Thursday, February 14, 2008

Προβολή της ταινίας "Jenin, Jenin" του Mohamed Bakri

Η ομάδα

BELLACIAO

Σας καλεί στην προβολή της ταινίας του Mohamed Bakri

Jenin, Jenin


υπότιτλοι στα αγγλικά


Ο Mohammed Bakri είναι ισραηλινός σκηνοθέτης και ηθοποιός, παλαιστινιακής καταγωγής. Εις βάρος του εκκρεμεί δίκη στο Ισραήλ με την κατηγορία «προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων» για την ταινία του “Jenin, Jenin” του 2002. Η ταινία στηρίζεται σε συνεντεύξεις και αποτελεί μαρτυρία για τις επιπτώσεις των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον άμαχο πληθυσμό στο παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων της Jenin.

Η δίκη αποτελεί πλήγμα για την ελευθερία πληροφόρησης και καλλιτεχνικής έκφρασης στο Ισραήλ.

Αποδεικνύει ότι κάθε φωνή που θέλει να εξιστορήσει γεγονότα σχετικά με τη διένεξη, που θέλει να πάρει υπ’ όψη της κάθε εκδοχή του θέματος, φιμώνεται. Κι αυτό όχι μόνον όταν ο αφηγητής είναι παλαιστίνιος αλλά και ισραηλινός παλαιστινιακής καταγωγής. Κάτι που έχει επανειλημμένα καταγγελθεί από ισραηλινούς( τόσο εβραίους όσο και παλαιστίνιους).

Με την προβολή της ταινίας θέλουμε να συμμετάσχουμε κι εμείς στην καμπάνια που ξεκίνησε με την έναρξη της δίκης (τέλη Γενάρη) και να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό του Mohamed Bakri. Θα θέλαμε επίσης η προβολή να γίνει αφορμή για να προβληματιστούμε για την κατάσταση στη Παλαιστίνη όπου κάθε έννοια διεθνούς δικαίου παραβιάζεται κατάφορα μέσα στη γενική αδιαφορία του κόσμου.

Η κατάσταση στη Γάζα έχει πια ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, όπως γίνεται φανερό κι από τις πρόσφατες εξελίξεις (περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια ενάντια στην πολιορκία της Γάζας www.end-gaza-siege.ps).

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου,

στις 6 το απόγευμα,

στην αίθουσα του Ινστιτούτου Πουλαντζάς,

οδός Σαρρή 14, 2ος όροφος, Ψυρρή.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...