Tuesday, May 15, 2018

Tsakthan Daily 15/52018--H πυραμίδα των αναγκών/"We Will Not Go Down (Song For Gaza)"



"We Will Not Go Down (Song For Gaza)"
Michael Heart Lyrics


https://www.youtube.com/watch?v=h9vGkFBr2Zw

A blinding flash of white light 
Lit up the sky over Gaza tonight 
People running for cover 
Not knowing whether they're dead or alive 

They came with their tanks and their planes 
With ravaging fiery flames 
And nothing remains 
Just a voice rising up in the smoky haze 

We will not go down 
In the night, without a fight 
You can burn up our mosques and our homes and our schools 
But our spirit will never die 
We will not go down 

In Gaza tonight 




 "Η έμπνευση έρχεται συνήθως κατά τη διάρκεια της εργασίας και όχι πριν από αυτήν."
- Madeleine L'Engle






Ο Abraham Maslow προσπάθησε να δείξει στους διοικούντες πώς να υποκινήσουν τους εργαζόμενους ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στο εργασιακό καθήκον τους. Η διαδικασία της υποκίνησης του εργαζόμενου αποτελεί ένα πολυσύνθετο πλέγμα σχέσεων αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης μεταξύ των αναγκών του εργαζόμενου από τη μια και από την άλλη των στόχων της επιχείρησης με τη μεσολάβηση μεταξύ των δύο αυτών, των κινήτρων, που χρησιμοποιεί η διοίκηση για να οδηγήσει τον εργαζόμενο στην αύξηση της εργασιακής του παραγωγικότητας. Πρόκειται για δυναμική κατάσταση όπου το πρωταρχικό στοιχείο είναι η ύπαρξη συνειδητών ή/και ακόμα ασυνείδητων αναγκών. Η ανάγκη παράγει τα κίνητρα. Το κίνητρο είναι μια μορφή πίεσης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες. Το κίνητρο οδηγεί στον προσδιορισμό στόχων, που δεν είναι τίποτε άλλο από την κάλυψη της ίδιας της ανάγκης. Η πραγματοποίηση του στόχου στη συνέχεια οδηγεί στην κάλυψη της ανάγκης που τον δημιούργησε και, σε τελευταία ανάλυση, στην κατάργηση του κινήτρου, εφόσον πραγματοποίησε το έργο του. Η υποκίνηση, βέβαια, είναι ένα πολύπλοκο φαινόμενο, διαστάσεις του οποίου αποτελούν μια πληθώρα εξωτερικών και εσωτερικών μεταβλητών, που μεταβάλλοντα χωροχρονικά.

Βασική θέση της θεωρίας του Maslow είναι ότι ο άνθρωπος αποτελεί μια οντότητα η οποία αδιάκοπα προσβλέπει στην κάλυψη και ικανοποίηση των αναγκών του. Η διαδικασία κάλυψης των αναγκών είναι αδιάκοπη, μιας και μόλις καλυφθούν κάποιες ανάγκες, το άτομο στρέφεται αυτόματα στην κάλυψη κάποιων άλλων επόμενων αναγκών:
Φυσιολογικές ανάγκες. Τις ανάγκες της επιβίωσης, αυτές που με την ικανοποίησή τους κρατιόμαστε στην ζωή.
Οι ανάγκες ασφάλειας που είναι δημιουργήματα των συναισθημάτων της αυτοσυντήρησης.
Κοινωνικές ανάγκες. Η ανάγκη για αγάπη, η σύνδεση με άλλους, η ένταξη σε ομάδα, η φιλία.
Η ανάγκη για αυτοεκτίμηση και αναγνώριση από τους άλλους. (Φήμη, κύρος, εκτίμηση, σεβασμός)
Η ανάγκη για αυτοολοκλήρωση, αυτενέργεια και αυτοανάπτυξη.
Όμως, παρά τη σχηματικότητά της και την έλλειψη εμπειρικής τεκμηρίωσής της, η θεωρία του Maslow είχε ορισμένα αποτελέσματα στην οργανωσιακή θεωρία.
Π.χ. αν θέλουν οι διοικήσεις να κινητοποιήσουν την εργασιακή συμπεριφορά οφείλουν να λάβουν υπόψη τους το αίσθημα ασφάλειας που επιθυμούν να αισθάνονται οι εργαζόμενοι, που είναι ιδιαίτερα ισχυρό στην εποχή μας (λ.χ. μαζικές απολύσεις λόγω τεχνολογικής και οργανωτικής αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων, άπιαστοι ατομικοί στόχοι κ.ο.κ). Η πρακτική έκφραση των προτάσεων του Maslow είναι η διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος στο οποίο το άτομο (ή ορθότερα η οργάνωση) θα κατορθώνει να καλύπτει τις ανάγκες του ατόμου για ικανοποίηση και αυτοεπιβεβαίωση.


Θανάσης Τσακίρης


Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στις 7 μμ στην αίθ. Τελετών, Προπύλαια (Πανεπιστημίου 30) ανακηρύσσεται σε επίτιμο διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών ο καθ. Leo Panitch*,



όπου και θα μιλήσει (διαθέσιμη διερμηνεία) με θέμα:

The Promise of Democracy



* Leo Panitch is a Senior Scholar and Emeritus Distinguished Research Professor of Political Science at York University in Toronto, Canada. Editor of the annual Socialist Register for over three decades, including the 2018 volume on Rethinking Democracy. His most recent book (with Sam Gindin), The Making of Global Capitalism: The Political Economy of American Empire,was awarded the Deutscher book prize in the UK and the Davidson book prize in Canada. Among his many other books are: Social Democracy and Industrial Militancy; Working Class Politics in Crisis; The End of Parliamentary Socialism: From New Left to New Labour; Renewing Socialism: Transforming Democracy, Strategy and Imagination; In and Out of Crisis: The Global Financial Meltdown and Left Alternatives.






Τραπεζικός - 2010     
 
Στίχοι:   Φώτης Σώλος
Μουσική:   Νίκος Πιτλόγλου
Ερμηνεία: Πάνος Μπούσαλης

Τόσα χρόνια ήσουν
Ο καλός υπάλληλος
Και μια μέρα ξαφνικά
Κρίνεσαι ακατάλληλος.

Πού να πας ρε φουκαρά
Μ’ αδειανές τις τσέπες σου
Να γυρνάς χωρίς δουλειά
στα σαρανταπέντε σου;

Τραπεζικός, Τραπεζικός
Ήσουνα πρώτα δυστυχώς
Τραπεζικός, Τραπεζικός
Μα τώρα άνεργος και νηστικός.

Ήρθανε οι γιάπηδες
Να σ’ απαξιώσουνε
Golden Boys με σπουδές
Θέλουν να σε διώξουνε.

Πώς η κοινωνία μας
Θα εκσυγχρονίζεται
Αν η εργασία μας
δεν εξασφαλίζεται;



https://www.youtube.com/watch?v=qP8IuQrbFic



ΕΞΟΔΟΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΛΔΑΒΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46, Βικτώρια, 2108220008. Είσ.: € 5 (ανά ταινία).

Τρίτη 15

18.30 Οι Τσιγγάνοι ανεβαίνουν στον Ουρανό (Εμίλ Λοτεάνου, 1976)


20.00 Eugen Doga


ΕΝΤΟΣ

COSMOTE CINEMA 2HD/COSMOTE TV
22:00

Η Ταράτσα 
LA TERRAZZA

Κοινωνική 1980 | Έγχρ. | Διάρκεια: 150'
Ιταλική ταινία του Ετόρε Σκόλα, με τους Ούγκο Τονιάτσι, Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι.Μια παρέα πενηντάχρονων διανοουμένων μιας φιλελεύθερης αστικής τάξης συναντιέται σε μια ταράτσα της Ρώμης και σύντομα γίνεται σαφές ότι ο ενθουσιασμός της νιότης έχει αντικατασταθεί από πικρία και απογοήτευση.

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Ετόρε Σκόλα υπογράφει ένα αριστοτεχνικά γυρισμένο φιλμ που ασκεί με χιούμορ κριτική στην ιταλική αστική τάξη, και την υποκρισία που τη διατρέχει. Βραβείο Σεναρίου και Ερμηνείας (Κάρλα Γκραβίνα) στο Φεστιβάλ Κανών.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=oGm6wHdErzo

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...