Saturday, February 16, 2008

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής: Συζήτηση για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής προσυπογράφει μαζί με άλλους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς τη Δήλωση της «ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΑΠΑΣ». Καταδικάζουμε τις επιθέσεις ενάντια στις ζαπατίστικες κοινότητες και δηλώνουμε τη θέλησή μας ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΛΑΚΑΝΤΟΝΑ.

Τον τελευταίο καιρό εξελίσσεται στην Τσιάπας ένας καλά ενορχηστρωμένος πόλεμος ενάντια στις αυτόνομες εξεγερμένες κοινότητες: συντονισμένες επιθέσεις από παραστρατιωτικές οργανώσεις «νέου τύπου» που συνεπικουρούνται ανοιχτά από την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, επανεγκατάσταση στρατοπέδων στις εξεγερμένες κοινότητες, απαγωγές, δολοφονίες, υφαρπαγή ανακτημένων, το 1994, γαιών…..

Τις τελευταίες μέρες, μέσα στα πλαίσια αυτού του πολέμου, έγινε στόχος επίθεσης το Κέντρο Εκπαίδευσης «Κομπανιέρο Μανουέλ» που την κατασκευή του στήριξε η ελληνική ομάδα «Καμπάνια Ένα Σχολείο για την Τσιάπας».

Στις 29 Γενάρη του 2008, έφτασε στην κοινότητα της Κουλέμπρας του Αυτόνομου Εξεγερμένου Δήμου Ρικάρντο Φλόρες Μαγόν, όπου είναι χτισμένο το σχολείο, συνεργείο της αντίστοιχης ΔΕΗ και, συνεπικουρούμενο από 72 άνδρες που ανήκουν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή, κατέστρεψε τους μετασχηματιστές τάσης που έδιναν ρεύμα στο σχολείο καθώς και στο αυτόνομο νοσοκομείο και στα σπίτια των ζαπατίστας. Οι μετασχηματιστές καθώς και όλος ο εξοπλισμός που κλάπηκε, είχε αγοραστεί με την οικονομική στήριξη της Καμπάνιας Ένα Σχολείο για την Τσιάπας. Η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης (οι ζαπατίστας δεν δέχονται κανενός είδους παροχές από την κυβέρνηση και αρνούνται να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα) είχε γίνει από το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων του Μεξικού το 2004, που πάντα έχει σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα των εξεγερμένων κοινοτήτων.

Εμείς, συλλογικότητες και άτομα που υπογράφουμε, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα που στήριξαν την κατασκευή του Κέντρου Εκπαίδευσης Δασκάλων «Κομπανιέρο Μανουέλ» στην κοινότητα της Κουλέμπρα του Αυτόνομου Εξεγερμένου Ζαπατίστικου Δήμου Ρικάρντο Φλόρες Μαγόν, δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε το Κέντρο Εκπαίδευσης Δασκάλων και ό,τι αυτό συμβολίζει: τον αγώνα των ανδρών και γυναικών ζαπατίστας για αυτόνομη εκπαίδευση, για αυτόνομο σύστημα υγείας, για μια κοινωνία δίκαιη.


6/2/2008



Ο Σύλλογός μας οργανώνει ενημέρωση - συζήτηση με θέμα: «οι εξελίξεις στις ζαπατίστικες κοινότητες και η ανάγκη για δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας». Η συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 21/2/08 στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.
Καλούμε τους συναδέλφους και όποιον άλλο ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.
Την ενημέρωση θα κάνουν συναγωνιστές από την “ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας”.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...