Saturday, November 05, 2011

Τα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου με 16 σελίδες και μια ιδιαίτερη προσφορά: την "ελληνική έκδοση" της Ocuupied Wall Street Journal

Τα ΕΝΘΕΜΑΤΑ, αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου με 16 σελίδες και μια ιδιαίτερη προσφορά: την "ελληνική έκδοση" της Ocuupied Wall Street Journal


Στα περίπτερα εντός της "Κυριακάτικης Αυγής" και στο διαδίκτυο: στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata

MΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: η «ελληνική έκδοση» της Occupied Wall Street Journal (σε συνεργασία με το RedNotebook και στην Ελληνική Ομάδα Μεταφραστών OWSJ-Greek)

Tο τρίτο φύλλο της Κατάληψης της Γουόλ Στριτ, μεταφρασμένο στα ελληνικά και στημένο πανομοιότυπα με το πρωτότυπο, στα ελλληνικά (βλ. αναλυτικά στο τέλος του e-mail). Ακόμα, έξι έλληνες ερευνητές που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη αποτιμούν το κίνημα Occupy Wall Street. Τέλος, συνέντευξη του X. Ραμίρεζ, υπεύθυνου επικοινωνίας του OWSJ.



Στο φύλλο γράφουν: Στρατής Μπουρνάζος, Σία Αναγνωστοπούλου, Νικόλας Σεβαστάκης, Αχμέτ Ινσέλ, Χουάν Ραμίρεζ, Δάφνη Λάππα, Έφη Γαζή, Αιμιλία Σαλβάνου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Αμαρυλλίς Λογοθέτη, Ερατώ Μπασέα, Λεωνίδας Καρακατσάνης, Δημήτρης Τραυλός-Τζανετάτος, Κυριάκος Κατζουράκης, Ελένη Φουρναράκη, Δήμητρα Σαμίου, Β. Δαπόντε-Ρεκτιφιέ, Νίκος Σαραντάκος.

Συγκεκριμένα:



Από το Όχι των παρελάσεων στο δημοψήφισμα και στην ψήφο εμπιστοσύνης: μια εβδομάδα με καταιγιστικές εξελίξεις

Το καινούργιο που είναι ήδη παλιά και η επάνοδος της πολιτικής: Στρατής Μπουρνάζος

Πώς τολμάτε; Σία Αναγνωστοπούλου

Η εξέδρα των επισήμων: Νικόλας Σεβαστάκης



Νέες μορφές αυταρχισμού: Ο τούρκος πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος Αχμέτ Ινσέλ γράφει για τον «δημοκρατικό αυταρχισμό», που συνδυάζει τη δημοκρατία της κοινής γνώμης με την οικονομία της αγοράς (μετάφραση: Ιλεάνα Μορώνη).



Η πρώτη Ημερίδα των «Ιστορικών για την Έρευνα στην Ιστορία των Γυναικών και του Φύλου». Η Ελένη Φουρναράκη και η Δήμητρα Σαμίου γράφουν για την ιστορική μελέτη του φύλου, με αφετηρία μια σημαντική ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 12.11.



Αντιμνημονιακή Ποίηση: «Ευρωμονόδρομος» της Βιργινίας Δαπόντε-Ρεκτιφιέ. Από τη Βραδιά Αντιμνημονιακής Ποίησης, που οργάνωσαν το Τμήμα Πολιτισμού του Ρεντνοουτμπούκ και η Διαρκής Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών των «Ενθεμάτων» (μπ.) δημοσιεύουμε ένα χαρακτηριστικό δήγμα.



Συλλογικές συμβάσεις και νεοφιλελεύθερος ψευδοορθολογιστικός ολοκληρωτισμός. Ο εργατολόγος Δημήτρης Α. Τραυλός-Τζανετάτος αναλύει την κοινωνική και οικονομία σημασία των συλλογικών συμβάσεων και τα καταστροφικά αποτελέσματα από την κατάργησή τους.



Πώς θα ήταν. Απόσπασμα από το καινούργιο, υπό έκδοση, βιβλίο του Κυριάκου Κατζουράκη «Είμαστε η συνέχεια κάποιων άλλων» (σημειώσεις για ζωγραφική-θέατρο-κινηματογράφο).



Δημοψήφισμα, μια αυτεπίστροφη ρουκέτα. Ο Νίκος Σαραντάκος, στη μόνιμη στήλη του «Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία» λεξιλογεί, εξετάζοντας την καταγωγή και τις διαδρομές της λέξης «δημοψήφισμα».



Ακόμα, σε οχτώ επιπλέον σελίδες μια ιδιαίτερη προσφορά:Η Occupied Wall Street Journal, η εφημερίδα του κινήματος Occupy Wall Street, στα ελληνικά.

Ένα πανόραμα του κινήματος, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Κυκλοφορούμε στα ελληνικά (σε συνεργασία με το RedNotebook και την Ελληνική Ομάδα Μεταφραστών OWSJ-Greek) το τρίτο φύλλλο της Occupied Wall Street Journal: τη στήσαμε ακριβώς όπως το πρωτότυπο (ίδιες γραμματοσειρές, φωτογραφίες, κασέ) και την προσφέρουμε στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της "Κυριακάτικης Αυγής"

Στις τέσσερις σελίδες της Occupied Wall Street Journal: Ερωτική επιστολή στην Πλατεία Ελευθερίας, Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη, Ένας Νέος Κόσμος, Κράτος Δικαίου εναντίον δυνάμεων της τάξης, Κατάληψη σημαίνει συμμετοχή, Οικοδομώντας μια καινούργια δημοκρατία, Θεσμίζοντας το ακατόρθωτο, 8 Πράγματα που μπορείς να κάνεις αμέσως (για να υποστηρίξεις το Occupy Wall Street).

Ακόμα:

* Το κίνημα βρίσκεται στο στάδιο της αναγνώρισης των προβλημάτων: Συνέντευξη του υπεύθυνου επικοινωνίας του OWSJ Χουάν Ραμίρεζ

* Η Ελληνική Μεταφραστική Ομάδα ΟWSJ-Greek. H Δάφνη Λάππα και ο Στρατής Μπουρνάζος γράφουν για το εγχείρημα

* Το κίνημα από κοντά: Έξι νέοι έλληνες ερευνητές και ερευνήτριες, που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για το διεθνές συνέδριο νεοελληνικών σπουδών MGSA και έζησαν το κίνημα από κοντά, αποτιμούν τα χαρακτηριστικά του. Γράφουν: Έφη Γαζή, Αιμιλία Σαλβάνου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Αμαρυλλίς Λογοθέτη, Ερατώ Μπασέα, Λεωνίδας Καρακατσάνης.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...