Saturday, February 16, 2008

Να αποφυλακιστεί ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος

Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


Ως γνωστόν, ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Αιμίλιος Μεταξόπουλος εκτίει ποινή 25ετούς κάθειρξης για αδικήματα οικονομικού χαρακτήρα. Επίσης, αν και πάσχει από σοβαρότατη ασθένεια, οι αιτήσεις αποφυλάκισής του απορρίπτονται με αποτέλεσμα την τραγική επιδείνωση της υγείας του.

Ανεξάρτητα από τις πράξεις του Αιμ. Μεταξόπουλου, η άρνηση του αρμόδιου συμβουλίου να τον αποφυλακίσει αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση κοινωνικής αναλγησίας και «άδικης Δικαιοσύνης». Το γεγονός δε ότι οι δικαστές αρνούνται να αποφυλακίσουν έναν «πλούσιο και διάσημο» ετοιμοθάνατο κρατούμενο, τον οποίο μάλιστα υποστηρίζουν «επώνυμοι» εκπρόσωποι του κατεστημένου, επ’ ουδενί αποτελεί παράδειγμα «τυφλής Δικαιοσύνης», αλλά, το ακριβώς αντίθετο, μέτρο του τρόπου αντιμετώπισης χιλιάδων «φτωχών και άσημων» - μεταναστών, τοξικοεξαρτημένων, ισοβιτών που σαπίζουν στις φυλακές κ.λπ.

Ενόψει της εκδίκασης της νέας αίτησης του Αιμίλιου Μεταξόπουλου, απαιτούμε την άμεση αποφυλάκισή του και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, ειδικά αυτή την περίοδο, οι δικαστές είναι οι τελευταίοι που μπορούν να πλειοδοτούν στον «αγώνα κατά της διαφθοράς», ιδιαίτερα παίζοντας με τη ζωή ετοιμοθάνατων φυλακισμένων.

2 comments:

g vrettos said...

Ρε το φουκαρα δεν τον πιστευει κανεις;;
Ουτε και εγω ,
επειδη θυμαμαι τι τομαρι ηταν.
Ο λυκος λεει η παριμοια και αν αλλαξε μαλι....
Παντως σουφροσε αρκετα ,μαλον για ταξιδακι ετοιμαζεται το παλικαρι...

komix said...

Καλά βρε παιδιά να αποφυλακιστεί. Είναι σωστή η άποψη που λέει ότι στη δημοκρατία η δικαιοσύνη δεν πρέπει να εξοντώνει τους ανθρώπους ακόμα και αν έχουν κάνει το χειρότερο έγκλημα.
Όμως υπάρχει ένα ζήτημα. Ο Μεταξόπουλος, όπως και όλοι οι άλλοι κατάδικοι (αποφυλακισμένοι ή σε αναστολή) καθηγητές διατηρούν την ιδιότητά του πανεπιστημιακού. Κανένας πριν την τελική δίκη, δηλ. το εφετείο, δεν χάνει τη θέση του στο πανεπιστήμιο. Φαντάζεστε ότι αυτοί μπορούν να κάνουν μάθημα; Τι θα λένε στους φοιτητές; Πως να βουτάς το δημόσιο χρήμα; Πως να κάνεις απάτες και πλαστογραφίες; Πως να συναλλάσεσε με τον υπόκοσμο;
Σωστή η άποψη περί αποφυλάκισης, αλλά πρέπει να απολυθούν άμεσα από το πανεπιστήμιο όλοι οι εμπλεκόμενοι. Αν στο εφετείο δικαιωθούν ας τους ξαναπάρουν πίσω. Στο μεταξύ όμως δεν μπορεί να τριγυρνάνε στα αμφιθέατρα πανεπιστημίου. Γιατί αν βρεθεί κανένας μάγκας φοιτητής και τους φτύσει κατάμουτρα θα έχει το χειροκρότημα πολλών. Αλλά έτσι δεν γίνεται πανεπιστήμιο.

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...