Friday, June 19, 2015

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (μέρος 6ο) του Θανάση Τσακίρη

Θανάσης Τσακίρης

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


6ο μέρος


Ένα "δικαιωματικό διήγημα"




Αθήνα - Πάτρα



Άνοιξη 2010
 
Σύνδεση με τα προηγούμενα: http://tsakthan.blogspot.gr/2015/06/5.html
 
 
 
Η Ελευθερία ξαναγύρισε στο γραφείο της, έβγαλε από την τσάντα της την ταμπακέρα που της είχε χαρίσει η Λίνα με χαραγμένη την Αφροδίτη την Αναδυόμενη. Άναψε ένα τσιγάρο, έβαλε τα πόδια της πάνω στο τραπέζι και κοίταγε το ταβάνι συλλογιζόμενη  ξανά τα χρόνια της φοιτητικής της ζωής. Ώσπου χτύπησε το εσωτερικό τηλέφωνο κι έτσι σταμάτησε την ονειροπόληση. Ήταν η γραμματέας της Τζώρτζιας για μια άλλη φορά.

 

«Συγνώμη που σε διακόπτω αλλά η κυρία Αλεξανδράτου ήλθε εσπευσμένα και θέλει να σε δει τώρα. Οπότε ετοιμάσου κι ανέβα σε δέκα λεπτά μέχρι να φρεσκαριστεί.»

«Εντάξει» είπε η Ελευθερία. Έκλεισε το τηλέφωνο, άνοιξε το notebook, έβαλε το φλασάκι, άνοιξε τα αρχεία, τύπωσε αυτά που ήθελε και πανέτοιμη έφτασε μπροστά τη γραμματέα που έβαλε τη γραμμή σε ανοιχτή ακρόαση.

 

«Να περάσει η Ελευθερία;»

«Ναι» απάντησε με ψυχρή φωνή η Τζώρτζια.

 

Η  Ελευθερία πήρε βαθιά ανάσα και με ταχύ βήμα όρμησε προς την πόρτα και την άνοιξε με υπερβολική αυτοπεποίθηση.

 

«Πού μπαίνεις έτσι φουριόζα, μικρούλα μου; Σε γραφεία μέλλουσας πρωθυπουργού  μπαίνεις!» είπε ειρωνικά και αυτοσαρκαστικά η Τζώρτζια. Με τη φόρα που είχε πάρει η Ελευθερία δεν αντιλήφθηκε το νόημα.

 

«Όπως μου ζήτησες όλα είναι έτοιμα και σε ορισμένα σημεία έχουν απαλειφθεί ορισμένες έντονες αιχμές, αλλά ως εδώ. Δεν διατίθεμαι να βάλω άλλο νερό στο κρασί μου.»

«Μπα! Η μικρή επιστημόνισσα βγάζει γλώσσα; Άκου κοριτσάκι μου έχω κοντά τα διπλά σου χρόνια.» Άρχισε τον εξάψαλμό της η Τζώρτζια.

«Δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλω» είπε απολογητικά η Ελευθερία.

«Έτσι μπράβο, μικρούλα μου!» είπε με μια δόση ειρωνείας πάλι. «Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, και σύντομα γιατί με περιμένουν κι άλλοι που είναι και σημαντικότεροι».
«Έχω την εντύπωση πως το Τμήμα μας θεωρείται το επίκεντρο της θεωρητικής, νομικής και πολιτικής παραγωγής του Κόμματος.»
«Κι έτσι είναι. Όμως οι ισορροπίες είναι ισορροπίες και πρέπει να τηρούνται ας θες να τα πάμε καλά και να τα πάει και το Κόμμα μας καλά.»


Συνεχίζεται.....

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...