Saturday, June 20, 2015

"Η πισίνα" με τον Αλαίν Ντελόν και τη Ρόμι Σνάιντερ στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης - Τετάρτη, 24 Ιουνίου


g28ηΠΕΡΙΟΔΟΣ  g1644η ΠΡΟΒΟΛΗ    g TETAΡTH 24/6/15
g ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
«ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

 
ΑΛΕΝ ΝΤΕΛΟΝ: Ο ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
 
Η ΠΙΣΙΝΑ
(LA PISCINE)
 
του ZAK NTEΡE (ΓΑΛΛΙΑ/ΙΤΑΛΙΑ, 1969, έγχρωμη, 120΄)
                                                                                                             
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:       Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ, Μορίς Ρονέ, Τζέιν
                          Μπίρκιν, Σούζι Γιασπάρ, Πολ Κροσέ, Στιβ
                          Έκχαρντ
ΣΕΝΑΡΙΟ:         Ζαν-Κλοντ Καριέρ, Ζακ Ντερέ, Ζαν-Εμανουέλ
                          Κονίλ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  Ζαν-Ζακ Ταρμπέ
ΜΟΥΣΙΚΗ:        Μισέλ Λέγκράν
                           

 

 




 




Βιαία και επικίνδυνα παιχνίδια έρωτα, πάθους και εγκληματικής ζήλιας. Με την απάθεια ενός εντομολόγου που παρατηρεί μια ομάδα εντόμων να αλληλοσπαράζονται, ο Ζακ Ντερέ (1929-2003) υφαίνει ένα λεπτό δίχτυ υπαινιγμών, υποψιών, εκμυστηρεύσεων και αναμνήσεων που καθορίζουν σταδιακά τα πρόσωπα και τις σχέσεις τους.

 

Ο Ζαν Πολ (Αλέν Ντελόν) και η Μαριάν (Ρόμι Σνάιντερ, 1938-1982) ζουν αγαπημένοι σε μια βίλα στο Σεν Τροπέ. Η ευτυχία τους διαταράσσεται γρήγορα όταν εμφανίζεται ο Χάρι (Μορίς Ρονέ, 1927-1983), πρώην εραστής της Μαριάν, με την κόρη του Πενελόπ (Τζέιν Μπίρκιν). Οι δύο άνδρες κρύβουν τον ανταγωνισμό τους κάτω από μια δήθεν φιλία. Ο Χάρι περιφρονεί τον Ζαν Πολ που η επιτυχία του είναι μικρότερη από τη δική του. Ο Ζαν Πολ ζηλεύει τον Χάρι για την περιουσία του και γιατί υπήρξε εραστής της Μαριάν. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι αρχίζει. Ο Χάρι φλερτάρει ξανά τη Μαριάν, ενώ ο Ζαν Πολ θέλει να κατακτήσει την Πενελόπ.

 

Υποβλητική ατμόσφαιρα και δυναμικές ερμηνείες από τους Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ, Μορίς Ρονέ και Τζέιν Μπίρκιν. Ο Αλέν Ντελόν λέει για την ταινία και για την συμπρωταγωνίστριά του: «Ένα βράδυ είδα στην τηλεόραση τρεις σκηνές και δεν μπόρεσα να συνεχίσω το να βλέπω τη Ρόμι Σνάιντερ και τον Μορίς Ρονέ. ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Η ταινία είναι θαυμάσια: είναι η επιστροφή της Ρόμι, που την επέβαλα, ενώ κανείς δεν την ήθελε λέγοντας, ή θα είναι η Ρόμι Σνάιντερ ή καμμία άλλη. Είναι συγκλονιστική, κυρίως γι’αυτούς που τη γνωρίζουν καλά. Η Πισίνα είναι η ωραιότερη ταινία του Ντερέ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments:

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης-ΤΕΤΑΡΤΗ 7/14/2022 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ (ΝΤΟΜΑΝΓΚΤΣΙΝ ΓΕΟΤΖΑ)                                                                    του Χονγκ Σανγκ-σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡ...