Saturday, December 27, 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΛ.ΣΒΩΛΟΥ 15 54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310276461
ΦΑΞ :2310276462
ΗΛ.ΤΑΧ: ammanatidou@parliament.gr
27/12/08
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ, από αγνώστους, κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία δήλωσε:
«Είναι ένα τραγικό περιστατικό το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία της ενοικιαζόμενης και της επισφαλούς εργασίας ιδιαίτερα στις γυναίκες και δει στις μετανάστριες. Η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με έμφαση στον χαρακτηρισμό του επαγγέλματος ως βαρέως και ανθυγιεινού, και ενάντια στις σκληρές αντεργατικές συνθήκες, όπως και στις απολύσεις εργαζομένων. Οι συνεχείς παραστάσεις του Σωματείου στην επιθεώρηση Εργασίας, το Υπουργείο Απασχόλησης, τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο για την τρομοκρατία και ασυδοσία της εργοδοσίας και η μαχητικότητα της Κούνεβα ενόχλησε και έτσι στοχοποιήθηκε, από την εργολαβική εταιρεία που δούλευε και που έχει κρατικούς πελάτες, όπως ο ΗΣΑΠ και η ΕΒΟ. Οι ευθύνες είναι τεράστιες για τις πιο πάνω κρατικές εταιρίες που δεν ανταποκρίθηκαν στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, που τις χρησιμοποιούν οι εργολάβοι και δεν προσλαμβάνουν τις καθαρίστριες με κανονικές συμβάσεις εργασίας.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην συνδικαλίστρια, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που καταπατούνται τα δικαιώματά τους και θα παλέψει στο πλευρό τους για να δικαιωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος.
Επίσης δηλώνει την οργή του για κάθε μορφή εργοδοτικής τρομοκρατίας. Όποιοι συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο θα μας βρίσκουν μπροστά τους. »

Το γραφείο Τύπου

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...