην Κωνσταντίνα σαν προσωπική και άσχετη με τα εργασιακά.

Είπε ότι το θέμα είναι 3 ετών τώρα και όλοι το γνώριζαν. Στην ουσία είναι ότι οι εργολάβοι εκμεταλλεύονται μια διάταξη που λέει ότι αν εργαστείς κάτω από 5:30 ώρες δεν δικαιούσαι βαρέα ένσημα, ενώ τα δικαιούσαι από τις 6 ώρες και πάνω. Οπότε έβαζαν όλες τις γυναίκες να υπογράφουν για 5:30 ώρες με το ζόρι. Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη εταιρία είχε φτιάξει και εργοδοτικό σωματείο μαϊμού για να αφαιρέσει από το πραγματικό σωματείο το δικαίωμα να μπαίνει στους χώρους εργασίας. Ο ΗΣΑΠ γνώριζε το θέμα και ήταν υπεύθυνος για την εφαρμογή του νόμου όμως δεν έκανε τίποτα. Στην ουσία έδινε στον εργολάβο τα λεφτά και αυτός έδινε στις καθαρίστριες όσα ήθελε. Μιλάμε για κανονικούς νταβατζήδες. Μάλιστα ανέφερε ότι επανειλημμένα, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτήρια έχουν ζητήσει να προσλάβουν τα ίδια ωρομίσθιες καθαρίστριές καθώς είναι φτηνότερο από το να έχεις εργολάβο και τους το απαγορεύουν. Πρόκειται δηλαδή για μια μαφία που συνεργάζεται με την κυβέρνηση για να ληστεύουν το δημόσιο και τις καθαρίστριες.

Ταυτόχρονα οι εργολάβοι απειλούν διαρκώς τις συνδικαλίστριες εδώ και καιρό γεγονός που δυστυχώς δεν έτυχε της προσοχής κανενός από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τους πολιτικούς μας χώρους, πριν γίνει το κακό. Αυτές οι ηρωικές απλές γυναίκες, ήταν μόνες σε αυτόν το αγώνα ενάντια σε θηρία, νταβατζήδες, μαφιόζους της νύχτας και νεοφιλελεύθερους με μπλε και πράσινες γραβάτες.

Η κυρία αυτή εξέπεμπε μια οργισμένη αξιοπρέπεια μοναδικής ομορφιάς και πραγματικά το κλίμα καθώς μιλούσε ήταν ηλεκτρισμένο από κάθε πλευρά. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η κυρία, μαζί με την Κωνσταντίνα και άλλη μία είχαν επισκεφθεί και την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ τις προηγούμενες μέρες.

Όσο για οικονομική ενίσχυση έχουν δικό τους λογαριασμό, γιατί η ΓΣΕΕ προσπάθησε να τις εντάξει σε δικό της για να φανεί, αλλά οι γυναίκες αρνήθηκαν. Ο κόσμος εκείνη τη στιγμή μάζεψε πάνω από 1400 ευρώ με κράνος. Σύντομα θα κυκλοφορήσομε και το λογαριασμό τραπέζης για ενίσχυση της Κωνσταντίνας. Μην ξεχνάμε ότι είχε έρθει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα λόγο ιατρικών προβλημάτων του παιδιού της που εγχειρίστηκε. Σήμερα πάει στην 5η δημοτικού. Σημειωτέον ότι απειλές έχουν υπάρξει και για το παιδί της!!! Οι κανίβαλοι του νεοφιλελεύθερου μεσαίωνα δεν γνωρίζουν από όρια.

Είπε ακόμα ότι τόσες μέρες δεν φάνηκε κανείς από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και οι μόνοι που συμπαραστάθηκαν και οικονομικά ήταν το ΠΑΜΕ και ο Συνασπισμός.

Παρακάλεσε να προσέχουμε τις αναφορές στην συγκεκριμένη εταιρεία γιατί φοβούνται νομικές συνέπειες για το σωματείο και ζήτησε να σταθούμε δίπλα τους στα αγωνιστικά ραντεβού που έχουν μπροστά τους. Γι’ αυτά θα υπάρξει ενημέρωση σε επόμενη δημοσίευση.

Για την υγεία της Κωνσταντίνας μας μίλησε κάποιος αργότερα και είπε ότι μάλλον απέφυγε τα χειρότερα, οιδήματα και πυρετούς και φαίνεται ότι η κατάσταση είναι σε βελτίωση. Αποσωληνώθηκε, έχει διαύγεια και επικοινωνεί με χαρτάκια αφού έχει υποστεί ζημιά και στις φωνητικές χορδές. Βλέπει κάποιες σκιές προς το παρόν. Ίσως από το ένα μάτι.



Προσοχή!
Η υπόθεση αυτή θα αποκτήσει δύναμη μόνο αν της την δώσουμε όλοι και όλες εμείς. Τα ΜΜΕ τη θάψανε και η ΓΣΕΕ κάνει Χριστούγεννα διαρκείας εδώ και μήνες και μάλλον θα συνεχίσει κατευθείαν για Πάσχα και καλοκαιρινές διακοπές. H υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και θυμίζει έντονα λατινοαμερικάνικες καταστάσεις. Όπως είπε και η κυρία, "αυτοί θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι. Να τους δείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από τους εργολάβους"

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...