Tsakthan Randomly - Politics 9

  • Η πολιτική διαδικασία της εκπροσώπησης εστιάζεται στην χάραξη κυβερνητικής πολιτικής που να ανταποκρίνεται στις βουλήσεις, στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του κοινού, στην ικανοποίηση εν τέλει των αναγκών και των συμφερόντων του ευρύτερου κοινού. 
  • Για την αποτελεσματική οργάνωσή της σε ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα απαιτείται η ύπαρξη των θεσμών διαμεσολάβησης, συνάρθρωσης και προώθησης αιτημάτων των ομάδων στα κέντρα επεξεργασίας του πολιτικού συστήματος  ώστε να παραχθούν οι προς εφαρμογή πολιτικές. 
  • Επειδή τα προς εισαγωγή αιτήματα τα συναρθρώνουν και τα επεξεργάζονται φορείς πολιτικής διαμεσολάβησης, η διαδικασία είναι συγκρουσιακή και προκαλεί πολιτική ένταση. 
  •  Ο «οίκος συμψηφισμού» των συμφερόντων των ατόμων και των ομάδων είναι το κομματικό σύστημα που αναλαμβάνει τη λειτουργία της οργάνωσης της γενικής γνώμης.
  • Οι ανταγωνιστικές μορφές πολιτικής φιλτράρονται από τα διάφορα τμήματα των κομμάτων και μέσω αυτών στο στενότερο σύστημα διακυβέρνησης (νομοθετικό και εκτελεστικό σώμα), παρέχοντας θεσμοποιημένο χώρο σύγκρουσης σε ομάδες και συμφέροντα.
  • Επίσης μπορούμε να θεωρήσουμε ότι όψεις της εσωτερικής κοινωνικής συμπεριφοράς όλων των υποομάδων της κοινωνίας αποτελούν πολιτικά συστήματα. 
  •  Έτσι, οι οργανωμένες ομάδες θεωρούμενες ως «δομές εξουσίας» εμπίπτουν στο πεδίο της πολιτικής έρευνας. 
  • Οργάνωση είναι «ένα σύστημα συνειδητά συντονισμένων δραστηριοτήτων ή δυνάμεων δύο ή περισσότερων προσώπων, που με βάση τη μεταξύ τους επικοινωνία αποσκοπούν στην  πραγμάτωση ενός συγκεκριμένου ή συγκεκριμένων στόχων.» Αυτά τα πρόσωπα εκλέγουν μια ηγετική ομάδα για τον ορθότερο συντονισμό των δραστηριοτήτων της οργάνωσης. Ο συγκεκριμένος ορισμός υποκρύπτει, βέβαια, μια α-ιστορικ και μη-πολιτισμική μεθοδολογική προσέγγιση.  Τα κυριότερα χαρακτηριστικά στοιχεία της ηγετικής ομάδας είναι:
1. Ηγετική ικανότητα
2. Οργανωτική ικανότητα
3. Διοικητική ικανότητα
4. Συντονιστική ικανότητα.

Για την ύπαρξη Πολιτικής απαιτείται
- «συμφωνία για την ανάγκη κοινωνικής συνύπαρξης μίας ομάδας, η οποία είναι αδιανόητη χωρίς κανόνες γενικής εφαρμογής και ισχύος»
 - «σύγκρουση αντιθέτων ή ανταγωνιστικών απόψεων για το ποιοι θα είναι οι κανόνες αυτοί».
Συνεπάγεται ότι τα πολιτικά κόμματα είναι τμήματα της κοινωνίας που πρέπει να επιτελούν δύο βασικότατες λειτουργίες:
* σύγκρουση, γιατί προωθούν ανταγωνιστικές πολιτικές
*ενσωμάτωση, γιατί η ανταγωνιστική αυτή αντιπαράθεση αφορά την ενιαία Πολιτική ενός οργανωμένου συνόλου.

Συνεχίζεται...


Θανάσης ΤσακίρηςΕίναι σκληρός ο ουρανός
1966       

 
Στίχοι:   Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:   Χρήστος Λεοντής


 Ερμηνεία: 1. Γιώργος Γαλάνης  
 Ερμηνεία: 2. Αλέκα Μαβίλη  

https://www.youtube.com/watch?v=1PDDu0S4MsU

Είναι σκληρός ο ουρανός
 κι η γειτονιά ρημάζει
 Πίνει το δάκρυ τη ζωή
 κι η φτώχεια αναστενάζει
 Λάσπωσε ο δρόμος ο στενός
 σπίτι και μοιρολόι
 Είναι σκληρός ο ουρανός
 για μας το φτωχολόι
 Πέφτει χαλάζι στα γιαπιά
 τρυπάει τη λαμαρίνα
 Κάνε κουράγιο εργατιά
 μη σε λυγίσ’ η πείνα


ΒΙΝΤΕΟ ΓΙ'  ΑΠΟΨΕ

Οι νέοι θέλουν να ζήσουν
Έτος: 1965

Διάρκεια: 100΄
Είδος: Δραματική
Εταιρία παραγωγής: Σταρ Φιλμ
Σκηνοθεσία: Νίκος Τζήμας
Σενάριο: Νίκος Τζήμας
Μουσική σύνθεση: Μίκης Θεοδωράκης
Φωτογραφία: Γιώργος Καβάγιας

Ηθοποιοί: Φαίδων Γεωργίτσης , Σύλβια Χατζηγεωργίου , Αλεξάνδρα Λαδικού , Μπέτυ Αρβανίτη , Νότης Περγιάλης , Χριστόφορος Νέζερ (I) , Φοίβος Ταξιάρχης , Βίλυ Δασκαλάκη , Σπύρος Σίμκας , Γιώργος Χαραλαμπίδης

Πλοκή: Ο Γιώργος και η Έφη συνδέονται με μια τρυφερή και δυνατή σχέση. Είναι η πρώτη τους αγάπη, ειλικρινής, αυθόρμητη, ανιδιοτελής. Ζουν στην επαρχία και κάνουν όνειρα. Η Έφη αγαπάει τα παιδιά και θέλει να γίνει δασκάλα. Ο Γιώργος θέλει να σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο. Έχουν στόχο να πετύχουν στις εξετάσεις και να βρουν μια δουλειά γιατί τα οικονομικά τους είναι δύσκολα. Η Κοινωνία όμως θα ορθώσει τραγικά εμπόδια σε αυτά τα απλά και ανθρώπινα όνειρα. Αξεπέραστες δυσκολίες που θα βάλουν σε κίνδυνο τα όνειρα και την ίδια την αγάπη τους...
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 25.544 εισιτήρια. Ήρθε στην 86η θέση σε 93 ταινίες.http://www.greek-movies.com/movies.php?m=4543

 

Comments

kostas karampas said…
Θανάση είσαι με το συριζα ή τη λαέ του Λαφαζάνη? Προδοσία ο συριζα και ο Τσίπρας μνημόνια και δε συμαζευεται

Popular posts from this blog

Η Ιστορία στο Κόκκινο για το ομοφυλόφιλο κίνημα στη Μεταπολίτευση την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Για τα "115 Σωματεία"

Τρίτη 31/10 στην εκπομπή "ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ" ο Χρήστος Τσιλώνης (Πρόεδρος ΣΣΕΜ) με θέμα Όψεις του Ασφαλιστικού Ζητήματος.