Saturday, August 15, 2015

Tsakthan Randomly - Politics 2


Πολιτική σκέψη. Είναι οι σκέψεις, οι θεωρίες και οι αξίες που παρακινούν τους ανθρώπους να δρουν χαράσσοντας πολιτική και που διαμορφώνουν την εν γένει πολιτική συμπεριφορά.

Κυβέρνηση είναι η οργάνωση που συγκροτείται για την άσκηση της εξουσίας πάνω σε ένα σώμα πολιτών. Διαμορφώνεται από την Πολιτική και βοηθάει στον καθορισμό των κανόνων και των θεσμών που με τη σειρά τους διαμορφώνουν την πολιτική διαδικασία.
Η χάραξη και διαμόρφωση πολιτικής (policy making) βρίσκεται στον κεντρική πυρήνα της Πολιτικής διαδικασίας τόσο από την πλευρά της κάθε είδους κυβέρνησης και των αντιπολιτεύσεών της που προσπαθούν να επιτύχουν την τροποποίηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, την αποδυνάμωση ή την αποτροπή της -παρά την καταδίκη και την καταψήφισή της (κάτι που γίνεται στις εκλογές). Η διαμόρφωση της κάθε φορά συγκεκριμένης πολιτικής καλύπτει όλες τις πτυχές που αφορούν ένα ή μια σειρά από ζητήματα προτού αυτά φτάσουν στα νομοθετικά έδρανα. Έτσι στη διαδικασία αυτή θα γίνει προσπάθεια από άλλους "παίκτες" (απλούς ψηφοφόρους, κομματικά στελέχη, ακτιβιστές και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και κινημάτων, υπουργούς και υπαλλήλους, γραφειοκράτες και τεχνοκράτες υπουργείων και δεξαμενών σκέψης κ.ά.) να παρέμβουν με τη γνώση τους, τη δύναμη, τις προτάσεις και τα αιτήματά τους και να επιδράσουν στην λήψη των αποφάσεων για αυτή την πολιτική. Κάθε πολιτικό σύστημα παρέχει περισσότερες ή λιγότερες ευκαιρίες σε περισσότερους ή λιγότερους δρώντες παίκτες .

 Συνεχίζεται...

Θανάσης Τσακίρης




ΣΙΝΕΜΑ ΓΙ' ΑΠΟΨΕ

Το Μικρό Νησί


 
 


Ισπανία, 2014, Εγχρωμο
  • Παραγωγή: Μερσέντες Καντέρο, Μερσέντες Γκαμέρο, Χοσέ Σάντσες Μόντες
  • Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκες
  • Σενάριο: Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Ραφαέλ Κόμπος
  • Φωτογραφία: Αλεξ Καταλάν
  • Μοντάζ: Χοσέ Μ. Τζ. Μογιάνο
  • Μουσική: Χούλιο ντε λα Ρόσα
  • Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Γκουτιέρες, Ραούλ Αρέβαλο, Μαρία Βαρόντ, Πέρικο Θερβάντες, Χεσούς Καρόζα, Αντόνιο ντε λα Τόρε, Νερέα Μπάρος, Σάλβα Ρέινα, Χεσούς Κάστρο, Μανόλο Σόλο
  • Διάρκεια: 105 λεπτά
  • Γλώσσα: Ισπανικά
 

Στην Ισπανία του 1980, στο στενό, πιεσμένο διάστημα όταν η χώρα προσπαθεί να περάσει από τη δικτατορία του Φράνκο σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, δυο αστυνομικοί βρίσκονται, με το αυτοκίνητό τους χαλασμένο, σε μια μικρή κοινότητα στις ελώδεις όχθες του Γουαδαλκιβίρ, με αποστολή να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση δυο κοριτσιών, δυο έφηβων αδερφών. Οσο βυθίζονται στην πραγματική και την ηθική λάσπη, όσο διαπιστώνουν ότι η υπόθεσή τους αποτελεί μέρος ενός φρικτότερου όλου, η μετέωρη λαϊκή κοινωνία της Ισπανίας παίρνει την ευθύνη της στο έγκλημα.

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...