Πρώτη νίκη του κινήματος: Απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης

NAFTEMPORIKI.GRΠέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 09:17   

Τελευταία Ενημέρωση : 17/11/2011 09:45   
Απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης για μη πληρωμή του τέλους ακινήτων, σε συγκεκριμένη κατοικία, εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Οι ιδιοκτήτες της εν λόγω κατοικίας δεν πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το ειδικό τέλος ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα.
Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το «υπέρογκο» ποσό για το ειδικό τέλος.
Για απόφαση «πιλότο», με βάση την οποία, ουσιαστικά, το κράτος θα οδηγηθεί σε ρύθμιση έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως είπε, το συγκεκριμένο λάθος στο ειδικό τέλος ακινήτων, που προσδιορίστηκε στην οικογένεια -για την οποία εκδόθηκε απόφαση- συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών ρεύματος στη Μεσσηνία.
Ανέφερε ακόμη ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει και θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων. Όπως διευκρίνισε, ότι θα καταθέσει ομαδικές προσφυγές που θα αφορούν ανέργους, πολυτέκνους και ασθενείς.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.